Klimaatactivisten verstoren debat in 'De Zevende Dag'

zondag 19 mei 2019

Een groep klimaatactivisten is er zondag in geslaagd te infiltreren in het publiek van 'De Zevende Dag'. Tijdens een debat met onder meer Europees lijsttrekker Guy Verhofstadt werd er plots met confetti gestrooid.

Toen de commotie ontstond ging het debat nog even onverstoord door, maar omdat de actievoerders de uitzending bleven verstoren werd de uitzending eventjes onderbroken. De mensen werden onder begeleiding van beveiligingspersoneel van de openbare omroep uit de studio gezet. Een aantal minuten later kon de uitzending hervat worden.


Op Twitter werd alvast massaal, veelal smalend, gereageerd op de gebeurtenis. Guy Verhofstadt (Open VLD) die tijdens het gebeuren in debat was met minister-president Geert Bourgeois van de N-VA reageerde als volgt:

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

De knappe en intelligente privédetectives Dylan, Natalie en Alex zijn gewapend met de allerlaatste hoogtechnologische snufjes en wagens, werden getraind in oosterse gevechtskunsten en beschikken over een uitgebreid arsenaal aan vermommingen. Het drietal werkt voor Charlie. De dames moeten tussenkomen in de ontvoeringszaak van de bekende miljonair Eric Knox. De oprichter van Knox Technologies heeft een stemherkenningsprogramma ontwikkeld dat nog accurater werkt dan de huidige technieken die gebaseerd zijn op vingerafdrukken; een wetenschappelijke doorbraak die een ware ramp kan betekenen als die in de verkeerde handen terechtkomt...

'Charlie's Angels', film uit 2000, om 22.10 uur op Q2.

Dossiers