Klimaatactivisten verstoren debat in 'De Zevende Dag'

zondag 19 mei 2019

Een groep klimaatactivisten is er zondag in geslaagd te infiltreren in het publiek van 'De Zevende Dag'. Tijdens een debat met onder meer Europees lijsttrekker Guy Verhofstadt werd er plots met confetti gestrooid.

Toen de commotie ontstond ging het debat nog even onverstoord door, maar omdat de actievoerders de uitzending bleven verstoren werd de uitzending eventjes onderbroken. De mensen werden onder begeleiding van beveiligingspersoneel van de openbare omroep uit de studio gezet. Een aantal minuten later kon de uitzending hervat worden.

Op Twitter werd alvast massaal, veelal smalend, gereageerd op de gebeurtenis. Guy Verhofstadt (Open VLD) die tijdens het gebeuren in debat was met minister-president Geert Bourgeois van de N-VA reageerde als volgt:

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kleedkamer' (foto: Canvas - © VRT/Deklat Binnen 2019)

Exact 50 jaar geleden won Eddy Merckx zijn eerste Ronde van Frankrijk. Om dat te vieren, wijdt 'De Kleedkamer' twee afleveringen aan La Grande Boucle. Ruben trekt naar wielerbaan La Cipale, in het bos van Vincennes. Met Jos De Cauwer, Johan Bruyneel, Dirk Demol en Rudy Pevenage buigt Ruben zich over de vraag wat het betekent om de Ronde van Frankrijk te winnen als ploegleider en hoe ver men moet gaan om die overwinning in de wacht te slepen.

'De Kleedkamer', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers