Kijkcijfers: meer dan miljoen kijkers voor finale 'Idool'

dinsdag 29 mei 2007

Afgelopen vrijdag maakte Vlaanderen kennis met 'So Many Ways', de single van het kersverse Idool Dean. Meteen na de finale konden de kijkers de song downloaden via vtm.be. En dat lieten ze zich geen twee keer zeggen. Sinds vrijdagavond tot nu staat de teller al op 5.198 downloads.

E


rik Vink van SONY BMG: 'Een fenomenaal resultaat; in charts-termen katapulteert het kersverse Idool 2007 zich meteen naar het nummer 1. Dit cijfer bewijst dat als we de juiste weg naar de consument bewandelen, we hem altijd weten te vinden en dat hij absoluut nog bereid is te betalen voor muziek.' Vanaf 1 juni 2007 is 'So Many Ways' te verkrijgen in de handel.

Vrijdagavond om kwart over elf zagen 1.044.529 Vlamingen hoe Dean – na een spannende en hoogstaande finale – door de kijkers uitgeroepen werd tot 'Idool 2007' op VTM. Dat was goed voor een marktaandeel van 55,9% (VVA 18-54). De favoriet haalde het van Esther, die volgens de jury het grootste muzikale talent is van deze editie. Allebei hebben ze de voorbije weken en maanden bewezen dat ze een verrijking kunnen worden voor de Vlaamse showbizzwereld.

Gemiddeld keken er 862.200 Vlamingen naar de volledige finale die ruim tweeëneenhalf uur geduurd heeft. Dat is het hoogste kijkcijfer van alle live shows. Het marktaandeel lag op 44,7%.

Driekwart van de Vlamingen tussen 18 en 54 jaar heeft de voorbije maanden minstens 10 minuten naar 'Idool 2007' gekeken. Dat zijn er in totaal bijna 4 miljoen, om heel precies te zijn 3.933.200.

De best bekeken afleveringen van dit seizoen waren de verslagen van de audities. Die haalden een gemiddeld kijkcijfer van 990.436, met als uitschieters de afleveringen van 27 februari en 1 maart, die allebei boven het miljoen gingen. Dat deze auditieafleveringen meer kijkers trokken dan de live shows heeft ongetwijfeld te maken met het grotere aantal televisiekijkers in die periode. In februari keken er 's avonds tussen half negen en elf uur een kleine 300.000 mensen meer naar televisie dan in mei.

DOSSIER: Idool 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Vijftig jaar geleden leerden de bezielers van Abba elkaar kennen, veertig jaar geleden gaven ze hun laatste concert en twintig jaar geleden werd de musical 'Mamma Mia!' een wereldwijd fenomeen. De bandleden krijgen de kans om hun verhaal te vertellen, een verhaal dat begon nog voor Abba echt is ontstaan. Alle grote hits passeren de revue, afgewisseld met interviews met de vier bandleden en talloze andere artiesten en nooit eerder vertoond beeldmateriaal, onder meer van 'Mamma Mia!'.

'ABBA Forever: The Winner Takes It All', om 21.35 uur op Eén.

Dossiers