Hoofdcast van nieuwe VTM-policier 'Coppers' is rond

woensdag 10 december 2014

In het voorjaar van 2015 starten in de provincie Antwerpen de opnames van 'Coppers', de nieuwe Vlaamse policier naar de boeken van Toni Coppers.

De auteur mag gerust één van onze grootste hedendaagse thrillerauteurs worden genoemd. 'Dood Water' -zijn laatste werk en het zevende deel van zijn misdaadreeks die opgebouwd is rond het personage Liese Meerhout- leverde hem een maand geleden nog de Knack Hercule Poirotprijs 2014 op als beste Vlaamse misdaadroman.

De boeken van Toni Coppers verschijnen bij Manteau, een imprint van WPG Uitgevers België. In 2008 publiceerde hij 'Niets is Ooit', de eerste misdaadroman waarin Liese Meerhout werd geïntroduceerd. De start van een mooi en meeslepend verhaal, dat nu dus een hoofdstuk op de televisie krijgt.

De televisiereeks 'Coppers' zal uit 13 op zichzelf staande afleveringen bestaan: een combinatie van vrije verfilmingen van de misdaadromans met Liese Meerhout in de hoofdrol én van nieuwe verhalen in de lijn van het werk van de auteur en met plots van zijn hand.

De hoofdcast van 'Coppers'

Hilde De Baerdemaeker
Het was al bekend dat Hilde De Baerdemaeker ('Louislouise', 'Familie', 'Aspe', 'Alias', 'Team Spirit', 'De Zaak Alzheimer', 'Dossier K.') het hoofdpersonage Liese Meerhout tot leven brengt. Liese is een gedreven politiecommissaris die zich elke dag opnieuw geeft om zaken op te lossen, mensen te helpen en die rechtvaardigheid nastreeft. Liese is ook op en top mens, op en top vrouw. Een warme persoonlijkheid die door haar werk in abnormale situaties terechtkomt.

Ondertussen zijn de ook andere hoofdrollen van 'Coppers' ingevuld:

Luk Wyns ('De Familie Backeljau', 'Dennis', 'Matroesjka's', 'Noordzee Texas', 'Connie & Clyde', 'Crimi Clowns') geeft gestalte aan Michel Masson, de vaste en al wat oudere politiepartner van Liese die dingen ziet waar al de rest overheen kijkt. Michel is een introverte kerel, die keihard werkt en drinkt om te vergeten.

Lotte Pinoy ('Sara', 'De smaak van De Keyser', 'Los Zand', 'Rang 1', 'Binnenstebuiten', 'Tot Altijd') speelt Sofie Jacobs, een energieke hoofdinspecteur die altijd klaar is voor de strijd en die de post van Liese ambieert.

Bert Verbeke ('Thuis', 'Daijobu', musical '14-18', 'Lee & Cindy C.') neemt de rol van inspecteur Laurent Vandenbergh voor zijn rekening, de benjamin van het politieteam en ieders lieveling.

Joris Hessels (bijrol in 'Vriendinnen') vervolledigt de hoofdcast en zal als wetsdokter Fabian Steppe te zien zijn in 'Coppers'.

Het creatieve team achter de schermen
'Coppers' wordt geproduceerd door Dirk Impens voor Menuet, het productiehuis achter de kwaliteitslabels 'Code 37', 'Deadline 14/10' en '25/5', 'Zuidflank', 'In Vlaamse Velden', 'De helaasheid der dingen', 'The Broken Circle Breakdown', e.v.a.

Regisseur Maarten Moerkerke ('Deadline 14/10' en '25/5', 'Spike', 'Zone Stad') bepaalt de look en feel van de reeks. Ed Vanderweyden ('Deadline 14/10' en '25/5', 'Code 37', 'Zuidflank', 'In Vlaamse Velden') is senior writer en stuurt het team van scenaristen aan.

Coppers wordt gerealiseerd met de steun van tax shelter partners.

WPG Uitgevers België en Manteau zijn marktleider op het gebied van misdaadliteratuur in Vlaanderen. Hun 'Meesters in Misdaad'-label is een waarborg voor kwalitatieve spanning. In dezelfde stal van Coppers staan onder meer gelauwerde auteurs als Pieter Aspe, Bob Mendes, Jef Geeraerts en Patrick De Bruyn.


Lees ook:
VTM en producent Menuet in zee met thrillerauteur Toni Coppers

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Expeditie Robinson' (foto: VIER - © SBS Belgium 2018)

Het einde is in zicht en de drie overgebleven kandidaten strijden in een epische finaleproef tegen elkaar voor de titel van 'Robinson 2018'. Na 33 dagen op de Filipijnen wordt de winnaar bepaald op de allerlaatste eilandraad. Wie wint Expeditie Robinson en gaat naar huis met 25.000 euro?

'Expeditie Robinson', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers