Het rommelt bij 'De Buurtpolitie'

dinsdag 16 juli 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

Eind juni verstuurde VTM in een persbericht het nieuws dat er 'een nieuwe wind' zou waaien doorheen het populaire vooravondprogramma 'De Buurtpolitie'. Maar er zit meer achter, zo blijkt nu. Dat schrijft Dag Allemaal.

Enkele 'anciens' uit 'De Buurtpolitie' kregen te horen dat hun aandeel in de reeks beduidend kleiner zal worden in het nieuwe seizoen. Het gaat dan over over Henny Seroeyen, Souliman De Croock, Charlotte De Groof, Dorien Reynaert, Johan Kalifa Bals en Tim Ost. De kans is groot dat zij op termijn helemaal uit de serie zullen verdwijnen.


Verder hebben de acteurs ook heel wat opmerkingen over hun werkomstandigheden. Zo hebben ze niet de beschikking over een kleedkamer waardoor ze zich tussen de figuranten moeten omkleden. En ze zouden ook een hongerloon uitbetaald krijgen.

Dat laatste wijten de klagende acteurs onder meer aan de gage van Andy Peelman. Hij krijgt een betere vergoeding en dat veroorzaakt heel wat onvrede bij de andere acteurs. Bovendien kreeg Peleman enkele seizoenen terug extra draaidagen waardoor hij in elke aflevering te zien is. Voor de andere castleden betekent dat minder dagen op de set én dus minder loon.

Onder anderen Henny Seroeyen (Robin in de serie) laat in Dag Allemaal van zich horen en benadrukt dat vertrekken uit 'De Buurtpolitie' niet hun eigen keuze was. '’t is vrij duidelijk, nee? Iedereen die er na seizoen 2 bij is gekomen, mag beschikken', aldus Seroeyen. Ook Souliman De Croock (Aziz) doet een duit in het zakje. Hij kwam de afgelopen tijd geregeld in de pers met privéproblemen. En hij vreest dat dat aan de basis ligt van het lot van hem en zijn collega's. 'Dat ze niet zeggen dat het een financiële beslissing is, want wij verdienden een hongerloon', zegt hij in Dag Allemaal.

De opnames van het nieuwe 'Buurtpolitie'-seizoen zijn intussen in volle gang. Alle nieuwe gezichten zullen binnenkort worden voorgesteld.

Bron: Dag Allemaal

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Joanna Lumley begint aan haar Zijderoute-avontuur in Veneti, waar ze te weten komt hoe de reizen van de Venetiaanse held Marco Polo en de handelaars van de Zijderoute de groei van de stad hebben benvloed. In Albani wandelt ze langs de Via Egnatia, de weg die twee uithoeken van het Romeinse Rijk met elkaar verbond - Rome en Byzantium. Vervolgens gaat het richting Turkije, naar Istanbul, dat een cruciale rol speelde op de route door zijn ligging op het kruispunt van Europa en Azi. In Cappadoci verbaast Joanna zich over de indrukwekkende rotsformaties die er voor een uniek landschap zorgen. Ten slotte neemt ze de nachttrein naar de hooglanden in het verre oosten van Turkije, in de buurt van de Georgische grens.

'Joanna Lumley's Silk Road', om 21.55 uur op En.

Dossiers