Het nomineren kan weer beginnen in 'Mijn Restaurant!'

dinsdag 5 mei 2009

Nadat het eerste restaurant onherroepelijk de deuren moest sluiten is de spanning bij de andere duo's te snijden. In Sint-Niklaas lag restaurant La Scne er verlaten bij. Voor Ben en Dominique was het doek vorige keer gevallen. Chris en Wendy beseffen dat ze met de hakken over de sloot zijn gekropen.

M


aar de eerste nominatie was nog niet helemaal verwerkt of de volgende kwam er al aan.
Galle, Rebekka, Tom en Wendy kregen de opdracht om de vier overblijvende restaurants te recenseren.

In tegenstelling tot Claudio keken kelners Brecht en Pieter wl uit naar de komst van de zaalverantwoordelijken. Brecht sprak Claudio aan over de opmerking die hij vorige keer maakte. Hij verdacht Brecht ervan stiekem alcohol te drinken. En dat wou Brecht toch even rechtzetten. De discussie bleef nog een tijd nazinderen. Brecht vond het respectloos dat Claudio zo'n opmerking maakte.

Tom van de Biggareaux in Sint-Truiden werd nogmaals gewezen op zijn gebrek aan assertiviteit. Het is winnen of verliezen en dat besefte hij nog niet goed.

In Fleur Delice kon Rebekka bij de lunch weer niet volgen. Ondanks haar goede wil werd het een rampzalige service. En in een toprestaurant is stressbestendigheid basisregel nummer n. Ze zocht troost bij haar kersverse vriend Adi. De ups en downs in het restaurant in Diest hadden ervoor gezorgd dat Rebekka afstand deed van haar plaats als matre. Vervolgens belde ze naar verschillende interims, op zoek naar een nieuwe zaalverantwoordelijke. De vierentwintig jarige Christophe kwam dan ook als geroepen. Hij had alvast een heel goede indruk nagelaten. Zowel bij het personeel als bij de klanten. Eindelijk hebben ze er in Fleur Delice een ervaren matre bijgekregen.

In Turnhout was Chris er niet op voorzien om een kindermenu samen te stellen. Wendy was niet akkoord met die ingesteldheid. Volgens haar moest de keuken ltijd op alles voorzien zijn. Daarom was ze van plan om ng strenger op te treden. Wendy had vr haar vertrek een to-do lijst gemaakt zodat Chris en het personeel de nodige richtlijnen steeds bij zich hadden. En wisten wat hen de komende dagen te doen stond.

Toen werd het tijd voor de volgende nominatieronde. Maar er was iets wat de duo's nog niet wisten. Stijn Vanderbeken en ex-Michelin-inspecteur Andr Pos, zullen achter de schermen k alle restaurants bezoeken. Hun oordeel zal gecombineerd worden dat van de zaalverantwoordelijken.

De zaalverantwoordelijken trokken eerst naar Kortrijk om restaurant Dell'Anno te recenseren. Daardoor stond Claudio onder hoogspanning. Gastvrouw Galle wachtte hen op. Wendy ontdekte tot twee keer toe een haar op haar bord. Maar ondanks die kleine vergetelheid verliep alles perfect.

In restaurant Biggareaux werd de spits afgebeten door de twee anonieme inspecteurs. Maar een echt geheim was het niet want kelner Rob herkende hen meteen. Hij zit dan ook al jaren in het vak. Enkel wist Rob niet dat ze het restaurant kwamen beoordelen. Ondertussen stond Kim er in de keuken weer helemaal alleen voor. De complimenten die hij achteraf kreeg vielen bij Ann niet in goede aarde.

Vervolgens draaiden de rollen om. Restaurant Biggareaux werd op zijn beurt door de vier kandidaten onder de loep genomen. Wendy was de enige die het restaurant al eens gezien had. Kelner Brecht liep op wolkjes door het vrouwelijke bezoek. Over het algemeen verliep alles goed. En ondertussen probeerde Brecht de critici, en vooral Wendy, beter te leren kennen.

De geheime recensenten hielden halt in Kortrijk. Daar verliep alles zoals gewoonlijk heel goed. Enkel aan het nagerecht moest meer aandacht worden geschonken.

Volgende keer worden alle beoordelingen op tafel gegooid. En er zullen twee genomineerden uit de bus vallen.

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

Wozniak krijgt groen licht om opnieuw aan de slag te gaan. Hij en Harlee bekomen nog steeds van hun bijna-doodervaring. Ondertussen worden ze naar een gruwelijke plaats delict gestuurd, die bezaaid ligt met mysteries.

'Shades Of Blue', om 23.25 uur op VTM 3.

Dossiers