Het najaar van VIER: nieuwe programma's

woensdag 17 augustus 2016

VIER presenteert dit najaar een mix van vertrouwde titels, verrassende sterkhouders en ook voor een deel nieuwkomers. We zetten de nieuwe programma's hier op een rijtje.

 


 

 


'Eeuwige Roem'

Aagje Vanwalleghem, Hanna Mariën, Bart Wellens, Elke Clijsters, Nick Nuyens, Wesley Sonck, Kevin Van der Perren, Sugar Jackson, Branko Strupar, Charlotte De Vos, Heidi Rakels en Ludo Philippaerts. Deze twaalf voormalige topsporters trekken naar het avontuurlijke Kroatië en strijden met gelijke wapens tegen elkaar in een resem disciplines. De ex-sportmannen en vrouwen hebben een indrukwekkend palmares opgebouwd doorheen de jaren. Hun heel verschillende kwaliteiten van topsporter worden nu onder leiding van Louis Talpe in dezelfde weegschaal gegooid. Welke sporter is de beste strateeg? En wie is er fysiek onoverwinnelijk? Wie maakt kans op 'Eeuwige Roem'?

Vanaf 29 augustus elke maandag om 20.35 uur.

'Niveau 4'
Het is dinsdag 22 maart. Het politiekantoor Brussel West. De zesde brigade van de interventiepolitie in Molenbeek West maakt zich klaar voor de ochtendshift. 2016 zal een verschrikkelijk jaar worden. Dat had de hoofinspecteur enkel dagen ervoor nog gezegd. De rest is geschiedenis. Sinds de dag van de aanslagen op Zaventem en het metrostation Maalbeek in Brussel, wordt de politie van Brussel West dagelijks gevolgd door journalist en programmamaker Eric Goens. Hij kreeg zeer uitzonderlijk de toestemming om uitgerekend tijdens deze periode en over alle geledingen heen het doen en laten van de Brusselse politie te registeren: zowel de BAB (Brigade Anti-Banditisme),  de interventiedienst, de cel radicalisering, de hondenbrigade als de verkeerspolitie. Verschillende agenten werden uitgerust met borstcamera’s waardoor je hen als kijker van heel dichtbij kan volgen.

Vanaf 30 augustus elke dinsdag om 21.35 uur.

'Callboys'
Voor wie op zoek is naar betaald mannelijk gezelschap met net dat tikje meer, bieden Jay Vleugels (Rik Verheye), Wesley Biets (Stef Aerts) en Devon Macharis (Matteo Simoni) een zekere en veilige oase. De drie bevriende gigolo’s hebben de handen in elkaar geslagen om de sector in Vlaanderen plat te spelen. Onder de naam 'Callboys' en met de hulp van doe-al Randy Paret (Bart Hollanders) zijn ze dagelijks te gast in het universum van een vrouw die ze naar best vermogen moeten bevredigen.

Vanaf 8 september elke donderdag om 21.20 uur.

'Ons Eerste Huis'
Bartel Van Riet heeft naast groene vingers ook nog eens twee rechterhanden en verdacht hoog opgestroopte mouwen, zo blijkt in 'Ons Eerste Huis'. Tien weken lang verbouwen 3 koppels hun eigen huis, samen met hun ouders en schoonouders. Dat dat stof (veel!) zal doen opwaaien over wat eerder praktisch dan mooi is, over het aantal kinderkamers en over een regendouche, staat nu al als een huis. Een specialist ter zake zal bepalen wie van hen de hoogste meerwaarde kon creëren en dus een fikse duw van maar liefst 150.000 euro in de rug krijgt.

Later dit najaar

'The Show Must Go On'
Peter Boeckx – de maker van 'The Sky is the Limit' – doet het deze keer achter de schermen van de Vlaamse showbizz. Geen Veuve Clicquot, Jaguars of Louboutins, maar wel een hoop ambiance, ontroerde fans, ambitie, onzekerheid en liefde voor het Vlaamse lied. De amusementsindustrie in Vlaanderen blijkt een wereld op zich...

Later dit najaar

'Hotel Römantiek'
Liefde is van elke leeftijd. Dit najaar brengt VIER het verhaal van enkele vrijgezelle mannen en vrouwen, die ondanks hun reeds gevorderde leeftijd nog steeds dromen van de ware liefde. Samen met Otto-Jan Ham,  Sven de Leijer en nieuwkomer Frances Lefebure (die zelf verbazend genoeg alle drie wél al van ’t straat zijn) gaan ze op zoek naar een nieuwe partner. Want hoe doe je dat als je 60+ en single bent? Als je op een andere manier beslissingen neemt? Als je kritischer wordt en ook fysiek niet alles meer vanzelf gaat?  VIER haalt hen uit hun vertrouwde comfortzone en neemt hen mee op bijzondere dates en ervaringen. Geen thé dansants of bingo-avonden. Wel in het prachtige jugendstil decor van hotel Kurhaus Bergün, tenmidden van de Zwitserse Alpentoppen, waar Otto-Jan, Sven en Frances alles mogelijk maken. Of toch zoveel mogelijk. Vijftig tinten grijs!

Later dit najaar

'Chef in je Oor'
Gert Verhulst, twee topchefs en twee keukenklunzen. Een bijzondere mix voor deze gloednieuwe kookwedstrijd waarin twee topchefs tegen elkaar strijden om een maaltijd op sterrenniveau te maken. Eén probleem: ze mogen zelf geen stap in de keuken zetten. Elke chef krijgt een keukenkluns van de ergste soort toegewezen die de klus voor hen moet klaren. De chef kan enkel via een oortje instructies geven aan zijn pupil en via een tv-scherm meekijken wat hij er... tja, van bakt. Een culinair expert kiest de winnaar. Topchefs van dienst zijn onder andere Johan Segers,Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Dominique Persoone, Roger van Damme, Wout Bru, Thierry Theys en Stéphane Buyens.

Later dit najaar


DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
VIER

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 4 logo

Morton, de machtsgeile eigenaar van een spoorwegmaatschappij, huurt de gewetenloze vechtersbaas Frank in. Het enige wat voor Morton telt is dat de spoorweg tijdig klaar geraakt en daar moet Frank hem bij helpen, desnoods door een bloedbad aan te richten. Hij ruimt de weerspannige landeigenaar Brett McBain zonder verpinken uit de weg, maar aan de weduwe van Brett heeft hij een stevige kluif. Ze wordt immers beschermd door een mysterieuze, harmonicaspelende pistoolheld.

'Once Upon a Time in the West', film uit 1968 met oa. Charles Bronson, om 20.35 uur op VTM 4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 01:05
  Iedereen beroemd
  01:35
  Het journaal (nacht)
 • 00:55
  Canvaslus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 20:55
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:00
  Geen Uitzending
  05:35
  Maya!
 • 23:00
  Vertical Limit
  01:10
  Party Island: Summer in Zante
 • 00:25
  Onderbreking
  11:20
  Sturm der Liebe
 • 00:25
  Top Gear
  01:25
  Geen Uitzending
 • 20:50
  VTMKIDS nachtloop 2022
  05:35
  Trolls: The Beat Goes On!
 • 00:35
  Zenderonderbreking
  06:00
  Joe
 • 23:05
  Death Wish
  05:00
  Geen uitzending
 • 00:40
  Hij is een zij
  01:20
  Geen uitzending
 • 23:05
  NCIS
  03:50
  LOOP Play6
 • 01:05
  Shake My Beauty
  01:50
  Zenderonderbreking
 • 00:50
  Bal National
  01:20
  Soep!
 • 21:00
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 01:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 01:03
  De kunstenaar
  01:22
  Vuurput
 • 00:30
  Geen programmagegevens beschikbaar
 • 00:20
  Mauve.
  01:10
  Midmid
 • 23:55
  Maigret
  01:25
  Shakespeare & Hathaway - Private Investigators
 • 01:05
  Hudson & Rex
  01:50
  BoJack Horseman
 • 01:08
  Dionne dichtbij
  01:58
  NOS Journaal (laat)
 • 00:38
  Nieuwsuur
  07:00
  NOS Journaal met Gebarentaal
 • 00:05
  Doodslag
  01:34
  De Luizenmoeder