Het jaaroverzicht van TV-Visie: juli 2007

woensdag 26 december 2007

Al meer dan 2 jaar online, meer dan 18000 artikelen in de database en steeds meer Vlamingen n Nederlanders die ons weten te vinden. TV-Visie is in 2007 enorm gegroeid en daar zijn we fier op. Tijdens deze laatste dagen van het jaar graaien we nog eens in ons rijkgevulde archief. We blikken terug op het jaar dat bijna is afgelopen. Vandaag: juli 2007.

I


n juli wordt Vlaanderen overspoeld door een tsunami van herhalingen. 'Witse', 'De Kotmadam', 'In de Gloria', 'FC De Kampioenen', er komt geen einde aan. Tussen alle herhalingen door vinden de zenders gelukkig ook de tijd om te 'lekken' wat ze allemaal van plan zijn in het najaar. KANAALTWEE engageert topmodel Ingrid Seynhaeve en kondigt een nieuwe reeks 'Expeditie Robinson' aan. Grote broer VTM tovert 'Dancing On Ice' om tot 'Sterren op het ijs' met Sergio als presentator en strikt Tanja Dexters als n van de bekende Vlamingen. Maar het contract van Sergio moet nog meer renderen. Naast 'Sterren op het ijs' maakt hij ook een Vlaamse versie van 'Ranking the Stars'. Mathias Coppens krijgt een nieuwe Beauty aan zijn zijde, een gevolg van de overname van de Nederlandse zender Tien door RTL Nederland.

Ook VT4 is druk bezig met het najaar en laat weten dat 'The Block' zijn deuren opent in Oostende. Terwijl Stan Van Samang blijft scoren in de Ultratop bereidt En een nieuw seizoen van 'Steracteur Sterartiest' voor. Bovendien viert 'Man Bijt Hond' zijn tiende verjaardag, reden genoeg om in september op zoek te gaan naar de mensen achter enkele opvallende reportages.  Het najaar moet ook het feest van Clouseau worden. De broertjes Wauters zijn 20 jaar bezig en dat wordt gevierd door VTM en de VRT.

Ook Kabouter Plop is jarig. De tiende verjaardag wordt door VTM en Studio 100 gevierd met een toepasselijk liedje. Het productiehuis staat in juli volop in de belangstelling. Naast de lancering van een nieuw pretpark in Nederland wordt ook werk gemaakt van de allereerste 'Samson en Gert'-film 'Hotel op Stelten. Mega Mindy verwelkomt dan weer acteur Anton Cogen in de rol van commissaris Kamiel Migrain, de broer van Emiel, die uit de serie verdwijnt door het onverwachte overlijden van acteur Sjarel Branckaerts.

Vlaanderen neemt in juli ook afscheid van 'Witterkerke'-acteur Dimitri Dupont en televisiepionier Joz Van Liempt. Ook vanuit Nederland komt er onrustwekkend nieuws. Presentator Jos Brink verneemt dat hij ongeneeslijk ziek is.

Ondertussen trekt de 'Fata Morgana'-karavaan vrolijk verder door Vlaanderen. Wekelijks n miljoen kijkers op een zomerse zondagavond, geen enkel probleem voor Geena Lisa en Steph Goossens. Toch breekt er ook kritiek los en wordt de VRT verdacht van het 'plezieren' van zijn partners tijdens 'Fata Morgana'. Het andere kijkcijferkanon, de herhaling van 'FC De Kampioenen' laat televisiekijkend Vlaanderen 'de kampioen der kampioenen' kiezen. Het huwelijk van Bieke en Markske is de absolute publiekslieveling.

In Vilvoorde heeft de 'Big Brother'-flop gevolgen voor het overbekende huis. Jongerenzender JIM bouwt het 'Big Brother'-huis om tot zijn nieuwe studio. Aan de Reyerslaan zorgen de verkiezingsdebatten voor enkele naschokken in juli. De VRT wordt op de vingers getikt na een klacht van Vlaams Belang-kopstuk Frank Vanhecke. De RTBF wordt dan weer met de vinger gewezen na zijn uitzending van het nepjournaal 'Bye Bye Belgium'.

Geen lijstje van transfers in juli. Slechts twee keer staat het medialandschap in rep en roer. De komkommertijd zorgt ervoor dat de kranten uitgebreid aandacht schenken aan de comeback van Jan Van Rompaey. Hij gaat aan de slag bij Vitaya. Minder goed nieuws is er voor TMF-vj Moog die naar eigen zeggen ingeruild wordt voor een 'belspelbimbo'.

Geen zomer zonder 'Tour de France', al is dat na de jongste dopingperikelen geen zekerheid meer. Terwijl de Duitse zenders hun uitzendingen stopzetten, beslist de VRT om door te gaan. Ook na afloop houdt de VRT voet bij stuk en wil het de volgende jaren doorgaan met de uitgebreide verslaggeving van de Tour.

Geen jaaroverzicht zonder 'digitaal' nieuwtjes. Telenet lanceert digitale televisie in Leuven en Brussel en biedt (eindelijk) een oplossing voor gezinnen met meerdere televisietoestellen. Concurrent Belgacom TV warmt zich op voor de start van het voetbalseizoen en de Franstalige betaalzender BeTV is voor het eerst winstgevend.

Ook voor het opvallendste nieuws blijven we nog even over de taalgrens. Daar moeit de Waalse mediaminister zich met een wedstrijd van jongerenzender Plugtv. De zender wou een borstoperatie weggeven, maar dat idee werd niet door iedereen even goed begroepen...

DOSSIER: Het Jaaroverzicht van TV-Visie: 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De detectie naar kindermishandeling en de hulpverlening die erop volgt, lopen al te vaak mis. Dat kunnen Kristien, Sanghita en Abbas uit eerste hand getuigen. Jeugdrechter Nicole Caluw en kinderarts Johan Marchand geven duiding.

'Als Je Eens Wist', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers