Het jaaroverzicht van TV-Visie: juli 2007

woensdag 26 december 2007

Al meer dan 2 jaar online, meer dan 18000 artikelen in de database en steeds meer Vlamingen én Nederlanders die ons weten te vinden. TV-Visie is in 2007 enorm gegroeid en daar zijn we fier op. Tijdens deze laatste dagen van het jaar graaien we nog eens in ons rijkgevulde archief. We blikken terug op het jaar dat bijna is afgelopen. Vandaag: juli 2007.

I


n juli wordt Vlaanderen overspoeld door een tsunami van herhalingen. 'Witse', 'De Kotmadam', 'In de Gloria', 'FC De Kampioenen', er komt geen einde aan. Tussen alle herhalingen door vinden de zenders gelukkig ook de tijd om te 'lekken' wat ze allemaal van plan zijn in het najaar. KANAALTWEE engageert topmodel Ingrid Seynhaeve en kondigt een nieuwe reeks 'Expeditie Robinson' aan. Grote broer VTM tovert 'Dancing On Ice' om tot 'Sterren op het ijs' met Sergio als presentator en strikt Tanja Dexters als één van de bekende Vlamingen. Maar het contract van Sergio moet nog meer renderen. Naast 'Sterren op het ijs' maakt hij ook een Vlaamse versie van 'Ranking the Stars'. Mathias Coppens krijgt een nieuwe Beauty aan zijn zijde, een gevolg van de overname van de Nederlandse zender Tien door RTL Nederland.

Ook VT4 is druk bezig met het najaar en laat weten dat 'The Block' zijn deuren opent in Oostende. Terwijl Stan Van Samang blijft scoren in de Ultratop bereidt Eén een nieuw seizoen van 'Steracteur Sterartiest' voor. Bovendien viert 'Man Bijt Hond' zijn tiende verjaardag, reden genoeg om in september op zoek te gaan naar de mensen achter enkele opvallende reportages.  Het najaar moet ook het feest van Clouseau worden. De broertjes Wauters zijn 20 jaar bezig en dat wordt gevierd door VTM en de VRT.

Ook Kabouter Plop is jarig. De tiende verjaardag wordt door VTM en Studio 100 gevierd met een toepasselijk liedje. Het productiehuis staat in juli volop in de belangstelling. Naast de lancering van een nieuw pretpark in Nederland wordt ook werk gemaakt van de allereerste 'Samson en Gert'-film 'Hotel op Stelten. Mega Mindy verwelkomt dan weer acteur Anton Cogen in de rol van commissaris Kamiel Migrain, de broer van Emiel, die uit de serie verdwijnt door het onverwachte overlijden van acteur Sjarel Branckaerts.

Vlaanderen neemt in juli ook afscheid van 'Witterkerke'-acteur Dimitri Dupont en televisiepionier Joz Van Liempt. Ook vanuit Nederland komt er onrustwekkend nieuws. Presentator Jos Brink verneemt dat hij ongeneeslijk ziek is.

Ondertussen trekt de 'Fata Morgana'-karavaan vrolijk verder door Vlaanderen. Wekelijks één miljoen kijkers op een zomerse zondagavond, geen enkel probleem voor Geena Lisa en Steph Goossens. Toch breekt er ook kritiek los en wordt de VRT verdacht van het 'plezieren' van zijn partners tijdens 'Fata Morgana'. Het andere kijkcijferkanon, de herhaling van 'FC De Kampioenen' laat televisiekijkend Vlaanderen 'de kampioen der kampioenen' kiezen. Het huwelijk van Bieke en Markske is de absolute publiekslieveling.

In Vilvoorde heeft de 'Big Brother'-flop gevolgen voor het overbekende huis. Jongerenzender JIM bouwt het 'Big Brother'-huis om tot zijn nieuwe studio. Aan de Reyerslaan zorgen de verkiezingsdebatten voor enkele naschokken in juli. De VRT wordt op de vingers getikt na een klacht van Vlaams Belang-kopstuk Frank Vanhecke. De RTBF wordt dan weer met de vinger gewezen na zijn uitzending van het nepjournaal 'Bye Bye Belgium'.

Geen lijstje van transfers in juli. Slechts twee keer staat het medialandschap in rep en roer. De komkommertijd zorgt ervoor dat de kranten uitgebreid aandacht schenken aan de comeback van Jan Van Rompaey. Hij gaat aan de slag bij Vitaya. Minder goed nieuws is er voor TMF-vj Moog die naar eigen zeggen ingeruild wordt voor een 'belspelbimbo'.

Geen zomer zonder 'Tour de France', al is dat na de jongste dopingperikelen geen zekerheid meer. Terwijl de Duitse zenders hun uitzendingen stopzetten, beslist de VRT om door te gaan. Ook na afloop houdt de VRT voet bij stuk en wil het de volgende jaren doorgaan met de uitgebreide verslaggeving van de Tour.

Geen jaaroverzicht zonder 'digitaal' nieuwtjes. Telenet lanceert digitale televisie in Leuven en Brussel en biedt (eindelijk) een oplossing voor gezinnen met meerdere televisietoestellen. Concurrent Belgacom TV warmt zich op voor de start van het voetbalseizoen en de Franstalige betaalzender BeTV is voor het eerst winstgevend.

Ook voor het opvallendste nieuws blijven we nog even over de taalgrens. Daar moeit de Waalse mediaminister zich met een wedstrijd van jongerenzender Plugtv. De zender wou een borstoperatie weggeven, maar dat idee werd niet door iedereen even goed begroepen...

DOSSIER: Het Jaaroverzicht van TV-Visie: 2007

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Voice van Vlaanderen' - finale (VTM)

De vier finalisten zingen nog een laatste keer de pannen van het dak in de hoop het publiek omver te blazen met hun talent en zo de overwinning in de wacht te slepen. Wie wordt de nieuwe 'Voice van Vlaanderen'?

'The Voice van Vlaanderen', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 02:45
    Journaallus
    08:00
    radio2 op VRT 1
  • 23:45
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 05:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 05:25
    Geen uitzending
    06:05
    Plop & de Peppers
  • 03:05
    Geen uitzending
    07:10
    Ik vertrek XL
  • 01:30
    Geen uitzending
    11:40
    How I Met Your Mother
  • 01:05
    Geen uitzending
    13:40
    All New Traffic Cops
  • 05:25
    Baywatch
    02:10
    JAG
  • 00:10
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 05:00
    Geen uitzending
    08:30
    Nuances
  • 05:00
    Geen uitzending
    07:10
    Criminal Minds
  • 05:20
    Geen uitzending
    02:45
    Sydney Harbour Force
  • 05:00
    Geen uitzending
    06:55
    Love It or List It
  • 05:00
    Geen uitzending
    08:00
    Murdaugh Murders: The Movie
  • 00:35
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 05:30
    Roger
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 05:35
    Ottolenghi's Mediterranean Feast
  • 04:00
    Tennis: Porsche Grand Prix 2024
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 05:10
    Murdoch Mysteries
    02:05
    Dickensian
  • 03:14
    NOS Journaal
    02:00
    EenVandaag
  • 02:01
    Nieuwsuur
    08:00
    Vroege Vogels
  • 05:36
    Bumba
    02:31
    Sophie & Jeroen