Het Jaaroverzicht van TV-Visie: januari 2008

zaterdag 20 december 2008

2008 is een erg turbulent jaar geweest. De ene politieke crisis volgde de andere op. En we eindigen het jaar zoals het begonnen is: zonder regering! Gelukkig zorgde de televisie n internet voor de nodige ontspanning. 2008 is goed geweest voor TV-Visie. Tijdens deze laatste dagen van het jaar graaien we nog eens in ons rijkgevulde archief. We blikken terug op het jaar dat bijna voorbij is. Vandaag: januari 2008.

In j

anuari begon het jaar zoals het in 2009 ongetwijfeld ook zal beginnen: met vreugdekreten van verschillende zendergroepen. Zo had VMMa tevreden over z'n voorbije jaar. Vitaya wist dan weer te zeggen dat ze hun succes in 2007 doorgezet hadden.

Maar januari 2008 zal toch vooral in het geheugen gegrift staan omwille van de bijzonder spectaculaire vernieuwing van de VRT-nieuwsprogramma's. Maar dat verliep niet zonder slag of stoot, want de nieuwe site De Redactie.be lekte al vroeger uit dan gepland, een site die trouwens heel wat lezers verloor na zijn introductie. Ook op televisie verliep niet alles zoals gepland, zo startte het eerste vernieuwde 'Journaal Laat' iets later dan verwacht omwille van technische problemen. Op 12 januari moest 'Het Journaal' zelfs gestopt worden omwille van nog meer technische problemen. Ondertussen rees er protest bij de VRT-medewerkers.

Ook bij SBS veranderde n en ander. Zo verwende VIJFtv de fans van 'Mooi & Meedogenloos' met een dubbele portie van hun favoriete serie, 'Te Nemen Of Te Laten' verhuisde dan weer naar primetime. Al werden deze maatregelen wegens het matige succes al vlug teruggeschroefd. Ondertussen ging de huisleverancier van teleshopping-programma's failliet. De zendergroep lanceerde in januari ook de interactieve videowebsite MyVideo.

In januari keerden ook een aantal zaken terug. Zoals 'Eurosong 2008', waar heel wat inkt over gevloeid is gedurdende de ganse wedstrijd, denk maar aan de heisa rond het logo. Ondertussen keerde ook Koen Wauters terug uit Afrika, veel eerder dan verwacht. Wie niet terugkeerden waren de vtm-omroepsters, die begin januari afscheid namen van het scherm. Ondertussen zorgde 'Steracteur Sterartiest' op En voor een forse rel, na een ruzie tussen jurylid Henny Huisman en Mark Tijsmans.

In januari was er ook paniek bij voetbalminnend Vlaanderen. Het EK-voetbal dreigde immers niet uitgezonden te worden op de Vlaamse televisie. Gelukkig kwam dezelfde dag al het nieuws dat VT4 dit voetbalgala zal uitzenden.

Ondertussen veranderde ook heel wat bij de VMMa. Zo werd bekend gemaakt dat KANAALTWEE een nieuwe naam kreeg en dat Adriaan Van Den Hoof bij deze zender aan de slag zou gaan. Ook de nieuwsdienst van vtm onderging een metamorfose, al waren ze er niet zeker van of ze een nieuw anker zouden introduceren. Dany Verstraeten liet het alvast niet aan z'n hart komen en begon een kookcursus bij Piet Huysentruyt. Nog meer vernieuwingen bij de VMMa, want ze kondigden hun eigen kinderzender aan en radiozender 4fm startte met zijn eigen actualiteitenshow die te zien was op KANAALTWEE. Ten slotte kondigde Jean-Marie Pfaff nog aan dat hij zou starten met een eigen magazine. Een magazine waar twaalf maanden later geen sprake meer van is.

Zondag: februari 2008

De leukste man of vrouw van 2008? Stem nu voor de TV-Visie Trofee 2008!

DOSSIER: Het TV-Visie Jaaroverzicht 2008

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Balthazar wordt opgeroepen naar de plaats van een zwaar verkeersongeluk, waarbij verscheidene slachtoffers vielen. Hij ontdekt dat een van hen, een jonge vrouw getooid in een prinsessenkleed, al dood was voor het ongeval. Wanneer Balthazar en Hlne vermoeden dat er nog een andere vrouw bij haar in de wagen zat en dat zij waarschijnlijk in groot gevaar verkeert, starten ze een race tegen de tijd om haar terug te vinden voor het te laat is.

'Balthazar', om 23.45 uur op En.

Dossiers