Het jaaroverzicht van TV-Visie: februari 2007

vrijdag 21 december 2007

Al meer dan 2 jaar online, meer dan 18000 artikelen in de database en steeds meer Vlamingen én Nederlanders die ons weten te vinden. TV-Visie is in 2007 enorm gegroeid en daar zijn we fier op. Tijdens deze laatste dagen van het jaar graaien we nog eens in ons rijkgevulde archief. We blikken terug op het jaar dat bijna is afgelopen. Vandaag: februari 2007.

In f

ebruari 2007 wordt de finale gespeeld van 'De Slimste Mens ter Wereld' op Eén. Daarin neemt Marc Reynebeau het op tegen televisiepresentator Steven van Herreweghe. Van Herreweghe rekent snel af met topfavoriet Reynebeau en mag zich een terechte winnaar noemen.

Het is nog niet gedaan met het zoeken naar knappe koppen, want in februari doet Eén verder met de voorbereidingen van 'De Bedenkers' op Eén. De zender krijgt >gigantisch veel respons op de vraag naar originele uitvindingen. Een strenge jury, bestaande uit Mark Coucke, Els Raemdonck en Axl Enthoven, zal zoeken naar een originele en handige uitvinding. Wat het wordt komt Vlaanderen pas in november te weten.

Huisdieren worden vaak onderschat en ondergewaardeerd. De ene moet er niets van weten, de andere is er allergisch aan en nog een andere hoopt dat zijn of haar hond een echte ster wordt. Vooral voor die laatste groep mensen is er hoop, want VTM maakt 'Superhond 2007'. Dina Tersago onderwerpt de honden en hun baasjes aan allerlei tests om te zien wie nu die titel van 'Superhond' verdient. In het vuur van de strijd verraadt een sponsor per ongeluk de finalisten.

Er worden bij VTM ook enkele programma's vanonder het stof gehaald, 'Groene Vingers'. Mark Demesmaeker verhuist naar Vitaya en Koen de Bouw neemt zijn plaats in. Ook 'Idool' wordt na een lange pauze weer bovengehaald. Het format onderging een aantal kleine aanpassingen zodat Koen en Kris Wauters op zoek konden gaan naar het nieuwe 'Idool' van Vlaanderen.

Na het succes van het eerste seizoen, mag een tweede reeks van 'Sterren op de Dansvloer' niet ontbreken. De tweede reeks haalt gemiddeld 1 miljoen kijkers, voor de directie van VTM reden genoeg om te melden dat er een derde seizoen komt. Ook VT4 komt terug met een nieuwe reeks... van 'Peking Express'. Dit keer geen race door Azië, maar door Zuid-Amerika.

Iedereen kent al een tijdje de belspelletjes die 's nachts op bijna alle commerciële zenders worden uitgezonden. In februari krijgt Vlaanderen er genoeg van en komen er bakken kritiek. Zowel VT4 als VIJFtv krijgt het hard te verduren. Uiteindelijk was duidelijk dat de presentatrice het bordje omgekeerd vast had gehouden. Puur bedrog volgens de ene en de regels van een belspel volgens een andere.

Naast amusement is er op Eén ook tijd voor serieuze zaken. De VRT zet zich voor de tiende keer in voor 'Kom op tegen kanker'. Onderwerp dit jaar is borstkanker. Jeanine Bischops, Jenny uit de soap 'Thuis', is meter van de hele campagne.  Canvas en Eén hebben allerlei programma's rond het thema en laten mensen kennis te laten maken met de ziekte. Zoals gewoonlijk, is de opbrengst ook dit jaar een succes.

Voor Ilse Van Hoecke lonkt een nieuw programma. Zij was bijna een jaar lang niet meer op het scherm te zien door de geboorte van haar zoontje Lars. Maar nu vond ze het tijd om haar terugkeer naar het scherm te maken. Met het nieuwe programma 'Viva Victoria' probeert ze om mensen over hun allergrootste angsten heen te helpen.

De VRM (Vlaamse Regulator voor de Media) vaardigt nieuwe regels omtrent kinderreclame af. In deze nieuwe regels is het verbod op reclame vijf minuten voor en na kinderprogramma's niet meer opgenomen. Vlaamse commerciële zenders moeten vanaf nu geen videoclips meer uitzenden tussen de kinderprogramma's om een reclameblok te tonen.

DOSSIER: Het Jaaroverzicht van TV-Visie: 2007

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Axel Gaat Binnen' (VTM)

In Sint-Andries Brugge gaat Axel meeleven met mensen die lijden aan jongdementie. Hij bevindt zich te midden van leeftijdsgenoten en ziet hoe meedogenloos de ziekte hen verandert. Het wordt een hartverscheurend, maar tegelijkertijd ook hartverwarmend en uiterst persoonlijk verhaal voor Axel, aangezien ook zijn eigen moeder aan dementie lijdt.

'Axel Gaat Binnen', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 23:25
    Sporza: volleybal
    06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  • 23:10
    Mjólk
    07:30
    Ketnet Junior
  • 20:50
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 22:55
    Chicago P.D.
    05:25
    Geen uitzending
  • 23:10
    vier-nul
    03:20
    Geen uitzending
  • 23:15
    Emergence
    08:40
    Geen uitzending
  • 22:15
    She Good Fighter
    08:45
    Geen uitzending
  • 23:35
    Married ... With Children
    16:40
    Baywatch
  • 23:35
    Keeping Up Appearances
    02:00
    Geen uitzending
  • 23:10
    Nonkels
    04:50
    Geen uitzending
  • 23:15
    Friends
    02:15
    Neighbours: A New Chapter
  • 22:55
    Kitchen Commando
    02:25
    Sydney Harbour Force
  • 22:40
    The Real Housewives of Beverly Hills
    02:00
    Geen uitzending
  • 23:35
    FBI
    05:00
    Geen uitzending
  • 20:55
    Herhalingslus
    08:00
    Wijzer Wonen
  • 23:36
    Het appartement
    06:00
    Lovely Day
  • 23:35
    Sarah's Sweet Table
  • 23:20
    Belga Sport
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 22:55
    Grantchester
    02:20
    DCI Banks
  • 23:24
    NOS Journaal Laat
    02:17
    NOS Journaal
  • 23:06
    In de ban van Goed en Fout
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 22:56
    Louis Theroux
    02:16
    Sophie & Jeroen