Het Jaaroverzicht van TV-Visie: april 2008

dinsdag 23 december 2008

2008 is een erg turbulent jaar geweest. De ene politieke crisis volgde de andere op. En ook economisch ging het niet bijster goed. Gelukkig zorgde de televisie n internet voor de nodige ontspanning. 2008 is goed geweest voor TV-Visie. Tijdens deze laatste dagen van het jaar graaien we nog eens in ons rijkgevulde archief. We blikken terug op het jaar dat bijna voorbij is. Vandaag: april 2008.

V


eel nieuwigheden in april 2008. Traditioneel is het de maand waarop alle zenders de eindspurt naar de zomerstop inzetten, maar het is ook de maand waarin, al even gewoontegtrouw, nog enkele grote kanonnen worden boven gehaald.

Zo is er bijvoorbeeld de start van het nieuwe En-programma van Tom Waes. De eerste aflevering ging alvast niet onopgemerkt voorbij, want Tom haalde zich de woede van half Bekend Vlaanderen op de hals. En haalde na teveel kritiek de wedstrijd van haar website.

En al even traditioneel is 'Sterren op de Dansvloer', waarin dit jaar 'Sara'-lieveling Anthony Arandia meteen publiekslieveling wordt. Vitaya reanimeert dan weer, voor de zoveelste keer, de kookklassieker '1000 Seconden'.

In april 2008 werden voor de eerste keer de Vlaamse Televisiesterren uitgereikt. Veerle Baetens, alias 'Sara', ging met de eer n de meeste sterren lopen. Ook Nicole en Hugo zijn blij: zij mogen zingen in de finale van 'Zo Is Er Maar En'. Phaedra Hoste heeft het ondertussen nog altijd erg moeilijk in haar zoektocht naar d geschikte man. VT4-productie 'Peking Express' werd verkocht aan de Spaanse televisie.

Er waren ook heel wat nieuwigheden te melden op het scherm. Actrice/zangeres Eline De Munck wordt presentatrice van het VT4-jeugdjournaal 'JAM', Hadise wordt voorgesteld als nieuwe presentatrice van 'X Factor' en Thomas Van Hemeledonck wordt (dan toch) het gezicht van het late vtm-nieuws.

Vtm had trouwens alweer pech in april. Het gebouw in Vilvoorde kreeg te kampen met een stroomonderbrekingen waardoor de radio- en televisieuitzendingen grondig verstoord werden. Nieuwsanker Marleen Van Hecke kondigde dan weer aan dat zij het bedrijfsleven inging.

Toch ook goed nieuws uit Vilvoorde. De kijkcijfers van vtm stijgen gestaag en de video-on-demand service Iwatch groeit fors.

Aan het succes van 'FC De Kampioenen' komt cht geen einde. In april raakte bekend dat de populaire sitcom binnenkort in de bioscoop te zien zal zijn. An 'Bieke' Swartenbroeckx wordt scenariste van de film. Vtm lanceerde voor het eerst sinds lang nog eens een nieuwe sitcom. 'Happy Singles' werd in de markt gezet als een relatiekomedie.

En sprong in april 2008 meer dan ooit op de digitale trein. Het lanceerde En HD en En+. De VRT maakte ook nog bekend dat Jan Leyers in het najaar een boekenprogramma zou presenteren. En productiehuis Woestijnvis begon de voorbereidingen van een nieuwe fictiereeks voor de openbare omroep.

Nog in april kwam de legendarische BRT-jeugdreeks 'Merlina' uit op DVD en ook het bieden op het nieuwe voetbalcontract begon weer. Belgacom en Telenet kruisten al meteen de degens.

Woensdag: mei 2008

De leukste man of vrouw van 2008? Stem nu voor de TV-Visie Trofee 2008!

DOSSIER: Het TV-Visie Jaaroverzicht 2008

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Balthazar wordt opgeroepen naar de plaats van een zwaar verkeersongeluk, waarbij verscheidene slachtoffers vielen. Hij ontdekt dat een van hen, een jonge vrouw getooid in een prinsessenkleed, al dood was voor het ongeval. Wanneer Balthazar en Hlne vermoeden dat er nog een andere vrouw bij haar in de wagen zat en dat zij waarschijnlijk in groot gevaar verkeert, starten ze een race tegen de tijd om haar terug te vinden voor het te laat is.

'Balthazar', om 23.45 uur op En.

Dossiers