'Hallo Televisie!' is terug met een heleboel nieuwe gezichten n Albertine en Mathilde

woensdag 7 september 2016

Het nieuwe televisieseizoen is deze week gestart, maar wat vindt de Vlaming eigenlijk van de nieuwe programma's? Vanaf donderdag 8 september komen de kijkers dat te weten in het derde seizoen van 'Hallo Televisie!' op En.

Ze krijgen een wekelijkse inkijk in de Vlaamse huiskamers.


Naast Albertine en Mathilde, Lia en Pippo, en de familie Sonck geven een heleboel nieuwe gezichten hun ongezouten mening over wat er op televisie te zien is. Wat vinden zij van het nieuwe televisieseizoen en van de dagelijkse gebeurtenissen in de wereld?  We krijgen hun ontroering, hun gelach, hun verbazing en ongeloof, hun visie op de wereld te zien in 'Hallo Televisie!'.

Albertine en Mathilde (Wolvertem)
Deze twee spraakzame dames kent iedereen nog van vorig seizoen. De vriendinnen uit Wolvertem leerden elkaar jaren geleden kennen via hun echtgenoten. Ze spreken graag af om samen tv te kijken - en af en toe eens te kibbelen met elkaar. Mathilde is grote supporter van de Rode Duivels en sleurt Albertine mee in haar enthousiasme.

Lia en Pippo (Genk)
Dit seizoen keren ook Lia en Pippo uit Genk terug in 'Hallo Televisie!'. Zij nemen geen blad voor de mond. Dit koppel heeft Siciliaanse roots en zijn dan ook enthousiast over alles wat verwijst naar Italië. Ze plagen elkaar graag en hebben een immens groot hart: ze leven mee met wat ze zien op televisie en raken er vaak door ontroerd.

De familie Sonck (Ninove)
Mama Tania en haar dochters Aurélie, Lieselotte, Emely en Justine uit Ninove geven in het derde seizoen van 'Hallo Televisie!' ook weer hun mening over wat ze zien. Ze leven luidruchtig mee met alle tv-programma’s en discussiëren graag onderling.

Dalilla & Willem (Berchem)
Dalilla en Willem zijn beiden 30 jaar, en hebben samen twee kinderen van 3 en van 1 jaar oud. Dalilla is geboren in Rwanda, werd op haar tweede geadopteerd en groeide op in de Kempen. Ze woont nu in Berchem met haar West-Vlaamse man Willem en hun kinderen. Dalilla werkt als communicatiemedewerker bij de Vlaamse Jeugdraad en Ambrassade. Willem werkt als leerkracht en als rapper/producer in bijberoep.

Typisch voor Dalilla is dat ze graag opkomt voor de rechten van de jeugd, van de armen, en van mensen met andere roots. Verder is Dalilla vooral heel vlot, goedlachs, praat ze graag en is ze van alles op de hoogte. Willem is haar perfecte tegenhanger, die graag het brede plaatje ziet. Samen kunnen ze zowel genieten van het serieuze nieuws op tv als van programma's als 'Temptation island'.

Ellen & Maja (Antwerpen)
Ellen en Maja zijn twee vriendinnen uit Antwerpen die vaak samen afspreken om tv te kijken. Ellen werkt als administratief bediende bij de locale recherche in Antwerpen. Maja spreekt stemmetjes in voor animatiefilmpjes en doet acteerwerk. Ze hebben beiden een groot inlevingsvermogen en droppen graag oneliners. Over alles hebben ze een zeer uitgesproken mening. Geen enkele man verschijnt op het scherm zonder getaxeerd te worden. En geen K3-dansje dat deze dames niet onder de knie hebben. Ellen en Maja zijn de twee luidruchtigste kandidaten van dit seizoen - de buren zullen blij zijn...

De familie Carremans (Sint-Pieters Leeuw)
Andere nieuwe gezichten dit seizoen komen uit de familie Carremans: papa Ivan (49), mama Sandra (46) en hun twee zonen Nathan (14) en Maarten (18) uit Sint-Pieters Leeuw. Ivan werkt als drukker in de drukkerij waar ze onder andere de kaften van Jommeke drukken. Sandra werkt in de verzekeringen. Zij houdt zich daarnaast bezig met het voorbereiden van reizen voor het gezin. Ze is muzikaal en speelt saxofoon.

Nathan en Maarten zijn allebei sportievelingen. Maarten zwemt en wil naar de sportschool. Nathan is skater en gamet veel op zijn Xbox. De twee jongens houden van het spelletje Pokémon Go en trekken er vaak samen op uit om pokémons te vangen.

De familie Antheunissens (Stabroek)
Papa Ludo (48) en mama Iris (45) kijken vaak televisie samen met hun vier kinderen: dochter Amber (17), dochter Myrte (16), zoon Yoran (15) en zoon Kiran (12). Ludo en Iris zijn al meer dan twintig jaar samen, hebben samen een bestratingsbedrijf en Ludo werkt ook nog in shiften bij Air Liquide in de haven van Antwerpen.

Amber studeert verzorging, speelt gitaar en kookt graag. Myrte studeert wetenschappen, is een grote metalfan en tekent graag. Yoran wil later kapitein worden en studeert aan de zeevaartschool. De familie Antheunissens is een echte scoutsfamilie: de vier kinderen zitten in de jeugdbeweging.

Shari en Jissy (Loppem)
Tweelingzussen Shari en Jissy (21) hebben samen een lunapark op de kermis en kijken altijd naar de televisie in hun caravan. De zussen doen alles samen: ze werken samen, ze wonen samen in de caravan, ze hebben zelfs een gezamenlijk budget voor kledij die ze delen. Shari en Jissy zijn 'streetwise', zoals ze zelf zeggen. Ze spreken vlot meerdere talen en reizen veel.

De familie Mavuela (Brecht)
Mama Eva (39) woont samen met zonen Noah (16) en Mathis (12) in Brecht. Noah filosofeert veel, maar gaat niet graag naar school. Mathis heeft originele ideeën over alles. Hij doet het goed op school en denkt daarom dat hij voor alles een oplossing heeft. Maar die oplossing is vaak nog naïef, op een schattige manier. Dit multiculturele gezin praat openlijk over alles.​

Thomas & Martine (Poeke)
Mama Martine (63) en zoon Thomas (20) zijn erg close en hebben veel respect voor elkaar. Thomas studeert textiel aan het St-Lukas en is erg kunstzinnig. Hij ziet zichzelf ook als kunstenaar. Thomas is grote fan van alles wat met koningshuizen te maken heeft en droomt ervan om Kate Middelton te ontmoeten. Hij volgt alle info over het koningshuis en samen met zijn mama let hij ook steeds op de etiquette van mensen.

Jolien & Jenno (Grobbendonk)
Jolien (27) en Jenno (23) wonen samen in Grobbendonk. Jolien komt oorspronkelijk uit de Kempen en Jenno uit Gent. Ze leven heel afgemeten: ze zoeken graag alles uit om zo goedkoop mogelijk te leven zonder in te boeten op comfort. Zo lukt het hen om nog meermaals per week op restaurant te gaan en zo vaak mogelijk te reizen. Ze willen samen een zaakje oprichten en zijn volop op zoek naar een pand. Wat ze precies willen oprichten, is nog een groot geheim, maar 'het is uniek in Europa'.

'Hallo Televisie!', vanaf 8 september elke donderdag om 20.40 uur op Eén.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Joanna doet haar uiterste best om haar relatie met Alan Statham geheim te houden. Caroline heeft minder geluk wanneer iemand haar samen met Guy ziet toekomen. Guy is in de wolken met de geruchten die de ronde doen en dikt ze met plezier wat aan. Maar dat laat Caroline niet zomaar gebeuren... Ondertussen gaat Martin op zoek naar zijn vermiste sojayoghurt en leert Statham stijlvol door de gangen flaneren.

'Green Wing', om 23.35 uur op Canvas.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 13:30
  Sporza op zondag
  18:04
  Het journaal (vooravond)
 • 10:00
  Ketnet Junior
  18:00
  Sporza: EK Atletiek Indoor
 • 15:25
  ROX
  15:50
  Samson & Marie
 • 15:20
  Lisa
  17:05
  VTM Nieuws 17/18 uur
 • 13:45
  UK Open Darts
  17:30
  Boer zkt Vrouw Australi
 • 14:30
  Men in Black
  16:30
  Anger Management
 • 15:05
  Top Gear
  16:05
  Vossenstreken
 • 15:30
  Hallo K3
  16:00
  Tarzan en Jane
 • 15:40
  Onderbreking
  16:40
  Binnen zonder bellen
 • 15:05
  Komen eten
  18:35
  Bye Bye Belgium
 • 15:15
  The Rookie
  20:35
  Coroner
 • 15:30
  Two And a Half Men
  19:55
  Journey to the Center of the Earth
 • 15:40
  10 jaar njam!, 10 vragen voor...
  16:05
  De Garde van Gert
 • 13:35
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 15:00
  Celien Nodigt Uit
  16:00
  Jukebox
 • 15:45
  Badkamertrends 2021
  15:50
  Nooit meer rommel in de garage 1
 • 15:30
  De Koepelzaal
  16:00
  Het Gesprek - Wouter Beke
 • 15:35
  NOS Studio Sport
  17:58
  Socutera
 • 15:15
  NOS Sport: Tennis ABN AMRO finale
  17:50
  Jacobine op 2
 • 15:30
  Antboy
  16:40
  Willem Wever Flits