Gerechtelijk onderzoek bij regionale zender AVS

woensdag 9 april 2008

Het parket van Gent is een onderzoek gestart naar eventueel misbruik van vennootschapsgoederen voor privégebruik bij de raad van bestuur van de Oost-Vlaamse regionale televisiezender AVS. Het onderzoek is volop bezig en een aantal betrokkenen werden al ondervraagd. Het parket geeft hierbij geen verdere details.

D


e dagelijkse bestuurder van AVS, Bertram De Coninck, zou volgens een verklaring aan Belga geschrokken zijn: 'Dit komt hard aan'. Volgens hem zou het ganse verhaal begonnen zijn na een anonieme brief over de interne werking van AVS. In die brief zouden bepaalde beschuldingingen richting één bepaalde persoon geuit zijn.

Annemie Serlippens van het Gentse parket zegt dat mogelijke verdere huiszoekingen en verhoren niet uitgesloten worden. Volgens De Coninck is er helemaal niets verkeerd gebeurd en is de klacht al een tijdje geleden ingediend. Hij is dan ook redelijk gerust in de zaak. Over een maand zou er meer bekend moeten zijn over het onderzoek.

Bron: De Standaard & De Redactie

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met één poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpinguïn, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers