Gerechtelijk onderzoek bij regionale zender AVS

woensdag 9 april 2008

Het parket van Gent is een onderzoek gestart naar eventueel misbruik van vennootschapsgoederen voor privégebruik bij de raad van bestuur van de Oost-Vlaamse regionale televisiezender AVS. Het onderzoek is volop bezig en een aantal betrokkenen werden al ondervraagd. Het parket geeft hierbij geen verdere details.

D


e dagelijkse bestuurder van AVS, Bertram De Coninck, zou volgens een verklaring aan Belga geschrokken zijn: 'Dit komt hard aan'. Volgens hem zou het ganse verhaal begonnen zijn na een anonieme brief over de interne werking van AVS. In die brief zouden bepaalde beschuldingingen richting één bepaalde persoon geuit zijn.

Annemie Serlippens van het Gentse parket zegt dat mogelijke verdere huiszoekingen en verhoren niet uitgesloten worden. Volgens De Coninck is er helemaal niets verkeerd gebeurd en is de klacht al een tijdje geleden ingediend. Hij is dan ook redelijk gerust in de zaak. Over een maand zou er meer bekend moeten zijn over het onderzoek.

Bron: De Standaard & De Redactie

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Charlie, een Aboriginal van de Yolngu-stam, leeft in het noorden van Australië. De regering heeft de meeste families daar in Arnhemland gehuisvest, maar Charlie woont er alleen in zijn 'humpy', een hutje van roestige golfplaten. Wanneer blijkt dat de culturele tradities van zijn gemeenschap alsmaar meer aan banden worden gelegd door de regering, onderneemt Charlie een eenzame reis naar de Outback, in de hoop daar terug aan te knopen met zijn traditionele manier van leven.

'Charlie's Country', om 22.35 uur op Canvas.

Dossiers