Gerechtelijk onderzoek bij regionale zender AVS

woensdag 9 april 2008

Het parket van Gent is een onderzoek gestart naar eventueel misbruik van vennootschapsgoederen voor privégebruik bij de raad van bestuur van de Oost-Vlaamse regionale televisiezender AVS. Het onderzoek is volop bezig en een aantal betrokkenen werden al ondervraagd. Het parket geeft hierbij geen verdere details.

D


e dagelijkse bestuurder van AVS, Bertram De Coninck, zou volgens een verklaring aan Belga geschrokken zijn: 'Dit komt hard aan'. Volgens hem zou het ganse verhaal begonnen zijn na een anonieme brief over de interne werking van AVS. In die brief zouden bepaalde beschuldingingen richting één bepaalde persoon geuit zijn.

Annemie Serlippens van het Gentse parket zegt dat mogelijke verdere huiszoekingen en verhoren niet uitgesloten worden. Volgens De Coninck is er helemaal niets verkeerd gebeurd en is de klacht al een tijdje geleden ingediend. Hij is dan ook redelijk gerust in de zaak. Over een maand zou er meer bekend moeten zijn over het onderzoek.

Bron: De Standaard & De Redactie

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Drie jonge gasten, Jozef, Lars en Philip, houden van wijn en vrouwen. Het eerste proeven ze met plezier, maar het tweede hebben ze nog nooit mogen smaken. Daar gaan ze iets aan doen. Onder het mom van een wijntour reizen de drie naar Spanje om daar eindelijk ontmaagd te worden. En niets zal hen tegenhouden. Zeker niet het feit dat de eerste blind is, de tweede in een rolstoel zit en de derde volledig verlamd is.

'Hasta La Vista', film uit 2011 met Tom Audenaert, Gilles De Schryver en Robrecht Vanden Thoren, om 21.05 uur op Eén.

Dossiers