Geena Lisa en Bart Peeters presenteren Radio 2 Zomerhit 2012

donderdag 5 juli 2012

De luisteraars van Radio 2 kunnen vanaf vrijdag 13 juli online stemmen wie van de tien genomineerden in de zeven categorieën meedingt naar de felbegeerde Radio 2 Zomerhit- trofeeën 2012. Geena Lisa en Bart Peeters maken de winnaars bekend op vrijdag 17 augustus tijdens Radio 2 Zomerhit 2012, een spetterende muziekshow live vanuit Middelkerke-Westende.

De luisteraars van Radio 2 kunnen vanaf vrijdag 13 juli online stemmen wie van de tien genomineerden in de zeven categorieën meedingt naar de felbegeerde Radio 2 Zomerhit- trofeeën 2012. Geena Lisa en Bart Peeters maken de winnaars bekend op vrijdag 17 augustus tijdens Radio 2 Zomerhit 2012, een spetterende muziekshow live vanuit Middelkerke-Westende. Het evenement is net als vorig jaar ook weer live te volgen op Eén. Radio 2 maakt vanaf zaterdag 7 juli elke dag de genomineerden bekend in een categorie, met eerst de kanshebbers bij de mannelijke artiesten.

Vanaf zaterdag 7 juli maakt Radio 2 elke dag de shortlist bekend in een bepaalde categorie, elk uur van de dag vanaf 8.00 tot 17.00 uur, net na het nieuws. Elke categorie telt tien genomineerden. Op vrijdag 13 juli zijn alle genomineerden bekend en start de stemming, tot 11 augustus.

  • Zaterdag 7 juli: Beste mannelijke artiest
  • Zondag 8 juli: Beste vrouwelijke artiest
  • Maandag 9 juli: Beste ambiance
  • Dinsdag 10 juli: Beste doorbraak
  • Woensdag 11 juli: Beste Nederlandstalige lied
  • Donderdag 12 juli Beste kidspop
  • Vrijdag 13 juli Beste performance

Geena Lisa en Bart Peeters opnieuw een tv-duo
Dit jaar presenteert Geena Lisa, gastvrouw van 'Vlaanderen Muziekland', samen met Bart Peeters Radio 2 Zomerhit. Geena en Bart verwelkomen op vrijdag 17 augustus een pak Vlaamse artiesten voor een spetterende liveshow. Bart Peeters was vorig jaar zelf nog genomineerd voor Zomerhit 2011 in de categorie beste mannelijke artiest.

'Twee vliegen in één klap'
Bart Peeters en Geena Lisa zijn niet alleen collega’s maar ook goede vrienden. Ze presenteerden samen verschillende succesvolle programma’s, onder meer 'De Liegende Doos', 'De Nationale Test' en 'Lalala Live'.

Voor Geena is dit een bijzonder fijn vooruitzicht: 'Ik ben enorm blij dat ik Radio 2 Zomerhit met Bart mag presenteren. Wij mogen de artiesten in de bloemen zetten en dan nog eens samen, dat zijn twee vliegen in één klap. Ik kijk er erg naar uit om terug samen met Bart op het podium te staan. Dat was nu toch al een tijdje geleden.'

De genomineerden in 'Vlaanderen Muziekland'
Net als vorig jaar telt Geena Lisa in Vlaanderen Muziekland op Eén elke aflevering af naar Radio 2 Zomerhit op 17 augustus. Vanaf vrijdag 6 juli stelt Geena Lisa elke week de genomineerden voor van een bepaalde categorie en nodigt ze een aantal artiesten uit die genomineerd zijn.

Zomerhit 2012: luisteraars beslissen
Vorig jaar won Kato met The Joker de Zomerhit 2011. Wie gaat dit jaar naar huis met de Radio 2 Zomerhit-trofee? De luisteraars van Radio 2 kunnen vanaf 13 juli mee stemmen voor de prijs via de website van Radio 2.

'Zomerhit 2012', de nominaties, elke dag van 7 tot en met 13 juli, tussen 8.00 en 17.00 uur op Radio 2.
'Zomerhit 2012', vrijdag 17 augustus, Rotonde Westende, vanaf 20.00 uur live op Radio 2.
'Zomerhit 2012' in 'Vlaanderen Muziekland', vrijdag 17 augustus live op Eén om 20.30 uur.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

In deze aflevering wordt duidelijk wat er gebeurt wanneer je kickbokst en televisiekijkt tegelijk, waarom je altijd een kersenpitkussen moet hebben klaarliggen, wat er mis is met smurfenschoenen, waarom je nooit de weg mag vragen aan moeders met bakfietsen en waarom schrijvers pas om vier uur opstaan.

'En Toen Kwam Ons Ma Binnen', om 23.35 uur op Q2.

Dossiers