Francesca Vanthielen gaat presenteren op Kanaal Z

donderdag 25 april 2019
Foto: © Kanaal Z 2019

Op 27 april presenteert Francesca Vanthielen voor het eerst het praatprogramma 'Z-Talk', op Kanaal Z. Francesca vervoegt het team, nu Lynn Wesenbeek zich kandidaat stelde voor de Europese verkiezingen. En keer per maand zal Francesca een uitzending voor haar rekening nemen.

Een master Toegepaste Economische Wetenschappen en een master in Internationale Politiek geeft Vanthielen de nodige achtergrond, samen met haar ervaring als moderator in talloze debatten. 'Ik ben erg blij dat ik de kans krijg om voor Kanaal Z te werken', zegt Francesca Vanthielen. 'Dit combineert mijn vroegere televisie-ervaring met mijn persoonlijke interesses. Sinds mijn studies TEW ben ik economische ontwikkelingen altijd blijven volgen; al zal ik in mijn Z-Talks ook meer algemene maatschappelijke onderwerpen aan bod laten komen. Het is een luxe om in deze vluchtige tijden een half uur met één gast te kunnen praten. Ook daar kijk ik enorm naar uit.'


Het programma 'Z-Talk' in de weekendlus op Kanaal Z is eind november geherlanceerd, met vier presentatoren. Francesca vervolledigt het huidige team van Gui Polspoel en de nieuwsankers An Hofman en Stijn Wuyts. 'De formule met vier sterke interviewers die elkaar afwisselen heeft 'Z-Talk' extra dynamiek gegeven. Met Francesca erbij is de ploeg opnieuw compleet', zegt hoofdredacteur Kris Vera.

Francesca Vanthielen is al jaren een bekend schermgezicht. Ze was ook één van de voortrekkers van de klimaatzaak en de burgerbeweging G1000. 'Francesca brengt een pak ervaring mee en haar grote honger naar maatschappelijk debat. Dat debat kan ze nu aanzwengelen vanuit een journalistieke invalshoek', aldus Kris Vera.

Het programma 'Z-Talk' op Kanaal Z wordt uitgezonden in de weekendlus van zaterdagmorgen 11.00 uur tot maandagavond. Kanaal Z en Canal Z brengen als enige businesszenders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel het meest gespecialiseerde en gevarieerde aanbod over business, economie en geld. Kanaal Z en Canal Z bereiken dagelijks gemiddeld 320.000 kijkers en op weekbasis 1.100.000 kijkers (bron CIM audiometrie).

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Jillian Armacost is getrouwd met astronaut Spencer. Als hij in de ruimte is, is ze altijd bang dat er iets zal gebeuren. Dan wordt haar angst werkelijkheid. Tijdens een routinemissie verliest de aarde twee minuten het contact met de space shuttle. Niemand weet waarom. Spencer overleeft het voorval en terug op aarde lijkt alles in orde, maar Jillian vertrouwt het niet. Ze denkt dat haar man is veranderd. Wanneer ze zwanger wordt, begint ze nachtmerries te krijgen en wordt ze depressief. Het gevoel blijft knagen dat er iets mis is met haar man. Ze begint bang voor hem te worden en raakt steeds meer in de war. Wordt ze langzaam gek en is ze een gevaar voor zichzelf en haar ongeboren baby's? Of is ze terecht doodsbang voor haar echtgenoot?

'The Astronaut's Wife', film uit 1999 met oa. Johnny Depp en Charlize Theron, om 20.25 uur op VIJF.

Dossiers