'Flikken'-cast geëerd in Gent

zaterdag 18 april 2009

Vandaag konden de fans van de Eén-serie 'Flikken' in Gent uitgebreid afscheid nemen van hun favoriete serie. Doorheen de stad was er de hele dag de 'Flikkenparty'. Zondag wordt de allerlaatste aflevering van 'Flikken' uitgezonden op Eén.

De 'Flikkenparty' is een initiatief van de stad Gent en de Gentse politie. Ze willen de cast en crew van 'Flikken' bedanken voor de afgelopen jaren. In de Kinepolis-bioscoop werd de serie vanochtend geëerd met een ster. De laatste aflevering was er in avant-première te zien voor de fans.

'Flikken' was tien jaar te zien op Eén. Vlaanderen keek massaal. Vanaf de eerste aflevering was de serie een succes. Diverse acteurs en actrices passeerden de revue. Omroepster Andrea Croonenberghs en Joke Devynck waren in de beginjaren de spilfiguren van de serie. Later maakten onder anderen Ann Ceurvels, Werner De Smedt, Roel Vanderstukken en Ianka Fleerackers hun opwachting.

Vanaf reeks 5 kwam Jo De Meyere in 'Flikken' als nieuwe commissaris. De makers haalden hiervoor zijn oude personage uit 'Heterdaad', John Nauwelaerts, uit de kast. Op het einde van de tiende en laatste reeks geeft hij de fakkel door aan Pasmans, het personage van Mark Tijsmans. Samen met Ludo Hellinckx (Raymond Jacobs) is hij de enige die in de volledige reeks heeft meegespeeld.

'Flikken' (laatste aflevering!), zondag 19 april om 21.35 uur op Eén.

Bron: deredactie.be

Bekijk de foto's van 'Flikken 10' op de Facebook-pagina van TV-Visie.


Lees ook:
Gent neemt zaterdag afscheid van 'Flikken'
Andrea Croonenberghs duikt op in laatste 'Flikken'
Gent neemt afscheid van 'Flikken' met groot volksfeest
Ianka Fleerackers: ''Flikkendag' maakte ons werk heel concreet'
Jo De Meyere: 'Na 'Flikken' tijd voor bezinning'

DOSSIER: Flikken 10

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers