Finale 'Steracteur Sterartiest' : Mathias Sercu wint!

vrijdag 6 maart 2009

Vrijdag was er op Eén de langverwachte finale van 'Steracteur Sterartiest' op Eén. Margot De Ridder, Ann Van den Broeck, Niels Destadsbader en Mathias Sercu kruisten de degens. Er stond veel op het spel, want een van hen zou de opvolger worden van dé Stan Van Samang en Free Souffriau. Uiteindelijk was het Mathias Sercu die met de grootste eer ging lopen.

D


e finale zou uiteindelijk met drie gezongen worden, want het stemmende publiek maakte eerst nog bekend wie de pijnbank niet overleefde: Margot of Niels. Het was de Gentse Margot die het uiteindelijk haalde. Niels reageerde sportief op zijn uitschakeling. Maar het moet een emotioneel moment geweest zijn.

Zelfs bij de finale haalden de makers nog enkele verrassingen uit hun hoge hoed. De lijnen gingen al van bij het begin open. Meteen na de opgelegde nummers zou een balans worden opgemaakt. In de eerste ronde zongen de steracteurs liedjes gekozen door de kijkers.  De steracteur die na twee rondes het minste stemmen wist te behalen, moest de wedstrijd verlaten. Het beloofde dus een spannende avond te worden.

Margot De Ridder opende de show met 'No Stress'. Wat voor een titel als er zoveel op het spel staat. Zoveel mogelijk geld inzamelen voor Bednet was de opdracht. Tweede in het rijtje was Ann Van den Broeck, zij zong weer een discoklassieker van jewelste, I Need A Hero, ten voordele van Natuurpunt vzw. Laatste opgelegde nummer van de avond was voor Mathias Sercu. Hij zong 'Use Somebody' van Kings of Leon voor Het Anker. Alle drie de finalisten kregen uiteindelijk elk drie keer groen.

Nadat de eerste liedjes gezongen waren, werd al even naar het stemgedrag van de kijkers gepeild. Margot stond in de tussenstand op de laatste plaats. Ze mocht meteen aan de tweede ronde beginnen. Beetje een ongelukkige vertolking van 'If I Were a Boy' van Beyoncé. En toch was het drie keer groen. Zat er na al die weken sleet op de jury? Daarna was het de beurt aan Ann Van den Broeck. Zij deed 'If I Had Nothing' van Whitney Houston. Alweer drie keer groen, maar toch hier en daar een opmerking over de zuiverheid. En dan was het alweer de beurt aan topfavoriet Mathias Sercu. Hij bracht een mooie versie van de Joe Cocker-klassieker 'With A Little Help of My Friends'.

En toen werd het spannend
Na de eerste twee zangrondes werd het weer spannend voor de drie finalisten. Wie op dat moment het minste stemmen van het publiek wist te behalen, moest de wedstrijd verlaten en vanaf dan bleven er nog twee over.  Margot bleek uiteindelijk het onderspit te moeten delven voor Ann en Mathias. De eindstreep was nu echt in zicht.

Ann en Mathias warmden zich nu op voor een zelfgekozen nummer. Ann Van den Broeck begon er als eerste aan met een klassieker van Anita Meyer, 'Why Telle Me Why'. Het werd niet alleen muziekaal, maar evenzeer visueel een smakelijk spektakel. En toch verzamelde ze het eerste rood van de avond. Mathias Sercu deed daarna nog eens 'een Elviske'. Hij koos voor 'Suspicious Minds'. En ja, hij had het publiek helemaal op zijn hand. En dan… drie keer rood!

'Alle liedjes zijn gezongen'
Na Mathias was het gedaan met zingen. Alle liedjes waren geweest en de lijnen gingen dicht. Je voelde de spanning stijgen in Lint. Wie zou het halen? Ann of Matthias? Het werd voor de finalisten en publiek nog even bang afwachten. En na een spannend moment maakte Katia Retsin de winnaar bekend: Mathias Sercu. Hij verdient hiermee 25.000 euro voor zijn goede doel. De volledige opbrengst van de campagne van Mathias was 51.511 euro.

Ontdek HIER alle foto's van de finale van 'Steracteur Sterartiest!

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


DOSSIER: Steracteur Sterartiest 2008

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The White Lotus 2' (Streamz)

Wanneer Tanya een uitnodiging krijgt van de expat Quentin, brengt Portia de dag door met zijn verleidelijke neef. Na terugkeer van haar reis met Daphne wordt een opgeluchte Harper verrast door een bewijsstuk van Ethans avondje uit.

'The White Lotus ', om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 01:00
    Villa Politica
    07:55
    Journaallus
  • 23:35
    Nachtlus
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:30
    Geen uitzending
    06:10
    Kabouter Plop
  • 01:40
    Geen uitzending
    07:10
    Ik vertrek XL
  • 01:30
    Geen uitzending
    11:45
    Siren
  • 01:20
    Walker, Texas Ranger
    08:55
    Geen uitzending
  • 00:20
    Baywatch
    02:10
    JAG
  • 00:10
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 01:20
    Geen uitzending
    08:30
    Nuances
  • 01:20
    Neighbours: A New Chapter
    05:00
    Geen uitzending
  • 01:35
    Backroad Truckers
    03:00
    Geen uitzending
  • 01:20
    MasterChef UK
    05:00
    Geen uitzending
  • 01:15
    Geen uitzending
    07:25
    Menendez: Blood Brothers
  • 00:35
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 01:25
    De Chalet aan de Semois
    02:10
    De Wereldkeuken
  • 23:55
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 00:55
    Boiling Point
    02:35
    Vienna Blood
  • 01:30
    NOS Journaal met gebarentaal
    02:02
    EenVandaag
  • 01:10
    Ongehoord Nieuws
    08:00
    Vroege Vogels
  • 01:44
    90's Dance