'Fata Morgana': Wommelgem is 4 sterren waard

zondag 13 augustus 2006

De inwoners van Wommelgem werden afgelopen zaterdag in de jaren '50 en '60 ondergedompeld. Ronny Mosuse was de uitdager en hij wilde de 'golden years' anno 2006 eens beleven. De opdracht was toch geslaagd, want Wommelgem kreeg 4 sterren.

D


e bedoeling was om een rockabilly te organiseren met 250 koppels die volledig in de gepaste outfit waren. Onder die outfit verstonden we een vetkuif en een petticoat. 500 mensen moesten gedurende twee minuten hoelahoepen. Om de derde ster te verdienen moesten er vijf doodnormale helden verzameld worden die tussen 1955 en 1965 de voorpagina van de krant haalden. Een reusachtige jukebox waaruit vijf live acts kwamen, mocht zeker niet ontbreken. Een extra moeilijkheid was dat die acts gezongen moesten worden door verschillende artiesten. Tot slot moest het wereldrecord kauwgombellen blazen verbeterd worden. Daarvoor moesten minstens 5000 mensen tegelijk een kauwgombel blazen.

De eerste ster was meteen problematisch. Er moest een rockabilly georganiseerd worden met 250 koppels. Spijtig genoeg werden er een paar koppels afgekeurd en waren er maar 221 dansende koppels. Geen eerste ster dus voor Wommelgem. Met man en macht werd er aan de jukebox gewerkt en het resultaat mocht er best zijn. Toen ook nog eens Gène Bervoets, Bart Peeters, Vitalski, Mark Tijsmans, BJ Scott en Janez Detd  kwamen opdagen, kon de tweede ster uitgedeeld worden. Ook de vijf doodnormale helden die ooit op de voorpagina van een krant stonden, kwamen allemaal even langs. Daarmee was ook de derde ster binnen. Meer dan 1000 mensen kwamen opdagen om te hoelahoepen, slechts 541 van hen konden ook effectief twee minuten hoelahoepen, toch was dat ruim voldoende voor de vierde ster. Tot slot waren er meer dan 7000 mensen die een kauwgombel wisten te blazen. Daarmee werd ineens ook het wereldrecord verbeterd. Wommelgem verdiende in totaal vier sterren.

DOSSIER: Fata Morgana 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Londen, 1891. De briljante detective Sherlock Holmes en zijn trouwe assistent Watson kunnen maar net vermijden dat Lord Blackwood, een aanhanger van de zwarte magie, een vrouw op rituele wijze vermoordt. Blackwood wordt gearresteerd en komt in de gevangenis terecht. Kort voor zijn executie verkondigt Blackwood dat hij zal opstaan uit de dood om wraak te nemen op iedereen die zijn pad kruist. Kort na Blackwoods executie lijkt het alsof hij inderdaad is herrezen: in zijn graf wordt het lichaam van de vermiste Luke Reordan gevonden en enkele getuigen beweren Blackwood te hebben gezien.

'Sherlock Holmes', om 20.25 uur op VIER.

Dossiers