'Fata Morgana': Opwijk is vijf sterren gemeente

zondag 20 augustus 2006

Sabine Hagedoren daagde de inwoners van het Vlaams-Brabantse Opwijk uit om van hun gemeente een echte badstad te maken. Zaterdag was de dag van de waarheid voor de vijf sleutelfiguren.

D


uizenden enthousiastelingen zakten af naar Hof ten Hemelrijk voor het grote slotevent. Sergio hield het publiek bezig met o.a. zijn sublieme medley van André Hazes tot plotseling de jeep met Geena en Sabine op het terrein verscheen. Ssssht..... Sabine wordt tussen de mensenmassa naar het podium gebracht. Wanneer de blinddoek wordt afgedaan is ze sprakeloos. Duizenden ballonnen kleuren de hemel boven Opwijk heel even paars.

De VRT-weervrouw had deze week de in woners van Opwijk laten zweten. Het was niet simpel om de zon, de zee en het strand naar Vlaams-Brabant te krijgen, toch was Sabine tevreden en gaf ze 5 sterren aan Opwijk.  

Met deze temperaturen is het moeilijk om je aan het strand te zien liggen, maar in Opwijk moest dat wel. Er moest voor een gigantisch strand gezorgd worden en heel veel water. De inwoners van Opwijk mochten ook naar onze echte Belgische kust om schelpjes te zoeken waarmee ze een mozaïek van 300m² moesten maken. 10 000 kleurrijke bloemen van crêpepapier mochten niet ontbreken. Er is geen strand zonder een zandkasteel, het moest er wel een zijn van minstens 10 meter hoog. Rond dat zandkasteel moesten ook nog eens 1000 kleinere zandkasteeltjes staan. En tot slot moesten er 500 vliegers in de lucht hangen.  

De eerste ster werd zonder problemen binnengehaald, maar liefst 570 vliegers vlogen door de lucht. Nadien kwamen de sleutelfiguren die instonden voor de grote mozaïek die uiteindelijk 391 m² was. De tweede ster was dan ook snel binnen. Ook de derde ster binnenhalen vormde geen enkel probleem. Het strand met bijpassend water kon Sabine bekoren. Het grote zandkasteel bouwen leek een moeilijke opdracht maar ook daar draaiden de inwoners van Opwijk hun hand niet voor om. Het 10 meter hoge zandkasteel en de 1000 kleine zandkasteeltjes stonden er. Tot slot werd ook de vijfde ster binnengehaald toen er ongeveer 17000 bloemen uit crêpepapier gemaakt werden.  

Volgende week daagt Hilde de Baerdemaker de gemeente Lanaken uit.

DOSSIER: Fata Morgana 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Vijftig jaar geleden leerden de bezielers van Abba elkaar kennen, veertig jaar geleden gaven ze hun laatste concert en twintig jaar geleden werd de musical 'Mamma Mia!' een wereldwijd fenomeen. De bandleden krijgen de kans om hun verhaal te vertellen, een verhaal dat begon nog voor Abba echt is ontstaan. Alle grote hits passeren de revue, afgewisseld met interviews met de vier bandleden en talloze andere artiesten en nooit eerder vertoond beeldmateriaal, onder meer van 'Mamma Mia!'.

'ABBA Forever: The Winner Takes It All', om 21.35 uur op Eén.

Dossiers