'Fata Morgana': Lanaken is 4 sterren waard

zondag 27 augustus 2006

Hilde de Baerdemaker had de inwoners uitgedaagd om van hun dorp een plekje Down Under te maken. Lanaken werd omgetoverd tot AustraliŽ en de inwoners werden getransformeerd tot echte Aussie's. Geen gemakkelijke opdrachten maar Lanaken verdiende toch 4 sterren.

J


e dorp omtoveren tot een land als AustraliŽ is niet gemakkelijk maar met de hulp van de vijf opdrachten werd Lanaken stilaan omgetoverd tot Lanaken Down Under. Eerst en vooral moest iedereen betoverd worden met de klank van 300 digeridoos, de helft daarvan moest zelf gemaakt zijn met natuurlijke materialen. 500 kindjes moesten door een Australisch landschap rondspringen op een kangoeroebal. Om de derde ster binnen te halen moesten er 5000 originele foto's tentoongesteld worden van mensen die in Crocodile Dundee-stijl poseerden. Alle toeschouwers moesten wegdromen bij een gigantische dot painting en tot slot moest er een enorme Aussie-barbecue georganiseerd worden voor iedereen.

De eerste ster was meer dan verdiend. Er moesten 300 didgeridoos aanwezig zijn, waarvan de helft zelfgemaakt was maar er waren niet minder dan 271 zelfgemaakte en 252 originele didgeridoos. Bij de tweede ster ging het niet van een leien dakje. Er waren 5462 originele foto's in ware Crocodile Dundee-stijl, maar er werden er slechts 4484 goedgekeurd, waardoor er geen tweede ster kon uitgereikt worden. De tweede ster werd verdiend toen er een dot painting doek van maar liefst 150m≤ tevoorschijn kwam. De derde ster werd ook gemakkelijk binnengehaald toen de deurwaarder 871 kinderen aantrof die in een Australisch landschap op een kangoeroebal rondsprongen. Tot slot werd de vierde ster uitgedeeld toen alle toeschouwers van een reusachtige Australische barbecue konden genieten.

Volgende week wordt de gemeente Koksijde uitgedaagd door Ludo Busschots en Kevin Janssens.

DOSSIER: Fata Morgana 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Londen, 1891. De briljante detective Sherlock Holmes en zijn trouwe assistent Watson kunnen maar net vermijden dat Lord Blackwood, een aanhanger van de zwarte magie, een vrouw op rituele wijze vermoordt. Blackwood wordt gearresteerd en komt in de gevangenis terecht. Kort voor zijn executie verkondigt Blackwood dat hij zal opstaan uit de dood om wraak te nemen op iedereen die zijn pad kruist. Kort na Blackwoods executie lijkt het alsof hij inderdaad is herrezen: in zijn graf wordt het lichaam van de vermiste Luke Reordan gevonden en enkele getuigen beweren Blackwood te hebben gezien.

'Sherlock Holmes', om 20.25 uur op VIER.

Dossiers