'Fata Morgana': Lanaken is 4 sterren waard

zondag 27 augustus 2006

Hilde de Baerdemaker had de inwoners uitgedaagd om van hun dorp een plekje Down Under te maken. Lanaken werd omgetoverd tot Australië en de inwoners werden getransformeerd tot echte Aussie's. Geen gemakkelijke opdrachten maar Lanaken verdiende toch 4 sterren.

J


e dorp omtoveren tot een land als Australië is niet gemakkelijk maar met de hulp van de vijf opdrachten werd Lanaken stilaan omgetoverd tot Lanaken Down Under. Eerst en vooral moest iedereen betoverd worden met de klank van 300 digeridoos, de helft daarvan moest zelf gemaakt zijn met natuurlijke materialen. 500 kindjes moesten door een Australisch landschap rondspringen op een kangoeroebal. Om de derde ster binnen te halen moesten er 5000 originele foto's tentoongesteld worden van mensen die in Crocodile Dundee-stijl poseerden. Alle toeschouwers moesten wegdromen bij een gigantische dot painting en tot slot moest er een enorme Aussie-barbecue georganiseerd worden voor iedereen.

De eerste ster was meer dan verdiend. Er moesten 300 didgeridoos aanwezig zijn, waarvan de helft zelfgemaakt was maar er waren niet minder dan 271 zelfgemaakte en 252 originele didgeridoos. Bij de tweede ster ging het niet van een leien dakje. Er waren 5462 originele foto's in ware Crocodile Dundee-stijl, maar er werden er slechts 4484 goedgekeurd, waardoor er geen tweede ster kon uitgereikt worden. De tweede ster werd verdiend toen er een dot painting doek van maar liefst 150m² tevoorschijn kwam. De derde ster werd ook gemakkelijk binnengehaald toen de deurwaarder 871 kinderen aantrof die in een Australisch landschap op een kangoeroebal rondsprongen. Tot slot werd de vierde ster uitgedeeld toen alle toeschouwers van een reusachtige Australische barbecue konden genieten.

Volgende week wordt de gemeente Koksijde uitgedaagd door Ludo Busschots en Kevin Janssens.

DOSSIER: Fata Morgana 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Eric Randall is een bekende schrijver van boeken over hoe je best single zou moeten blijven. Hij heeft het bovendien niet echt voor Kerstmis en alles wat er bij te kijken komt. Dit jaar moet hij op zijn neefje en nichtje passen wanneer hun ouders er niet zijn. Met de hulp van zijn buurvrouw April Stewart leert hij de liefde te vinden en in de kerstsfeer te komen.

'Christmas Next Door', film uit 2017 met oa. Jesse Metcalfe, om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers