'Fata Morgana' in Lanaken: een stand van zaken

woensdag 23 augustus 2006

Hilde Debaerdemaker is zelf nog maar net terug uit Australië maar ze mist het al enorm. Daarom heeft ze de inwoners van Lanaken uitgedaagd om een stukje van Down Under naar Lanaken te brengen. Ondertussen zijn we drie dagen verder. Hoog tijd dus voor een stand van zaken!

N


oëlla aanvaardde de opdracht om een dot painting te maken, maar had geen flauw benul van wat een dot painting precies is. Daarom ging ze haar neus in de boeken steken in de bibliotheek van Lanaken. Vandaag moet ze op zoek naar helpende handen en verf….véél verf! Jan en Steven zochten en vonden iemand in Korbeek-Lo die weet hoe je een didgeridoo moet maken. Vandaag zullen de twee jongemannen op zoek moeten naar hout en naar een schrijnwerker die hen uit de nood wil helpen. Astrid nam de opdracht aan om op zaterdag meer dan 10.000 magen te vullen met een gigantische Aussie barbecue. Maar wat vinden we zoal terug op zo'n barbecue? Dat gaat Astrid vandaag uitpluizen in een Australisch restaurant in Hasselt. Luc moet 500 kinderen laten rondhuppelen op een springbal door een Australisch landschap. Gisteren ging Luc langs bij handelaars op zoek naar kangoeroeballen. Vandaag start hij zijn zoektocht naar kinderen en moet hij uitpluizen hoe een Australisch landschap er precies uitziet. Marianne, tenslotte, moet 5000 mensen op de gevoelige plaat laten vastleggen. Zij moet nog op zoek naar de nodige attributen en een geschikte achtergrond. Nu nog 5000 mensen, Marianne, en de ster is binnen! 

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

Heb jij onze nieuwste toepassingen al ontdekt? Zin in een screensaver of de handige TV-Visie Toolbar? Of wil je weten hoe je naar TV-Visie WAPt? Bekijk dan deze pagina!

DOSSIER: Fata Morgana 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers