'Fata Morgana' in Lanaken: een stand van zaken

woensdag 23 augustus 2006

Hilde Debaerdemaker is zelf nog maar net terug uit Australi maar ze mist het al enorm. Daarom heeft ze de inwoners van Lanaken uitgedaagd om een stukje van Down Under naar Lanaken te brengen. Ondertussen zijn we drie dagen verder. Hoog tijd dus voor een stand van zaken!

N


olla aanvaardde de opdracht om een dot painting te maken, maar had geen flauw benul van wat een dot painting precies is. Daarom ging ze haar neus in de boeken steken in de bibliotheek van Lanaken. Vandaag moet ze op zoek naar helpende handen en verf.vl verf! Jan en Steven zochten en vonden iemand in Korbeek-Lo die weet hoe je een didgeridoo moet maken. Vandaag zullen de twee jongemannen op zoek moeten naar hout en naar een schrijnwerker die hen uit de nood wil helpen. Astrid nam de opdracht aan om op zaterdag meer dan 10.000 magen te vullen met een gigantische Aussie barbecue. Maar wat vinden we zoal terug op zo'n barbecue? Dat gaat Astrid vandaag uitpluizen in een Australisch restaurant in Hasselt. Luc moet 500 kinderen laten rondhuppelen op een springbal door een Australisch landschap. Gisteren ging Luc langs bij handelaars op zoek naar kangoeroeballen. Vandaag start hij zijn zoektocht naar kinderen en moet hij uitpluizen hoe een Australisch landschap er precies uitziet. Marianne, tenslotte, moet 5000 mensen op de gevoelige plaat laten vastleggen. Zij moet nog op zoek naar de nodige attributen en een geschikte achtergrond. Nu nog 5000 mensen, Marianne, en de ster is binnen! 

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

Heb jij onze nieuwste toepassingen al ontdekt? Zin in een screensaver of de handige TV-Visie Toolbar? Of wil je weten hoe je naar TV-Visie WAPt? Bekijk dan deze pagina!

DOSSIER: Fata Morgana 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Rotterdam' (AVROTROS)

Een inbraak bij rechercheur Ben Slachter loopt voor de inbreker fataal af. Zijn partner Stan Vroom steunt zijn collega onvoorwaardelijk, maar vertelt Ben wel de hele waarheid? De Amsterdamse officier van justitie Hein Berg blaast een kroongetuigezaak op en vertrekt naar Rotterdam, waar ze hopen dat hij tot meer teamwerk in staat is. Zijn eerste zaak draait rond twee hooligans die rechercheurs Dries van Weelden en Esther Wegereef gijzelen om zo aan vijf kilo coke te komen. Die opzet mislukt, maar als de hooligans vertellen dat ze de coke nodig hebben omdat hun zusje door zware criminelen wordt vastgehouden, moet Berg beslissen hoe het team het meisje gaat bevrijden.

'Flikken Rotterdam', om 23.15 uur op En.

Dossiers