Erik Van Looy en Barbara Sarafian openen 'Zo Man Zo Vrouw'

maandag 2 september 2019
Foto: VIER - © SBS Belgium 2019

Jani restylet er ondertussen al jaren op los, maar toch zijn er nog heel wat modeblunders in Vlaanderen die de stylingheld graag de wereld uit wil helpen. Beginnen doet hij met twee VIPS: Erik Van Looy en Barbara Sarafian.

Erik Van Looy, bekend als presentator van 'De Slimste Mens Ter Wereld' met de sappigste lach ter wereld, is iemand die het liefst van al onzichtbaar door het leven gaat en daar kleedt hij zich ook naar. In zijn t-shirt van 25 jaar oud voelt Erik zich als een vis in het water.


Barbara Sarafian daarentegen draagt alles wat opvalt, blinkt en in het oog springt. De Gentse diva met Armeense roots komt binnen in een fluogroene jack en latexbroek, de look is op z’n zachtst uitgedrukt opvallend, maar toch vindt Jani de stijl van Barbara 'Absolutely Fabulous'.

Wanneer de stijlgoeroe een kijkje neemt in de kast van Barbara, vindt hij deze toch iets minder fabulous. Op het eerste gezicht heeft de kleerkast van Barbara volgens Jani iets weg van een carnavalwinkel, maar wanneer de blondine enkele kledingstukken aantrekt moet Jani toegeven dat Barbara met erg veel wegkomt. 'Ik wil haar uit mijn show, ik kan hier niet tegen!', aldus Jani.

Eén van de pronkstukken uit Barbara’s kast is een jurk die nog van haar grootmoeder geweest is, zij was net als Barbara actrice. Daarnaast vindt Jani een aantal motorbroeken tussen de kleding van Barbara. Maar dat vindt Jani maar niets, 'Een motorbroek kopen zonder dat je met de motor rijdt, dat is toch als een fietshelm dragen zonder dat je een fiets hebt?'

In de kast van Erik vindt Jani ook een aantal prachtexemplaren, van een berenmuts tot een zwembroek die bijna op zichzelf recht blijft staan ... Heel bijzonder allemaal. Erik zelf is naar eigen zeggen een echte Jani-fan: 'Ik zie Jani echt heel graag, dus als hij zegt dat ik er goed uitzie dan voel je mijn hart tekeer gaan', aldus de presentator.

Barbara Sarafi-man
Tijdens de restyling die Erik en Barbara zelf mogen doen gaat het even mis, Erik kiest voor een atypische look en Jani maakt kennis met Barbara Sarafi-man. Jani besluit om zelf de touwtjes in handen te nemen en steekt de BV’s in een nieuw glamoureus jasje.

Deze week komen de scherpe commentaren echter niet alleen van Jani, ook Barbara is niet op haar mondje gevallen en heeft haar uitgesproken mening steeds klaar voor zowel Jani als Erik. Barbara wil Erik raken met de transformatie, ze wil dat hij dolblij is met zijn nieuwe look en dat blijkt niet evident te zijn. Jani stelt enkele looks voor maar de kritische diva is niet snel onder de indruk.

Voor Barbara is de Divalook de enige optie, Jani kiest voor de glitter en glamour die hoort bij een vrouw als Barbara Sarafian. Voor Erik gooit Jani het over een andere boeg: Erik Van Looy meets James Bond.

'Ik zou Jani willen bedanken op mijn blote knieën'
De final look laat de twee sterren sprakeloos achter, zowel Erik als Barbara staan met hun mond vol tanden wanneer ze elkaar en zichzelf zien.

Wanneer Erik in de spiegel kijkt merkt hij toch één probleempje op: hij vindt zichzelf knap. Volgens Barbara ziet ze in de spiegel een vrouw waar niet mee te sollen valt.

Met andere woorden, Jani does it again...

'Zo Man Zo Vrouw', vanaf dinsdag 3 september om 20.35 uur op VIER.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Humphrey krijgt bezoek van zijn tante, aan wie hij zijn liefde voor het speuren te danken heeft. Plots belandt zij echter zelf in het midden van een moordonderzoek. Ze is getuige van hoe een toerist van zijn balkon wordt gegooid. Humphrey wordt aangevallen op de plaats van het misdrijf en belandt in het ziekenhuis, waar hij quality time doorbrengt met zijn tante, tot ze hem het droeve geheim vertelt dat ze al die tijd had verzwegen.

'Vlaanderen Feest!', om 20.20 uur op En.

Dossiers