En-sterkhouder 'Flikken' is geschiedenis

zaterdag 19 juli 2008

Vrijdag werkten de acteurs van de populaire En-serie de allerlaatste draaidag af. De openbare omroep maakte al eerder bekend dat de reeks na 10 jaargangen definitief stopt. Vooral voor de acteurs van het eerste uur was de beslissing om een streep onder het feuilleton te trekken een zware dobber.

N


a 10 jaar is het voorgoed afgelopen met 'Flikken', een van de meest succesvolle fictiereeksen van de VRT ooit. In het najaar volgt nog een keer de Flikkendag in de Gentse stadskern en En zendt in het voorjaar van 2009 de tiende en laatste reeks afleveringen uit.

Ludo Hellinx (Raymond) en Mark Tijsmans (Pasmans), 'Flikken' van bij het begin, hebben het moeilijk met het stopzetten van de serie. Beiden vrezen het zwarte gat, maar hopen toch gauw weer aan het werk te kunnen. Jo De Meyere (John Nauwelaerts) nuanceert: 'Wat nu op mij afkwam het laatste jaar was niet meer vernieuwend. Ik heb er een hekel aan om op automatische piloot te gaan spelen. Voor mij was de cirkel rond.' Hij zegt dit op de VRT-site deredactie.be.

Bron: deredactie.be

DOSSIER: Flikken 10

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

Van 28 november tot 5 december kunnen de Open VLD-leden kiezen wie de opvolger wordt van huidig voorzitter Guy Verhofstadt. Open VLD verkeert in crisis na de nederlaag bij de jongste regionale verkiezingen. Tussen 2003 en 2009 verloor de partij 400.000 kiezers. Open VLD viel ook pijnlijk uit de boot bij de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Hoe willen de drie kandidaat-voorzitters de achteruitgang keren? Terzake ging ook praten met de traditionele achterban van de liberalen, de kleine zelfstandigen. Waar leggen zij de oorzaak voor wat fout gelopen is? En welke richting vinden zij dat hun partij uit moet? Verder schetst het programma ook een profiel van de drie kandidaten. Waar staan ze voor en hoe denken ze hun partij uit het slop te trekken?

'Terzake', om 20.00 uur op Canvas.

Dossiers