En start met opnames van 'Quiz me Quick'

donderdag 29 september 2011

'Quiz me 'Quick is een nieuwe fictiereeks naar een scenario van Bart De Pauw en in een regie van Jan Matthys. De reeks vertelt het verhaal van vijf sympathieke underdogs die het ambitieuze plan opvatten om mee te doen aan de Superprestige, de quiz der quizzen. De selectieprocedure is hobbelig en vergt meer dan alleen maar parate kennis. Er staat bovendien meer op het spel dan ze aanvankelijk dachten...

In oktober gaan Eén en productiehuis Koeken Troef! in het Hageland van start met de opnames van 'Quiz me Quick', een nieuwe tiendelige fictiereeks voor Eén. 'Quiz me Quick' volgt vijf heel verschillende mensen die per toeval samenkomen en zich een weg naar de top proberen te quizzen. De hoofdrollen worden vertolkt door Wietse Tanghe, Dirk Van Dijck, Tom Audenaert, Jos Verbist, Pieter Piron, Liesa Naert en Tine Embrechts.

Het verhaal
Nick (Wietse Tanghe), Roger (Dirk Van Dijck), Luc (Tom Audenaert), Armand (Jos Verbist) en Lennon (Pieter Piron) leren elkaar door een toevallige speling van het lot kennen tijdens een caféquiz. Tot hun verbazing doen ze het uitstekend en dat zet hen aan het dromen. Gedreven door hun verlangen naar erkenning proberen de vijf zich een weg naar de top te quizzen. Ze hebben één doel: de selectie halen voor de belangrijkste (fictieve) quiz in Vlaanderen: de Superprestige. Daarvoor zetten ze zelfs hun relatie – met Cynthia (Liesa Naert) en Gwendy (Tine Embrechts) – op het spel. 'Quiz me Quick' volgt de successen van de vijf, maar ook hun tegenslagen, hoogmoed en de lessen in nederigheid die ze onvermijdelijk gepresenteerd krijgen.

Elke aflevering van 'Quiz me Quick' bestaat uit een apart verhaal, met als apotheose een quiz waarin de ploeg de broodnodige punten moet verzamelen om zich te kwalificeren voor de Superprestige. Maar 'Quiz me Quick' is bovenal een verhaal van vijf mensen die iets willen beteken in deze wereld en hopen een kleine afdruk na te laten in hun bescheiden leven.

Over de scenarist
Bart De Pauw (°1968) begon zijn carrière in 1987 als figurant van 'Meester, Hij Begint Weer' van Frank Dingenen, een reeks waarvoor hij zijn eerste sketches schreef en waarin hij later ook zou acteren. Via omzwervingen voor en achter de schermen van 'Dag Coco', 'Gisteren Gekeken', 'Stoppen met Roken' en 'Videodinges' brak hij in 1995 door met het jongerenprogramma 'Buiten De Zone'. Een jaar later volgde de tweede reeks. 'Buiten De Zone' kaapte tal van prijzen weg, waaronder de Persprijs, de Ha van Humo en de Edmond Hustinkxprijs voor beste scenario.

De ontmoeting met Tom Lenaerts in dat zelfde jaar leidde later tot een nieuw programma, 'Schalkse Ruiters'. Samen met de ploeg van 'Schalkse Ruiters' werkte hij mee aan De mol, een programma dat in 2000 bekroond werd met de Gouden Roos van Montreux.

De Pauw schreef daarnaast een Vlaamse adaptatie van de langspeelfilm 'All Stars', die door Jan Verheyen in 2000 verfilmd werd als 'Team Spirit'. Later maakt hij ook De quizmaster, De blijde boodschap en Mannen op de rand van een zenuwinzinking, een programma dat hij samen met Tom Lenaerts maakt. In 2004 volgt de fictieve docusoap 'Het Geslacht De Pauw' en in 2006 maakt De Pauw samen met Neveneffecten de humoristische reeks 'Willy's en Marjetten'.

In 2008 kwam 'Loft' in de zalen, een film van Erik Van Looy waarvoor Bart De Pauw het scenario schreef. Met een kleine 1.200.000 bezoekers groeide de film uit tot de meest bekeken Vlaamse film aller tijden. Van het scenario werd ondertussen een Nederlandse (2011) en een Amerikaanse versie (2012) gedraaid.

In 2008 verliet De Pauw na tien jaar Woestijnvis om het productiebedrijf Koeken Troef! op te richten. De eerste programma’s die worden geproduceerd zijn 'De Kinderpuzzel' (2009), dat De Pauw samen met Tine Embrechts presenteerde, en 'De Kazakkendraaiers' (2011). Nu gaat Koeken Troef! van start met de opnames van zijn eerste fictiereeks 'Quiz me Quick'.

Over de regisseur
Jan Matthys (°1968) studeerde Regie aan het toenmalige H.R.I.T.C.S. in Brussel. Sindsdien regisseerde hij tal van fictieprojecten en documentaires. Samen met Frank Van Passel nam hij de regie van de tiendelige fictiereeks 'De smaak van De Keyser' voor zijn rekening. Daarnaast regisseerde hij onder meer 'Katarakt', 'Kinderen van Dewindt', de Sinterklaasfilmpjes 'Hij komt, hij komt!' (naar een scenario van Hugo Matthysen), 'Aspe', 'Raf & Ronny' en de Duitse reeks 'Westerdeich'.

Verder regisseerde Matthys verscheidene documentaires en reportageprogramma’s. Voor Canvas bracht hij onder meer 'Het Bourgondisch Complot', 'De bende van Wim', 'Il Bambino' en 'Zalm voor Corleone' in beeld. Daarnaast regisseerde hij de kinderdocumentaires 'Joika' en 'Sam, the pigeon man' voor de EBU, 'Het stapsalon' en 'De knikkers en het spel' voor de toenmalige BRTN en 'Zeven levens' voor de VPRO.TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 2 logo

De hulpdiensten rukken uit voor een brandoefening in een wolkenkrabber. Eddie besluit om professionele hulp te zoeken voor Christopher, die last heeft van nachtmerries over de tsunami. Buck heeft verrassend nieuws voor Bobby. Maddie probeert een vrouw te helpen die vermoedelijk wordt misbruikt door haar man.

'9-1-1', om 22.25 uur op VTM 2.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 18:10
  Remarkable Places to Eat
  19:00
  Het journaal - Sportweekend
 • 18:00
  Sporza: European Championships
  21:05
  Koolputters
 • 18:40
  Gamekeepers
  19:05
  Zig & Sharko
 • 17:00
  De avonturen van Kuifje: Het geheim van de eenhoorn
  19:00
  VTM Nieuws 19 uur
 • 18:10
  House M.D.
  20:35
  Non-Stop
 • 17:45
  Take Two
  18:45
  Pete's Dragon
 • 17:50
  Motorway Cops
  19:05
  The Graham Norton Show
 • 18:35
  Moominvalley
  19:15
  Maya!
 • 18:40
  Super 50
  19:50
  Ons geluk
 • 18:20
  Het beste bod
  20:35
  Charlie and the Chocolate Factory
 • 18:00
  Criminal Minds
  20:35
  FBI: International
 • 18:40
  Storage Wars
  19:05
  Bar Rescue
 • 17:55
  A Place in the Sun: Summer Sun
  19:50
  De Bauers: Bestemming onbekend
 • 18:40
  Beach Barbecue
  19:05
  Peppe's Sicili
 • 14:05
  Herhalingslus
  20:00
  Trends Summer Talk
 • 18:00
  Zing Mee Met Je TV ? In Diksmuide
  19:00
  al-1-maar-hits
 • 18:28
  Wonen
  19:09
  Het zelfbouwhuis
 • 18:00
  Welzijn - Studio-Commissie
  17:00
  Wonen - Studio Commissie
 • 18:40
  Dok
  19:30
  San Titar
 • 16:50
  Agatha Christie's Marple
 • 18:25
  NCIS: New Orleans
  20:00
  Cracked
 • 18:11
  NOS Europese Kampioenschappen
  18:59
  NOS Studio Sport Eredivisie
 • 18:14
  Meet the Bears
  19:18
  De kok en de directeur
 • 18:34
  Taarten van Abel
  19:00
  NOS Jeugdjournaal