En kijkt dit najaar mee in het 'Dierenziekenhuis'

maandag 4 augustus 2008

Honden die een pacemaker krijgen ingeplant, katten die met een 'cat scan' worden doorgelicht, schildpadden die met een keizersnede op de wereld worden gezet: het zijn 'alledaagse' ingrepen in het befaamde Royal Veterinary College in Londen.

I


n de docuserie 'Dierenziekenhuis' volgen we de artsen van het high tech dierengeneeskundige instituut. Het zijn stuk voor stuk specialisten in hun vak. Ze voeren hoogtechnologische operaties uit die je alleen in gespecialiseerde mensenhospitalen zou verwachten.

We maken ook kennis met de studenten die in het instituut worden opgeleid, de bezorgde baasjes van de behandelde dieren en natuurlijk ook de 'patinten' zelf, van een hond met een hersenletsel en een kat met een zwak hart tot een tijger die een bypass nodig heeft. De soort of de grootte van de dieren speelt daarbij geen enkele rol. Harry de kat, het hondje Frodo, Toekan Polly, Poppy het konijn,  Bruno de giraf en KayLeigh de olifant: ze passeren allemaal de revue in het Royal Veterinary College. Het Royal Veterinary College is vaak de laatste hoop voor de eigenaars van de dieren. 

Als ze hen hier niet kunnen helpen, dan kunnen ze het nergens en is hun lievelingsdier ten dode opgeschreven. We volgen hen tijdens de spannende uren en dagen waarin ze belangrijke beslissingen moeten nemen over de toekomst van hun dieren, en over leven en dood. De reeks wordt ingesproken door Chris Dusauchoit.

'Dierenziekenhuis', vanaf dinsdag 2 september om 21.35 uur op En.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2008

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

In Causton wordt uitgekeken naar de opening van een nieuwe brouwerij op de beruchte gronden van een vervloekte abdij. Maar wanneer een lijk wordt aangetroffen in een van de vaten, slaat de opwinding om in angst. Hoofdinspecteur Barnaby en brigadier Winter staan voor een raadsel: heeft dit iets te maken met het bier dat er gebrouwen wordt, of niet?

'Midsomer Murders', om 20.20 uur op En.

Dossiers