Droom wordt nachtmerrie voor 'Mijn Restaurant!'-kandidaten

zondag 12 juli 2009

Wat begon als een droom eindigde voor drie duo's uit de laatste reeks van 'Mijn Restaurant!' in een nachtmerrie. Enkel het restaurant in Kortrijk van Claudio en GaŽlle en het restaurant in Sint-Truiden van Ann en Tom boekten winst. De overige duo's bleven met een berg schulden achter.

V


ooral voor Chris en Wendy en Ben en Dominique is de schok groot. Deze koppels probeerden  het restaurant 't Gerecht in Turnhout en La Scťne in Sint-Niklaas uit de grond te stampen. Maar door de harde commentaren van het publiek bleven de klanten weg. Daardoor werd er meer geld uitgegeven dan er binnenkwam.

Om de achterstallige rekeningen te kunnen betalen moeten de koppels zelf een oplossing vinden. Zowel het productiehuis Kanakna als Vtm zeggen dat de kandidaten op voorhand wisten waar ze aan begonnen. Maar niemand had dit kunnen voorspellen.

Rebekka en Deborah hadden eerder al een plan B voorzien. Maar naar verluidt opent Rebekka samen met haar vriend en voormalig chef Adi binnenkort een eigen restaurant. Het restaurant noemt 'Bisschoppenhof' en is gelegen in kasteel Bisschoppenhof in Deurne, tot voor kort de uitvalsbasis van Peter Van Asbroecks tewerkstellingsproject FoodJ.

Chris en Wendy zijn beide werkloos en hebben nog drie jonge kinderen (3, 8 en 10 jaar). Hun schuldbedrag zou ongeveer 9.000 euro bedragen.

Bij Ben en Dominique is de schade nog groter. Het zou zelfs kunnen leiden tot een persoonlijk faillissement. Waardoor ze in de verre toekomst problemen kunnen ondervinden om leningen en dergelijke.

Bron: Clint

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De voorbije 30 jaar zijn de stedelijke gebieden verdrievoudigd in grootte. Door de bouw van steden worden dieren uit hun habitat verdreven. Zij moeten vechten voor hun plek in een gebied dat ooit van hen was. Zo volgen we olifanten in Sri Lanka die de strijd aangaan met de mens om hun territorium en zien we hoe de toekomst van de kapucijnapen in Costa Rica bedreigd wordt. Maar we leren ook dat een goeie relatie tussen wilde dieren en de mens mogelijk is en voordelig kan zijn voor beide partijen.

'Cities: Nature's New Wild', om 21.10 uur op Canvas.

Dossiers