Drie voormalige 'Thuis'-acteurs in 'Familie'

donderdag 11 augustus 2011

Op 22 augustus begint 'Familie' aan een nieuwe jaargang op vtm. Er zullen zeven nieuwe gezichten hun intrede doen. Onder hen zijn er drie acteurs met een verleden bij concurrent 'Thuis'. 'Familie'-producer Wim Langeraert spreekt in Gazet Van Antwerpen over een 'samenloop van omstandigheden'. Voor de zomer zagen we Bert, gespeeld door Steven De Lelie, een zware brand aansteken. Er komt een onderzoek naar het incident en uiteindelijk zelfs een proces.

Stof genoeg dus voor nieuwe verhaallijnen en daar horen uiteraard nieuwe personages bij. Drie ervan hebben een verleden bij de concurrentie. Nathalie Wijnants, tussen 1997 en 2008 Eva in 'Thuis', vertolkt inspecteur Degeling, die de zaak zal onderzoeken. Voor de rol van onderzoeksrechter wordt er beroep gedaan op Jakob Beks, die in 2005 en 2006 de rol van Jacques had in 'Thuis'. Karel Vingerhoets wordt voorzitter van het Hof van assisen. Hij speelde van 1996 tot 1999 het personage Harry in 'Thuis'. Daarnaast maken ook Dries Vanhegen, Lone Van Rosendaal, Frank Hoelen en Camilia Blereau hun opwachting.

Dat drie van die nieuwe personages ooit verbonden waren aan 'Thuis' is volgens producer Langeraert puur toeval. 'Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat wij nooit gaan kijken in het ex-acteursbestand van 'Thuis'. We zoeken gewoon naar mensen die vrij zijn tijdens de opnameperiode. Het klopt dat er nu op hetzelfde moment meerdere acteurs naar 'Familie' komen met een 'Thuis'-verleden. Beschouw het als een samenloop van omstandigheden', verklaarde de producer die verzekerde dat geen figuren geschrapt worden. 'De meeste nieuwkomers blijven maar tijdelijk in de reeks. Soms gaat het om een paar weken, bij anderen om enkele maanden. Ze zijn echter noodzakelijk om de reeks fris te houden.'

Ook het omgekeerde is waar... Het gonst immers van de geruchten dat Erik Goris, Rob in 'Familie', binnen afzienbare tijd in 'Thuis' zal opduiken. Dit programma is zelfs al toegevoegd aan Goris' biografie op zijn persoonlijke website. Meer details zijn hierover nog niet bekend.

Bron: GVA.beLees ook:
Nieuw seizoen van 'Familie' start op maandag 22 augustus
Bekijk de eerste aflevering van 'Familie'!

DOSSIER: Najaar 2011: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
familie

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Gezin' (foto: Eén - © VRT 2019)

Pleegzoon Jawad gaat in Willebroek naar een nieuwe school. Hij is zenuwachtig, want hij kent nog niemand in zijn klas. In Beringen zijn de inschrijvingen voor het eerste kleuterklasje gestart. Jonathan en Shareen hopen op een school vlak bij huis. En bij de familie van Steven en Isabelle nemen de twee oudste dochters enkele beslissingen tegen de goeie raad van hun ouders in.

'Het Gezin', om 20.40 uur op En.

Dossiers