Digitale nieuwszender VRT in 2008?

donderdag 20 juli 2006

TV-Visie schreef eerder al dat de Vlaamse regering en de VRT vandaag de nieuwe beheersovereenkomst ondertekenen. Hieruit blijkt dat een tweede digitaal kanaal mogelijk in 2008 van start kan gaan. Het digitaal cultuurkanaal krijgt voorrang, pas na 18 maanden wordt onderzocht of ook het nieuwskanaal kan starten.

V


olgens de krant Het Laatste Nieuws kan de VRT in 2007 rekenen op een dotatie van 279.000 euro. Dat bedrag stijgt in 2008 door naar 286.000 om nadien een jaar te bevriezen. In 2010 stijgt het bedrag dan door naar 288.100 euro en nog een jaar later tot 293.300.

Daar bovenop mag de VRT rekenen op nieuwe inkomsten. Voor het digitale cultuurkanaal komen er bijkomende financieringsbronnen in de private sector en de structureel gesubsidieerde kunstensector. Door de verzelfstandiging van het zenderpark kan de omroep rekenen op extra inkomsten. Verder moet de VRT efficiŽnter te werk gaan en zo de kosten beperken.

Een ander stokpaardje van mediaminister Bourgeois is het ondertitelen van de VRT-programma's. Tegen 2010 moet 95% ondertiteld worden en als de technologie het mogelijk maakt, streeft men naar 100%.

Bron: HLN

Ontdek iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox!
Schrijf je 
HIER  in voor 'TV-Visie extra'!

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Gezin' (foto: Eén - © VRT 2019)

Pleegzoon Jawad gaat in Willebroek naar een nieuwe school. Hij is zenuwachtig, want hij kent nog niemand in zijn klas. In Beringen zijn de inschrijvingen voor het eerste kleuterklasje gestart. Jonathan en Shareen hopen op een school vlak bij huis. En bij de familie van Steven en Isabelle nemen de twee oudste dochters enkele beslissingen tegen de goeie raad van hun ouders in.

'Het Gezin', om 20.40 uur op Eťn.

Dossiers