De danskoppels van 'Sterren Op Het Ijs'

woensdag 26 september 2007

Vanavond begint de nieuwe afvalrace 'Sterren Op Het Ijs' op VTM. Vallen of schitteren de sterren op het ijs? Benieuwd wie zich graag op glad ijs bevindt? Wij stellen graag al even de danskoppels uitgebreid aan jou voor.

<


STRONG>Greet Rouffaer & Trent uit AustraliŽ

Actrice Greet Rouffaer begint haar televisiecarriŤre in 1989. Ze is onder meer te zien in 'Oei Jacques', 'FC De Kampioenen', 'De Gouden Jaren', 'Commissaris Roos' en in 'Bex & Blanche'. In 1993 start de VTM-serie 'Wittekerke', waarin ze tot op de dag van vandaag de rol van dokter Nellie De Donder speelt en waarvoor ze in 1997 en 1998 een Gouden Oog krijgt.

In 1994 vertolkt Greet danseres Annie Brokka in de langspeelfilm 'Max' met Jacques Vermeire. In 1996 is Greet de trotse meter van Levenslijn. Door een ongeval op de set van Wittekerke in 1997, raakt Greet zwaar verbrand. Na haar revalidatie richt ze in 1998 het Greet Rouffaer Huis op, een diensten- en nazorgcentrum met als doel het bijstaan van brandwondenpatiŽnten.

Op 7 jaar begon de AustraliŽr Trent te schaatsen, en al snel kreeg hij een trainer. Zeven jaar lang schaatste hij solo, en vervolgens specialiseerde hij zich in het ijsdansen als koppel. Hij won zes nationale titels in dans, en nam deel aan maar liefst zes wereldkampioenschappen en competities. Gedurende tien jaar deed hij mee aan internationale wedstrijden.

Vorig jaar was hij partner in een Australische televisieshow, waar hij bijzonder fijne herinneringen aan overhoudt.

Stoffel Bollu & Lindsey uit de UK

Stoffel is sinds 1999 te zien op het scherm, eerst met verschillende gastrollen in 'De Makelaar' en 'Spoed', later krijgt hij een vaste rol als Kobe in de VTM-soap 'Familie'. Naast zijn acteerwerk in 'Familie' studeert Stoffel psychologie aan de universiteit in Brussel.

Lindsey startte haar schaatscarriŤre op haar twaalfde. Voordien was ze voornamelijk geÔnteresseerd in paardrijden en dansen. Ze maakte gedurende een aantal jaar deel uit van de nationale ploeg van de UK. Ze won meerdere nationale en internationale medailles.

Lindsey was vorig jaar ook van de partij in de Nederlandse televisieshow 'Sterren dansen op het ijs'.

Anneleen Liťgeois & Gabor uit Hongarije

Anneleen is van kleins af gefascineerd door film en theater, ze studeert dan ook Woordkunst aan het Herman Teirlinck Instituut. Na een gastrol in 'Witse' en een reclamespot doet Anneleen auditie bij Studio 100 en vanaf 2002 vertolkt Anneleen bijna 5 jaar lang de rol van Katrijn in de jeugdserie 'Spring'. Ze zong ook in de gelijknamige band. Van 2004 tot begin 2007 is Anneleen te zien als VJ op JIM. Ze presenteert in 2006 ondertussen ook bij VTMZomer, de digitale zender van VTM, en spreekt verschillende radioreclamespots in. In datzelfde jaar begint Anneleen aan haar rol als Kyra in 'Wittekerke'.

Gabor is -net als Imola- van Hongaarse origine en zette zijn eerste stappen op het ijs op de prille leeftijd van drie jaar. Sinds zijn negende was hij competitieschaatser. Hij behaalde zijn beste resultaten op drie Hongaarse Kampioenschappen waar hij telkens goud won.

Samen met Imola schaatste hij in de show 'De Notenkraker' in Hongarije in 2006. Ook nog vorig jaar was hij ťťn van de partners in de Hongaarse televisieshow 'Stars on Ice' en speelde hij mee in de ijsshow 'Pinokkio'.

Dirk Tieleman & Emma uit AustraliŽ

In september 1967 begint Dirk Tieleman op de nieuwsredactie van de radio van de toenmalige BRT. Hij zal er 22 jaar werken, eerst als nieuwslezer en later als verslaggever, vooral in het woelige Midden-Oosten en in Iran en Afghanistan. Hij is ook vijf jaar lang eindredacteur van het radiomagazine 'Actueel'. In 1989 stapt hij over naar 'Panorama'. Ook daar maakt hij reportages over conflicten in dezelfde regio. Na vijf jaar start hij samen met Dirk Sterckx en Alain Coninx het dagelijkse duidingprogramma 'Terzake' op. Weer vijf jaar later steekt hij van wal met 'Koppen', een reportagemagazine dat hij ook presenteert. Ook na zijn pensionering in 2005 blijft Dirk Tieleman actief. Voor het productiehuis Telesaurus is hij eindredacteur van verschillende programma's met Jan Leyers.

Emma is eerder een laatbloeier, want ze begon pas te schaatsen op haar twaalfde. Ze heeft echter haar achterstand ingehaald door bijzonder hard te trainen en bovendien had ze reeds voordien een stevige carriŤre als gymnaste achter de rug. Tot 2005 was ze solo-schaatsster, nadien ging ze paarschaatsen.

Haar harde werk werd danig beloond, want in 2006 nam ze deel aan de wereldkampioenschappen in Calgary. Ze reisde ook voor andere kampioenschappen de hele wereld rond. Ze nam deel aan de Disney on Ice-shows en aan de Australische 'Stars on ice'. Deze televisieshow 'Sterren op het ijs' is nieuw voor haar, maar Europa daarentegen is geen onbekende en ze vindt het fantastisch om hier te vertoeven.

Tanja Dexters & Nicholas uit Canada

Miss BelgiŽ 1998 Tanja Dexters werkt eerst enkele jaren als model in Milaan. Sinds 2000 is Tanja te zien in tal van televisieprogramma's, als gaste en als presentatrice. Naast modellenwerk, presenteren en zingen, staat Tanja ook bekend als een waaghals. Zo haalde ze het nieuws na een basejump van de Eiffeltoren. Tanja bracht onlangs nog een DVD uit waarin ze de kneepjes van het paaldansen aanleert.

Van zodra Nicholas kon lopen, op tweejarige leeftijd, begon hij te schaatsen en op vierjarige leeftijd startte hij met hockey. Onder het mom van 'zijn hockeystijl te verbeteren' overtuigde hij zijn ouders om zich in te schrijven in het figuurschaatsen. In de competities bleek al snel dat Nicholas gepassioneerd was door het ijsdansen en veel minder door hockey. Ondertussen heeft Nicholas zijn doelstellingen verlegd, en schaatst hij al zeven jaar shows, waarbij hij o.a. een echte ster was in alle grote internationale ijsshows, zoals Hot Ice (Blackpool, UK), in Las Vegas en natuurlijk bij Holiday on Ice. Nicholas houdt vooral fijne herinneringen over aan de Holiday on Ice-show 'Hollywood', 'the beste show ever', aldus Nicholas.

Vorig jaar stond in Nederland de televisieshow 'Sterren Dansen Op Het Ijs' met Ellemiek Vermeulen op zijn programma. Hij was samen met Florentine choreograaf van het tweede seizoen van 'Sterren Dansen Op Het Ijs' en opende iedere week als gastster de show.

Ronny Daelman & Rebekkah uit de VS

Acteur Ronny Daelman volgt al op jonge leeftijd zang- en pianolessen. In 2001 krijgt hij een rol in de musical Alladin. Na de musical krijgt hij de rol van Sam Bastiaens in de soap 'Thuis'. Later is Ronny ook te zien in het dansprogramma 'Dance (sic) Mondial', als gastacteur in 'Flikken' en ook in het 'Swingpaleis'. Naast acteren is Ronny een fervent kart-racer, hij maakt deel uit van het Media Racing Team waarmee hij deelneemt aan kart- en streetraces.

Rebekkah zette haar eerste stappen op het ijs op haar vijfde en combineerde sinds dan school met een intensieve schaatsopleiding. Op haar zesde schaatste ze in competitie als single schaatsster en vanaf haar negende danste ze ook paarcompetities met haar broer. Samen behaalden ze meerdere nationale medailles. Na jaren van competitie, sloot ze zich op haar 21ste aan bij Holiday on Ice, waar ze van 1999 tot 2005 meeschaatste in tal van shows. Haar broer werd coach en Rebbekah ontdekte en veroverde de wereld als soloschaatsster. Het televisieprogramma 'Sterren Op Het Ijs' is voor Rebekkah een nieuwe uitdaging, die ze bijzonder spannend vindt.

DaniŽlla Somers & Dennis uit Canada

DaniŽlla Somers, geboren en getogen in Antwerpen heeft altijd een zwak gehad voor sport: judo, karate, baseball, skateboarden, atletiek, voetbal, Ö DaniŽlla heeft het allemaal gedaan. Pas op haar 20ste komt ze in contact met het thai-boksen. In 1992 wint ze voor de eerste maal de wereldtitel thai-boksen, later wint ze nog een tweede wereldtitel. In 1995 krijgt DaniŽlla de kans om deel te nemen aan het wereldkampioenschap boksen. Hoewel ze nog nooit gebokst heeft, wint ze voor de derde keer een wereldtitel. Niet veel later richt ze haar eigen thai-boks club op. In 1997 komt DaniŽlla onder management van de bekende Don King, manager van o.a. Mohammed Ali en Mike Tyson. Helaas verliest DaniŽlla haar wereldtitel. Aangeslagen door het verlies van haar titel zet ze alles op alles om hem terug te winnen. In 1999 verslaat ze haar tegenstandster en wint ze haar vierde wereldtitel.
 
Dennis begon te schaatsen op zijn twaalfde, maar was voordien al een getalenteerd hockeyspeler. Hij bracht zijn tijd vaak door met competities, zowel provinciale als nationale. Maar na een tijdje wilde hij met zijn leven een andere weg inslaan. Zo kwam hij terecht bij Disney on Ice en later ook bij Holiday on Ice, met o.a. de show 'Celebrations'.

Dennis woonde de laatste jaren in Canada, maar ondervond dat hij opnieuw zin had in toeren en het reizen. Hij keert daarom nu vol enthousiasme terug om opnieuw aan de slag te gaan bij Holiday on Ice.

Davy Brocatus & Molly uit de VS

Davy Brocatus won een hele reeks nationale en internationale danswedstrijden en vertegenwoordigde met verschillende danspartners BelgiŽ, AustraliŽ en Schotland tijdens danscompetities. Omwille van het dansen verhuisde Davy begin jaren negentig naar Londen en werkte en danste er vijf jaar. In 1995 werd hij professional en reisde hij de wereld rond als dansleraar en choreograaf. Davy is kabinetsadviseur voor Schepen Van Campenhout te Antwerpen en geeft ook freelance dansles, lezingen en dansworkshops op verschillende locaties. Naast al deze activiteiten is Davy ook jurylid in 'Sterren Op De Dansvloer'.

Molly is gepassioneerd door het schaatsen en is sinds vijf jaar ook professioneel schaatsster. Ze is zowel gespecialiseerd in paarschaatsen, als in soloschaatsen. Ze deed reeds meermaals mee aan verschillende shows, maar deze 'Sterren Op Het Ijs' zal voor haar een eerste televisie-ervaring zijn, waar ze ontzettend naar uitkijkt.

Leen Demarť & Jonathan uit de VS

Radiopresentatrice Leen Demarť legt na haar rechtenstudies een stemtest af bij de VRT. In 1985 gaat ze aan de slag bij Radio 1, waar ze 'Voor De Dag' en 'Van Kattekwaad Tot Erger' presenteert. In 1992 staat Leen aan de wieg van Radio Donna. Ze presenteert er de 'Foyer' en 'Vrouwentongen'. In 2005 presenteert Leen een jaar lang de ochtendshow op Donna, in oktober 2006 stapt Leen over naar 4FM. Daar is ze de stem van het programma 'La vie En Rose'. Naast haar radiowerk is Leen ook een bekend televisiegezicht. Zo was ze jarenlang vast panellid van het 'Swingpaleis' en op Vitaya presenteerde ze een kookprogramma.

Jonathan herinnert zich nog zeer goed wanneer zijn vader hem in de wintermaanden meenam naar de schaatsbaan. Hij was toen amper twee jaar. Vanaf zijn tiende kreeg hij ook een trainer en deed hij mee aan verschillende competities. Zo won hij meerdere awards en medailles als soloschaatser bij de regionale, provinciale en de nationale kampioenschappen. Hij behoorde ook tot de Olympische selectie van zijn land.

Na zijn professionele carriŤre in het kampioenschappen-circuit, werd hij paarschaatser en was hij verschillende jaren te zien als Tony in de ijsdansversie van West Side Story. Hij is ook actief als coach in Florida en aan de Amerikaanse Oostkust.

Dean & Imola uit Hongarije

Dean wint in 2007 de zangwedstijd 'Idool' en het daaraan verbonden platencontract bij Sony/BMG. Onder management van Jeroen Vermeiren van Castle Company oogst Dean momenteel veel succes met zijn debuutsingle So many ways. De achttienjarige Geraardsbergenaar heeft ondanks de Idool-drukte zijn studies afgemaakt en hoopt nu uit te groeien tot Vlaanderens nieuwste rocker.

Imola is misschien de jongste van de bende, maar ze schaatst al sinds haar vijfde en kan een indrukwekkend palmares voorleggen. Sinds haar zesde traint ze zeer intensief, eerst in Hongarije, maar nadien ook in ItaliŽ en Duitsland. Ze won vier maal de nationale kampioenschappen van Hongarije en behaalde een gouden medaille op de Europacup in Pinzolo. Daarnaast behaalde ze in 2004 en 2005 nog meerdere internationale ereplaatsen. Imola vertolkte in Hongarije in 2006 de rol van Clara in het stuk 'De Notenkraker'. Eveneens in dat jaar nam ze deel aan de Hongaarse versie van het televisieprogramma 'Stars On Ice'. Imola ziet elke televisieshow als een fantastische ervaring en ze zal dan ook haar uiterste best doen. Bovendien doet ze niet liever dan iedere dag opnieuw het beste van zichzelf te tonen.

Katerine Avgoustakis & Sacha uit Canada

Zangeres Katerine zingt al van kleins af aan, ze speelt ook piano. In 2002 neemt ze deel aan 'Eurosong' met de meidengroep Indiana. Ze eindigt als vijfde in de vierde voorronde. In 2005 wint ze de talentenjacht 'Star Academy' en krijgt ze een platencontract. Haar debuutsingel New Day was meteen een succes en ook haar volgende single Here come all the boys scoorde goed. Katerine bracht haar eerste album uit genaamd Katerine.

Sacha was eveneens een vroege vogel en begon te schaatsen op vijf jaar. Eerst als soloschaatser, later als paarschaatser. Hij nam deel aan de Junior Pair Kampioenschappen in 1998 en aan de Junior Wereld Kampioenschappen. Hij behaalde een bronzen medaille bij Golden Spin of Zagreb, in KroatiŽ. Samen met Nicholas stond hij nadien vijf jaar lang op de 'ijsplanken' van de RCCL cruise ships en schaatste hij in verschillende bedrijfsshows. Vorig jaar schaatste hij ook in het televisieprogramma 'Sterren Dansen Op Het Ijs' in Nederland met actrice Elle van Rijn als partner.

Vital Borkelmans & Florentine uit Frankrijk

Belgisch voetballer en voetbaltrainer Vital 'het brommerke' Borkelmans start zijn carriŤre bij FC Maaseik. Na een transfer naar Patro Eisden krijgt hij belangstelling van de toenmalige club SV Waregem, waar hij dan ook voor gaat voetballen. Van 1989 tot 2002 speelt Vital bij Club Brugge, de ploeg waarmee hij vier maal landskampioen wordt. Vital is Rode Duivel in het wereldkampioenschap in 1994 en 1998. Na zijn loopbaan bij Club Brugge, verhuist Vital naar KAA Gent voor twee seizoenen. Vital rondt zijn carriŤre af na nog twee jaar voetbal bij Cercle Brugge. Op zijn 40ste is Vital de langstspelende profvoetballer in BelgiŽ. In 2005 traint hij KFC Evergem en sinds 2007 speelt Vital bij het Vrij Liefhebbersvoetbalverbond bij de ploeg FCK Machelen. Momenteel traint hij Sporting Club Blankenberge, een ploeg die uitkomt in 1ste provinciale. Naast al dat voetballen, verzorgt Vital de PR van een Limburgs bedrijf.

Van 1990 tot 1995 was Florentine lid van het Franse en internationale competitieteam. Ze vertolkte de rol van Belle in de Disney on Ice show : 'Beauty and the Beast' bij Kenneth Feld en in de Fox-productie 'Anastasia on Ice' schaatste ze in de rol van Anastasia. Ze nam meermaals deel aan de Holiday on IceĖshows (o.a. 'Colours of Dance' en 'Fantasy'). Vorig jaar won ze samen met Hein Vergeer de Nederlandse televisieshow 'Sterren Dansen Op Het Ijs'. Florentine kijkt ontzettend uit naar 'Sterren Op Het Ijs' en hoopt met haar co-schaatsers een geweldige show te kunnen opvoeren.

'Sterren Dansen Op Het Ijs', woensdag 26 september 2007 om 20.35 uur op VTM.

DOSSIER: Sterren Op Het IJs

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers