Claudio en GaŽlle sluiten vrede met stad Kortrijk

woensdag 14 oktober 2009

De bvba Clausix van 'Mijn Restaurant!'-winnaars Claudio en GaŽlle heeft een principesakkoord op zak dat een erfpacht van 27 jaar verleent voor De Oude Dekenij, het pand waar restaurant Dell'Anno is ondergebracht. Kortrijks burgemeester Lieven Lybeer zegt in Het Laatste Nieuws dat hierdoor de weg open ligt voor de verdere verbouwingen aan het restaurant.

Voor Kortrijk waren de verbouwingen niet zozeer een probleem, maar de stad wilde zekerheid hebben dat het populaire restaurant van Claduio en Gaëlle in De Oude Dekenij zou blijven.


Sinds 1 januari betaalden de winnaars van 'Mijn Restaurant!' maandelijks 30.000 euro aan erfpacht. Ze mochten in tussentijd naar hartelust verbouwen. Burgemeester Lybeer benadrukt echter dat het enkel ging om 'niet-vergunningsplichtige werken'.

'Claudio en Gaëlle zullen hun zaak moeten leiden als een goede huisbaas. Maar we hebben er alle vertrouwen in en hebben altijd achter het koppel en het restaurant gestaan', besluit de Kortrijkse burgervader nog in Het Laatste Nieuws.

Bron: HLN.be

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Uit de Kleren' (foto: VTM 2 - © DPG Media 2021)

Aan de hand van opdrachten en vragen via een scherm leren de kandidaten in 30 minuten elkaar beter kennen. Zullen ze na dat half uur hun kleren weer aantrekken of blijven ze nog wat langer in bed om elkaar nog wat beter te leren kennen? De eerste duo's zijn Tori & Niels, Athita & Dean en Angelo en Femke.

'Uit de Kleren', om 21.45 uur bij VTM.

Dossiers