Claudio en GaŽlle sluiten vrede met stad Kortrijk

woensdag 14 oktober 2009

De bvba Clausix van 'Mijn Restaurant!'-winnaars Claudio en GaŽlle heeft een principesakkoord op zak dat een erfpacht van 27 jaar verleent voor De Oude Dekenij, het pand waar restaurant Dell'Anno is ondergebracht. Kortrijks burgemeester Lieven Lybeer zegt in Het Laatste Nieuws dat hierdoor de weg open ligt voor de verdere verbouwingen aan het restaurant.

Voor Kortrijk waren de verbouwingen niet zozeer een probleem, maar de stad wilde zekerheid hebben dat het populaire restaurant van Claduio en Gaëlle in De Oude Dekenij zou blijven.


Sinds 1 januari betaalden de winnaars van 'Mijn Restaurant!' maandelijks 30.000 euro aan erfpacht. Ze mochten in tussentijd naar hartelust verbouwen. Burgemeester Lybeer benadrukt echter dat het enkel ging om 'niet-vergunningsplichtige werken'.

'Claudio en Gaëlle zullen hun zaak moeten leiden als een goede huisbaas. Maar we hebben er alle vertrouwen in en hebben altijd achter het koppel en het restaurant gestaan', besluit de Kortrijkse burgervader nog in Het Laatste Nieuws.

Bron: HLN.be

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Nadat ze haar job is kwijtgeraakt, neemt de alleenstaande moeder Nicky een baantje aan bij een warenhuis om wat geld bij te verdienen. Door de tussenkomst van een mysterieuze vreemdeling moet ze plots voor kerstman gaan spelen. Ze heeft aanvankelijk veel schrik om te worden ontmaskerd, maar al snel blijkt de rol van goedheilig man haar wonderwel te liggen.

'Christmas at Cartwright's', film uit 2014 met oa. Alicia Witt en Gabriel Hogan, om 20.30 uur op VIJF.

Dossiers