Christophe Deborsu koppelt Vlamingen en Walen

donderdag 13 juni 2019
Foto: VIER - © SBS Belgium 2012

Journalist Christophe Deborsu werkt aan een nieuw programma voor RTL dat Vlamingen en Walen naan elkaar wil koppelen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Momenteel gaat het nog om een voorstel, maar Deborsu is ervan overtuigd dat de zender groen licht zal geven.

Het uitgangspunt van Deborsu's voorstel is simpel: proberen om Walen en Vlamingen aan elkaar te koppelen. Want, kiezen mensen altijd iemand van hun eigen taal of zijn er ook nog andere factoren die meespelen. Iedere kandidaat krijgt de keuze tussen twee Vlamingen en twee Walen. En de kijker komt pas op het einde te weten wie Waals en wie Vlaams is. Volgens Deborsu wordt zijn programma 'Het is het ultieme sociale experiment om te zien of dit land kan blijven bestaan en of er nog Belgen zijn'.

In Het Nieuwsblad zegt Christophe Deborsu dat hij openstaat voor Vlaamse zenders die interesse hebben in zijn voorstel. Maar nogmaals: het programma is op dit moment nog maar een voorstel. Concreet is er dus nog niets.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kleedkamer' (foto: Canvas - © VRT/Deklat Binnen 2019)

Exact 50 jaar geleden won Eddy Merckx zijn eerste Ronde van Frankrijk. Om dat te vieren, wijdt 'De Kleedkamer' twee afleveringen aan La Grande Boucle. Ruben trekt naar wielerbaan La Cipale, in het bos van Vincennes. Met Jos De Cauwer, Johan Bruyneel, Dirk Demol en Rudy Pevenage buigt Ruben zich over de vraag wat het betekent om de Ronde van Frankrijk te winnen als ploegleider en hoe ver men moet gaan om die overwinning in de wacht te slepen.

'De Kleedkamer', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers