Bom ontploft in Kortrijk: keukenteam Dell'Anno stapt op

zaterdag 30 mei 2009

Problemen voor Claudio en GaŽlle: enkele dagen voor de grote finale van 'Mijn Restaurant!' stapt de helft van het keukenteam op. In de uitzending van donderdagavond waren de spanningen opnieuw opgedoken, maar de plooien leken terug platgestreken. Niets is minder waar...

C


laudio leek zich donderdag te verzoenen met het feit dat zijn sous-chef Nicolas na de finale zou vertrekken. 'Iedereen gaat zich 100% geven', klonk het toen nog strijdvaardig. Maar vrijdag is de bom dan toch ontploft. Molly en Nicolas keerden vrijdag niet meer terug naar de keuken van restaurant Dell'Anno.

Een zware klap voor chef Claudio. Molly was verantwoordelijk voor de desserts en Nicolas was zijn perfecte sous-chef. Als Claudio afwezig was, kon Nicolas de keuken perfect alleen runnen.

Ook productiehuis Kanakna kon het tij niet meer keren. Een laatste gesprek met de productieploeg kon Molly en Nicolas niet van idee doen veranderen.

Maar Claudio blijft positief. 'Ik werk nu verder met Olivier, en onze barman Dami springt tijdelijk bij in de keuken. Vanaf vandaag komt er extra hulp. Wees gerust: we slaan ons hier wel door', aldus Claudio in De Standaard.

Maar ook Olivier geeft er dinsdag de brui aan. Dat was blijkbaar al eerder zo afgesproken met Claudio. 'Het is voor mij onmogelijk om met iemand als Claudio te werken. We zijn vrienden en ik heb geleerd dat je werk en vriendschap moet gescheiden houden', verklaart Olivier aan de krant De Morgen.

Ondertussen klikt het ook niet meer met de productieploeg van Kanakna die in Kortrijk verslag maakt voor 'Mijn Restaurant!'. Officieel mag Claudio hierover geen verklaringen afleggen, maar donderdag bleek al dat het niet langer boterde met het camerateam. De programmamakers werden zelfs aan de deur gezet door Claudio. 'Het gaat al dagen niet goed tussen mij en de cameraploeg, omdat ze voortdurend in mijn weg lopen. Ik heb een moeilijk karakter, maar ik kan niet echt kalm blijven als ze voortdurend tegen mijn kar rijden en een kat-en-muisspel spelen. Ik vind niet dat ik verkeerd was door de cameramensen aan de deur te zetten, zoals te zien was in de aflevering van donderdag', verklaart Claudio.

Of dit allemaal zijn invloed zal hebben op de uiteindelijke uitslag, is nog maar af te wachten. Verschillende polls geven aan dat het verschrikkelijk spannend zal zijn. De poll van TV-Visie geeft sinds de uitzending van donderdag een duidelijke voorsprong voor Sint-Truiden aan. Met bijna 10.000 uitgebrachte stemmen haalt Sint-Truiden momenteel (zaterdagochtend) ruim 55% van de stemmen.   (Bron: De Morgen/De Standaard)

Wie wint volgens jou de finale van 'Mijn Restaurant!'?
Sint-Truiden of Kortrijk?
Stem NU in de ultieme poll!

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


Lees ook:
Laatste rechte lijn naar finale 'Mijn Restaurant!'
Herbekijk 'Mijn Restaurant!'

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Charlie, een Aboriginal van de Yolngu-stam, leeft in het noorden van AustraliŽ. De regering heeft de meeste families daar in Arnhemland gehuisvest, maar Charlie woont er alleen in zijn 'humpy', een hutje van roestige golfplaten. Wanneer blijkt dat de culturele tradities van zijn gemeenschap alsmaar meer aan banden worden gelegd door de regering, onderneemt Charlie een eenzame reis naar de Outback, in de hoop daar terug aan te knopen met zijn traditionele manier van leven.

'Charlie's Country', om 22.35 uur op Canvas.

Dossiers