Binnenkort op En: nieuw seizoen van 'De Neus van Pinokkio'

woensdag 12 maart 2014

In zijn tweede seizoen zet 'De Neus van Pinokkio' de kijker opnieuw met plezier op het verkeerde been. Die mag vanaf zondagavond 23 maart acht weken op zoek naar de waarheid of de leugen in de verhalen uit onze gemediatiseerde wereld.

Bart Peeters presenteert het leugenpaleis en wordt daarbij op immer (on)professionele wijze geholpen door 'Wijsmakers' Adriaan Van den Hoof en Tine Embrechts.


Ook in het tweede seizoen van 'De Neus van Pinokkio' is het aan het publiek en twee bekende spelers om te achterhalen wat waar is en wat niet. Die bekende spelers zijn dit seizoen Otto-Jan Ham, Evi Hanssen, Peter Van de Veire, Josje Huisman, Mathias en Staf Coppens, Axel Daeseleire, Kevin Janssens, Véronique De Kock, Showbizz Bart, Sean Dhondt, Eva Daeleman, Jelle en Clara Cleymans, Jonas Van Geel en Sien Eggers.

Er werd voor de tweede reeks niet aan research ingeboet; wel integendeel! Beroemde wandelstokken, pastoors met vreemde hobby’s en medische wonderen; vreemde figuren uit die oude doos die de programmamakers in het beeldarchief van de VRT vonden; en de meest bizarre uitvindingen die Vlaanderen ooit kende. Ze worden allen vakkundig aan het oordeel van de spelers en het publiek gepresenteerd.

Adriaan en Tine vertellen moeilijk te geloven verhalen over monumenten uit de Vlaamse showbizz en doen wereldschokkende onthullingen met Belgen in de hoofdrol. 'De Neus van Pinokkio' diept ook weer enkele waanzinnige tv-programma’s op uit de wijde wereld. Niet te geloven; ze bestaan écht! Of niet.

In de Hit van de week komen onder andere Vlaamse metalgroepen, gedragsgoeroes en stewardessen langs. En kunnen de spelers en het publiek in plaats van naar de valse bedrieger uit het trio ook eens op zoek naar de échte vrouw.

De rondes

Dit is ze/Dit is 'm
In deze ronde duikelt Bart iemand op die ooit in de schijnwerpers stond en waar nu nog één keer de spots op worden gericht. De twee Wijsmakers nemen plaats naast de figuur en vertellen elk een verschillend verhaal over de gast. De vraag is welke van de twee verhalen waar is.

De oude doos
In korte filmpjes spelen Wijsmakers Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof fragmenten na uit de oude doos. Dit seizoen is Bart Peeters zelf ook te zien als vreemd personage. Het gaat om fragmenten die zo onwaarschijnlijk zijn dat je nauwelijks kunt geloven dat ze echt bestaan. Dat is dan ook de vraag: welke van de twee nagespeelde fragmenten bestaat echt?

Het Verhaal
In de ronde Het verhaal toont 'De Neus van Pinokkio' een reportage met een onwaarachtig verhaal. De centrale vraag is eenvoudig: is dat verhaal waar of niet?

De televisie stopt nooit
Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een programma over. Nationale en internationale televisieformats gaan soms echt ver. In deze ronde toont 'De Neus van Pinokkio' fragmenten van twee programma’s. Welke van de twee hebben de Wijsmakers zelf verzonnen?

Hit van de week
In deze ronde komen, verspreid over het programma, drie performers langs. Dat kunnen zangers zijn, maar ook goochelaars, levende standbeelden en dragqueens. Een van de drie acts heeft 'De Neus van Pinokkio' echter zelf in het leven geroepen. Welke?

De finale
De speler uit het publiek die het snelst alle antwoorden juist kon inschatten, vormt in de finale een team met de beste bekende speler. In die finale proberen ze samen de pot van Pinokkio te lichten. Lukt dat, dan gaat de onbekende speler met de centen naar huis.

Het spel gaat als volgt: Bart toont een foto en koppelt daar telkens een bewering aan vast. Beide spelers moeten zeggen of die bewering 'waar' of 'niet waar' is. Eerst de onbekende speler, dan de bekende. Ze moeten beiden vijf juiste antwoorden formuleren in zestig seconden. Als alleen de onbekende speler daarin slaagt, wint die de pot. Als ook de bekende speler erin slaagt, dan wordt de pot verdubbeld en krijgt de onbekende speler dus het dubbele bedrag van de pot van Pinokkio.

'De Neus van Pinokkio', vanaf zondag 23 maart om 20.30 uur op Eén.

DOSSIER: Het tv-voorjaar van 2014

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

'Extreme Love Stories' onthult 's werelds meest ongewone, verrassende en schokkende relaties. Van feeders tot fetisjisten, polyamoristen tot zwangere mannen, zustervrouwen en suikerbaby's. 'Extreme Love Stories' brengt verschillende vormen van romantiek uit de 21e eeuw in beeld en bewijst dat er voor iedereen iemand is.

'Extreme Love Stories', om 22.10 uur op Vitaya.

Dossiers