Binnenkort nieuw op VTM: 'Moerkerke en de Mannen'

maandag 22 februari 2016

In 'Moerkerke en de Mannen' stapt 'Telefacts'-gezicht Cathérine Moerkerke acht weken lang als vrouw telkens binnen in een andere mannenwereld. Ze volgt mannen met een bijzonder verhaal en is heel nieuwsgierig naar zaken waar ze als vrouw zelf maar weinig van begrijpt.

Direct op de man af, maar altijd charmant krijgt Cathérine in haar reportages heel wat mannentongen los en dat levert verrassende portretten op.


Algemeen hoofdredacteur VTM NIEUWS Kris Hoflack wijst erop hoe de zender duiding gebruikt om er op dynamische manier mee om te gaan en ook tracht steeds grensverleggend te zijn.

In 'Moerkerke en de Mannen' maakt Cathérine een fascinerende zijsprong in haar boeiende carrière, waarin de hoofdredacteur ook erg gelooft. Met gedreven participatieve journalistiek graaft ze diep in het leven van mannen en hun drijfveren. Zelden heeft Hoflack de voorbije jaren zulke indrukwekkende getuigen gezien en zulke intieme verhalen gehoord van mannen die zich vaak over moeilijke thema's volledig blootgeven.

Catherine heeft deze reeks gemaakt uit vrouwelijke nieuwsgierigheid, want mannen zijn uiteraard fundamenteel anders dan vrouwen. Zij heeft ook onderwerpen gezocht die haar zelf interesseerden. 'Maar om eerlijk te zijn, weet ik nog altijd niet hoe een man nu eigenlijk in elkaar zit', zegt ze. Wat haar wel verwonderd en verrast heeft, is dat mannen zich vaak kwetsbaar durven opstellen tegenover een vrouw. Op bepaalde momenten is het zelfs ontroerend.

Cathérine Moerkerke schetst in de eerste aflevering een portret van Steven, een gigolo van 31 jaar. Hij praat openlijk over het beroep waar volgens hem heel veel vooroordelen rond bestaan.

Verder komt er onder meer nog een uitzending over gemotiveerde priesters, alleenstaande papa's en mannen met een alcoholprobleem.

'Moerkere en de Mannen', vanaf dinsdag 1 maart om 22.10 uur op VTM.

DOSSIER: Voorjaar 2016: alle plannen (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Kamal Kharmach (foto: Eén - © VRT 2019)

Kamal Kharmach helpt Bakkerij Laurens. Melissa droomt ervan om haar bakkerij uit te breiden, echtgenoot Laurens werkt enorm lange nachten om alles draaiende te houden. Het koppel wil een betere toekomst voor hun dochter, die ze amper zien opgroeien. Kamal wil dat het koppel efficiënter gaat werken. Hij confronteert hen ook met de harde waarheid: er is geen geld om de zaak uit te breiden, erger nog: de focus moet gaan naar het redden van de zaak.

'Andermans Zaken', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers