Barbara Dex ongekroonde Eurosong-koningin

zondag 15 januari 2006

Beetje bij beetje wordt Kempendochter Barbara Dex de Vlaamse koningin van het Eurovisiesongfestival. Voor de derde keer op rij overleeft Barbara de voorrondes van het Eurovisiesongfestival. Barbara haalde het in de tweede voorronde voor Roxane en Afi, die zich ook kwalificeren voor de halve finale.


>Vlaanderen koos verrassend voor de dame die uiteindelijk inviel voor Xandee. Het nummer 'Crazy' werd door de selectieheren oorspronkelijk als eerste reserve aangeduid. Dit meldde de kranten een tijdje geleden. Opvallend is wel dat de keuze deze keer gevallen is op een vrouw, die gewoon een live-muzikaal gevoel bij de mensen wil brengen. Geen prefab-muziektoestanden, maar gewoon pure muziek. Echt talent drijft altijd boven.
Ook bij het sms-end publiek viel Barbara danig in de smaak. Ze kreeg het maximum aantal punten van de Radio 2-jury en de kijkers van Eén. Vlaanderen kiest duidelijk voor de authenticiteit van deze artiest.

Verrassend was de vierde plaats van Els De Schepper, die met haar anti-Eurosong houding toch op sympathie wist te rekenen van de Eén-kijker.
Opvallend is ook dat voor de tweede week op rij een lid van de Star Academy-familie de halve finale haalt. VRT wisselde Afi & Brahim van plaats om een Star Academy-scenario te vermijden. Maar als Pim volgende week doorstoot naar de halve finale, lijkt dit wel op een duidelijke revanche van de mensen van Star Academy. Dan moeten twee Star Academy-mensen in de 2 halve finales tegenover elkaar staan.
 
Radio 2:
Beatoxic 1
Casa Creola 2
Tommy 3
Els De Schepper 4
Barbara Dex 9
Afi 5
Roxane 7
 
Radio Donna:
Beatoxic 1
Casa Creola 5
Tommy 3
Els De Schepper 4
Barbara Dex 7
Afi 9
Roxane 2
 
Persjury:
Beatoxic 1
Casa Creola 4
Tommy 2
Els De Schepper 3
Barbara Dex 5
Afi 9
Roxane 7
 
Eén-kijkers:
Beatoxic 2
Casa Creola 4
Tommy 8
Els De Schepper 10
Barbara Dex 18
Afi 6
Roxane 14
 
Vakjury:
Beatoxic 1
Casa Creola 2
Tommy 3
Els De Schepper 4
Barbara Dex 5
Afi 7
Roxane 9
 
Totaal:
Beatoxic 6
Casa Creola 17
Tommy 19
Els De Schepper 25
Barbara Dex 44
Afi 36
Roxane 39

Zin in een actueel nieuwsoverzicht bij het ontbijt? Iedere ochtend zit onze nieuwsbrief 'TV-Visie Extra' in jouw mailbox! Schrijf je nu in via
dit invulformulier  Een aanrader! 

DOSSIER: Eurosong 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

‘Dancing Dimi: Game On!’

Dimitri Van den Bergh is de grootste dartsbelofte van ons land. Tot een gescheurde kruisband roet in het eten strooit. Te midden van een overvolle dartsagenda gaat 'Dancing Dimi' onder het mes. Geraakt hij tijdig gerevalideerd om 24 dagen na zijn operatie terug op het hoogste niveau van de UK Open te staan?

'Dancing Dimi: Game On', om 20.15 uur op VTM 2.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids