Aparte CEO voor EXQI-divisie van Alfacam

donderdag 1 oktober 2009

GabriŽl Fehervari, de topman van mediabedrijf Alfacam, bevestigde bij de voorstelling van het EXQI-multimediaplatform dat EXQI een eigen CEO krijgt. Fehervari zal de bestuurstaken van EXQI overdragen aan een directeur die momenteel gezocht wordt.

G


abriŽl Fehervari zoekt een CEO voor EXQI, dochteronderneming van zijn bedrijf Alfacam. Maar hij trekt zich niet helemaal terug uit het bedrijf. Fehervari blijft aandeelhouder van de nv EXQI. Wie de nieuwe CEO wordt, is nog niet bekend. Wel moet het iemand zijn met een degelijke financiŽle achtergrond, zo schrijft het weekblad Trends.

Naast de zoektocht naar een CEO voor EXQI is er ook beweging in de raad van bestuur van Alfacam. Jean Stock, extern bestuurder ťn voormalig secretaris van de European Broadcasting Union (EBU), verlaat de raad omdat EXQI gaat samenwerking met Luxe TV. Stock is nauw bij deze zender betrokken.

Pittig detail: de voorzitter van de raad van bestuur is Hugo Vandamme. De man is ook voorzitter van de raad van bestuur van Roularta, voor de helft eigenaar van de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Volgens GabriŽl Fehervari is er geen sprake van enig belangenconflict nu EXQI is afgesplitst van Alfacam.

Bron: Trends.be

DOSSIER: EXQI Plus: de nieuwe zender van Alfacam

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De detectie naar kindermishandeling en de hulpverlening die erop volgt, lopen al te vaak mis. Dat kunnen Kristien, Sanghita en Abbas uit eerste hand getuigen. Jeugdrechter Nicole Caluwť en kinderarts Johan Marchand geven duiding.

'Als Je Eens Wist', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers