Aparte CEO voor EXQI-divisie van Alfacam

donderdag 1 oktober 2009

GabriŽl Fehervari, de topman van mediabedrijf Alfacam, bevestigde bij de voorstelling van het EXQI-multimediaplatform dat EXQI een eigen CEO krijgt. Fehervari zal de bestuurstaken van EXQI overdragen aan een directeur die momenteel gezocht wordt.

G


abriŽl Fehervari zoekt een CEO voor EXQI, dochteronderneming van zijn bedrijf Alfacam. Maar hij trekt zich niet helemaal terug uit het bedrijf. Fehervari blijft aandeelhouder van de nv EXQI. Wie de nieuwe CEO wordt, is nog niet bekend. Wel moet het iemand zijn met een degelijke financiŽle achtergrond, zo schrijft het weekblad Trends.

Naast de zoektocht naar een CEO voor EXQI is er ook beweging in de raad van bestuur van Alfacam. Jean Stock, extern bestuurder ťn voormalig secretaris van de European Broadcasting Union (EBU), verlaat de raad omdat EXQI gaat samenwerking met Luxe TV. Stock is nauw bij deze zender betrokken.

Pittig detail: de voorzitter van de raad van bestuur is Hugo Vandamme. De man is ook voorzitter van de raad van bestuur van Roularta, voor de helft eigenaar van de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Volgens GabriŽl Fehervari is er geen sprake van enig belangenconflict nu EXQI is afgesplitst van Alfacam.

Bron: Trends.be

DOSSIER: EXQI Plus: de nieuwe zender van Alfacam

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Lerares Claire is al een tijdje single en helpt met plezier drie vriendinnen met het organiseren van hun huwelijk, die alle drie in dezelfde maand plaatsvinden. Ze heeft het dan ook erg druk en geeft bovendien een zomerstage op Blue Island. Het is dan dat ze Tom leert kennen, de kapitein die haar en de leerlingen naar het eiland moet brengen met zijn boot.

'Sailing Into Love', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers