Actrice maakt dramaserie over aanslagen Zaventem

woensdag 20 maart 2019
Foto: Eén - © VRT 2016

Acrice Tiny Bertels die we onder meer kennen van 'Chaussée d'Amour' en 'Loslopend Wild & Gevogelte' werkt aan een fictieserie over de terroristische aanslagen op de luchthaven van Zaventem in 2016. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De serie heeft als voorlopige titel 'Lost Luggage' en gaat over een vrouw die in de nasleep van de aanslagen verloren spullen terugbezorgt aan de rechtmatige eigenaars. Bertels kreeg het idee voor haar verhaal toen ze een krantenartikel las over een vrouwelijke politieagente die na de aanslagen ver­loren stukken bagage weer bij de ­overlevende of de ­nabestaanden bracht.


Bertels ontwikkelt het verhaal maar ze zal de hoofdrol niet spelen. Over de invulling van de cast is nog niets bekend. Het verhaal wordt mede vorm gegeven door Nathalie ­Basteyns ('Clan') en Paul Piedfort ('Professor T.'). Kaat Beels ('Clan', 'Tabula Rasa') zal instaan voor de regie. Productie zal gevoerd worden door De Mensen en het is de bedoeling dat de serie op Eén zal worden uitgezonden. Een uitzenddatum is er nog niet.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

De marginale familie Flodder woont al jaren op een gifbelt, maar kan dankzij de tussenkomst van sociaal werker Sjakie verhuizen naar een leegstaande villa in een residentiële wijk. De drie zonen hebben heel wat op hun kerfstok en dochter Kees neemt het niet zo nauw met de goede zeden. Het zal ma Flodder worst wezen, zolang ze maar illegaal jenever kan stoken in haar kelder. Kees brengt het hoofd van de buurman op hol, terwijl Johnny een verhouding begint met een buurtbewoonster. Haar echtgenoot, een keiharde commandant van een tankbataljon, laat het hier niet bij en begint zijn eigen oorlog tegen de nietsvermoedende Flodders...

'Flodder', om 20.35 uur op Q2.

Dossiers