Acteur Hugo Van den Berghe (76) overleden

maandag 24 februari 2020
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2014

In De Haan is zondag de voormalige acteur en regisseur Hugo Van den Berghe overleden. Hij regisseerde en speelde mee in verschillende Vlaamse tv-series.

Vlaamse tv-kijkers herinneren zich Van den Berghe vast nog door zijn rollen in onder andere 'Moeder, waarom leven wij?', 'Spoed' en 'Flikken', maar naast acteur en regisseur was hij ook presentator. Zo was hij te zien als gastheer van 'Tienerklanken' op de openbare omroep en 'Sanseveria' op VTM. Daarnaast was hij ook een tijdlang directeur van het NTGent. Van den Berghe werd 76 jaar.

Bron: Het Nieuwsblad


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Aan de hand van persoonlijk beeldmateriaal wordt het bewogen leven van Matangi/Maya/M.I.A. geschetst - een opmerkelijke transformatie van vluchteling tot popster. Matangi is de dochter van de oprichter van het gewapende Tamil-verzet in Sri Lanka. Ze vluchtte met haar gezin mee naar Groot-Brittannië, waar ze Maya werd, een vroegrijpe en creatieve Londense tiener. De wereld leerde haar kennen als M.I.A., de popster die met de zelfzekerheid van een multicultureel jongere een catchy mix brengt van Tamilpolitiek, kunstchoolpunk en hiphop-beats.

'Matangi/Maya/M.I.A', om 23.45 uur op Canvas.

Dossiers