Celebrity MasterChef Vlaanderen opent nieuw seizoen met eerbetoon aan Luc De Vos

De potten gaan opnieuw aan het dansen, want het derde seizoen van 'Celebrity MasterChef Vlaanderen' is een feit. Nieuwbakken jurylid en driesterrenchef Peter Goossens legt er meteen de pees op en verwacht niets minder dan een Michelin-waardig gerecht.
De celebritychefs zijn starstruck, maar hebben wel een duidelijk plan. Zo brengt Bert Huysentruyt een ode aan Luc De Vos en gaat Sarah Vandeursen all-in met dure ingrediënten. Ze zullen alleszins van goeden huize moeten zijn, want de jury heeft naast een extra opdracht ook nog slecht nieuws: wie het slechtst presteert, moet zijn schort aan de haak hangen.
Bert Huysentruyt: 'Ik maak paardensteak als een kleine ode aan Luc De Vos. Toen ik bij Gorki speelde, gingen we dikwijls naar De Kuiper in Vilvoorde, een bekend paardensteakrestaurant. De eerste keer hebben ze mij daar echt mee naartoe moeten sleuren omdat ik zoiets had van: paardenvlees? Ik hou van paarden! Ze hebben mij uiteindelijk toch meegekregen en ik vond het keilekker.'
Sarah Vandeursen: 'Ik ga voor een brioche met steak tartare met daarbovenop kaviaar en een tempura van oester. Waarom? Ik weet het ook niet. Ik probeer er gewoon van te profiteren om eten te maken dat ik zelf niet kan betalen (lacht).'
'Celebrity MasterChef Vlaanderen', vanaf 10 maart elke maandag en woensdag te zien op GoPlay en Play4.




