20 jaar vtm: 'De Nu of Nooit Show'

zondag 1 februari 2009

Op 1 februari 1989 ging de eerste commerciële zender in Vlaanderen van start: VTM. De zender was een instant-succes en haalde de Vlaamse kijker massaal weg bij de Nederlandse televisie. Het dal waarin de openbare omroep, toen nog BRT, verzeilde, was nog nooit zo diep.

V


TM was in de beginjaren dé place to be voor grootse showprogramma's vol glamour en glitter. Denken we bijvoorbeeld aan 'Walter's Verjaardagsshow', 'De Soundmixhow', 'Wedden Dat!?' enz. Maar er was ook de 'Nu of Nooit Show', gepresenteerd door Lynn Wesenbeek. In deze show (mét trap) ging VTM op zoek naar nieuw talent. Onder anderen komiek Luc Caals werd in het showprogramma ontdekt.

In dit fragment kijken we terug naar de openingsact van de 'Nu of Nooit Show':

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DOSSIER: 20 jaar vtm

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Alloo bij de Wegpolitie' (foto: VTM - © DPG Media 2019)

Een dag na de tiende flitsmarathon toont Luk hoe de politie én de bekeurden zo'n actiedag beleven. Luk volgt de wegpolitie in het noorden van de provincie Antwerpen en daar blijken nogal wat Nederlanders én toeristen te snel te rijden. Ze worden meteen bekeurd. Een Chinese bestuurder heeft bij de flitsmarathon de twijfelachtige eer de eerste Chinees te zijn die in Alloo bij de Wegpolitie op de bon vliegt wegens te snel rijden. Alloo en zijn agenten hebben al veel meegemaakt op de baan, maar een trucker die gewoon op de smalle middenberm van een autostrade parkeert om daar de nacht door te brengen, dat nog niet.

'Alloo bij de >Wegpolitie', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers