Breekt Belle Perez haar eigen record op 'Radio 2 Zomerhit'?

dinsdag 13 augustus 2019
Foto: Radio 2 - © VRT 2019

De Vlaamse muziekwereld komt op zondag 18 augustus voor de 45ste keer samen voor ht muziekevenement van de zomer: 'Radio 2 Zomerhit 2019'. Bart Peeters en Siska Schoeters onthalen het neusje van de zalm van de Vlaamse muziekwereld op de zeedijk aan de vuurtoren in Blankenberge.

De tien genomineerden kruisen er de degens om de felbegeerde 'Radio 2 Zomerhit' in de wacht te slepen. En het belooft spannend te worden!


Tijdens het muziekfeest kan het publiek daarnaast genieten van spetterende optredens. Niemand minder dan de huidige Eurovisiesongfestival-winnaar Duncan Laurence komt langs en brengt zijn winnend nummer 'Arcade'.

LEES OOK: Wint Niels Destadsbader voor de derde keer de Radio 2 Zomerhit?

Sneuvelt er een Zomerhit-record?
Belle Perez kan ondertussen al vijf overwinningen op haar conto schrijven. Ze won maar liefst vijf opeenvolgende jaren de 'Radio 2 Zomerhit' met de nummers 'Me And You' (2002), 'Enamorada' (2003), 'Light Of My Life' (2004), 'Que Viva La Vida' (2005) en 'Ave Maria' (2006). Kan ze daar dit jaar met 'Indirectas' een zesde overwinning aan toevoegen?

Of is het toch Niels Destadsbader die een derde opeenvolgende titel in de wacht sleept? Hij won de afgelopen twee edities met 'Skwon meiske' (2017) en 'Verover mij' (2018). Is zijn oorwurm 'Mee naar boven' sterk genoeg om het publiek te overtuigen?

Of geldt het spreekwoord: als twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen? Zondag 18 augustus komen we het te weten! Stemmen voor 'Radio 2 Zomerhit 2019' kan nog tot en met zondag 18 augustus om 18.00 uur.

Duncan Laurence op 'Radio 2 Zomerhit'
Verder zijn ook Dana Winner, Hooverphonic, Kommil Foo, Laura Tesoro, #LikeMe, Mathias Vergels, Metejoor en Regi feat. Jake Reese & OT van de partij om het muziekfeest in lichterlaaie te zetten. Samen met Niels Destadsbader en Belle Perez zijn ze genomineerd voor de 'Radio 2 Zomerhit 2019'. Alle genomineerden geven tijdens de show het beste van zichzelf tijdens hun act. Als kers op de taart komt ook kersvers Eurovisiesongfestival-winnaar Duncan Laurence langs met z'n winnend nummer 'Arcade'.

Naast de 'Radio 2 Zomerhit 2019' worden ook de Radio 2-muziektrofeeën voor Soloartiest, Groep en Doorbraak overhandigd.

De tien genomineerden voor Radio 2 Zomerhit:

Belle Perez – Indirectas
Dana Winner – Waar jij ook bent
Hooverphonic – Looking for stars
Kommil Foo – Stilte na de storm
Laura Tesoro – Thinking about you all the time
#LikeMe Cast - Vlaanderen m'n land
Mathias Vergels – Helena
Metejoor – Horizontaal
Niels Destadsbader – Mee naar boven
Regi feat. Jake Reese & OT – Summer life

De genomineerden voor de Radio 2-muziektrofeeën:

Soloartiest

Bart Herman
Isabelle A
Kate Ryan
Mathias Vergels
Slongs

Groep

De Geest
Hooverphonic
#LikeMe Cast
Sasha & Davy
The Starlings

Doorbraak

Gio Kemper
IBE
#LikeMe Cast
Mathias Vergels
The Starlings

'Radio 2 Zomerhit 2019', zondag 18 augustus om 20.35 uur live in Blankenberge en op Eén, en vanaf 13.00 uur op Radio 2.


Lees ook:
Wint Niels Destadsbader voor de derde keer de Radio 2 Zomerhit?

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Het team van Safety First gaat een dag op cursus bij Dirks ultieme goeroe: de Nederlander Hendrik Manderfelt, schrijver van het boek Safety First. Dirk is bloednerveus. Hij verplicht iedereen in uniform te komen, maar dat ligt gevoelig bij Ingrid. Luc probeert haar op allerlei manieren op te beuren. Geen gemakkelijke opdracht, temeer omdat de knappe Vanessa ook aanwezig is. Vanessa is een ex van Smos die hem tot zijn grote frustratie niet meer herkent.

'Safety First', om 22.25 uur op Q2.

Dossiers