Wordt er te veel gedronken in 'Thuis'?

woensdag 11 september 2019
Foto: Eén - © VRT 2019

Lowie en Olivia die bij het avondeten alcohol drinken, Frank en Jacques die na de dood van Bill troost zoeken in een halve liter...

Wie naar 'Thuis' kijkt, kan er haast niet naast kijken. Er wordt redelijk wat alcohol gedronken in Vlaanderens populairste soap. En dat is niet naar de zin van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD). 'Het aantal glazen moet naar omlaag', klinkt het.


Het VAD vraagt de makers van 'Thuis' om het alcoholgebruik in te perken. 'Uiteraard mag er nog een glas geschonken worden, maar het mag niet de normaalste zaak van de wereld zijn dat personages alcohol drinken. Nu vloeit de alcohol bij vreugde, maar ook bij verdriet. Dat is een probleem want wie drinkt vanuit een negatief gevoel, loopt een grotere kans op risicogedrag', klinkt het bij het VAD.

De makers van 'Thuis' zien het probleem niet over het hoofd. Zo was er onlangs de verhaallijn over het alcoholprobleem van Bill, maar volgens het VAD kan het altijd beter. 'Toon eens een alcoholvrij alternatief voor het aperitief, of laat zien dat mensen zich ook kunnen amuseren zonder alcohol', aldus het VAD.

Nochtans zitten de makers van 'Thuis' regelmatig samen met de mensen van het VAD. 'Voor de verhaallijn rond Bill hebben we eerst samen met hen overlegd', laat 'Thuis'-producer Hans Roggen weten. 'Wij brengen verhalen uit de maatschappij, en alcohol behoort nu eenmaal tot die maatschappij. Zo brengen we personages in beeld die een glas drinken om iets te vieren, terwijl andere personages zoals Adil er bewust voor kiezen om geen alcohol te drinken', besluit Hans Roggen.

Bron: Het Laatste Nieuws

thuisopeen

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Temptation Island 2020' (foto: VIJF - © SBS Belgium 2020)

Tijdens de twee weken die ze apart hebben doorgebracht, hebben de koppels ruim de tijd gehad om hun relatie vanop een afstand te bekijken en conclusies te trekken. De dreamdate was de ultieme kans voor de verleiders om hun prooi te strikken. Vandaag worden de koppels herenigd met hun partner tijdens het laatste kampvuur. Een confrontatie waar iedereen vol spanning naar uitkijkt.

'Temptation Island', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers