Belgacom wordt als merknaam vervangen door Proximus

maandag 10 maart 2014

Dominique Leroy, CEO van Belgacom, deelde vandaag de ambities en visie van Belgacom voor de toekomst met de werknemers van het bedrijf.

Belgacom wil tegen 2016 terug aanknopen met groei, en daarvoor werd een ambitieus plan uitgewerkt. Een belangrijke keuze hierin is om alle mobiele, vaste en IT-oplossingen samen te brengen onder één commercieel hoofdmerk: Proximus. Deze stap zal eind dit jaar een feit zijn. 'Groeien is onze ambitie. Daarom willen we onze vaste, mobiele en IT-oplossingen steeds beter combineren, met de klant als middelpunt. Met Proximus als ons commerciële hoofdmerk maken we dat duidelijk en vereenvoudigen we ook onze communicatie', aldus Dominique Leroy.

Eén merk voor alle mobiele, vaste en IT-oplossingen
Vaste, mobiele en IT-technologieën groeien steeds meer naar elkaar toe. Voor gebruikers maakt het geen verschil meer of ze hun e-mail op het werk, via een mobiel netwerk of de Wi-Fi thuis lezen, of dat ze hun favoriete programma’s op de tv of op hun tablet bekijken. En grote bedrijven bieden hun medewerkers en klanten steeds vaker naadloos toegang tot toepassingen en informatie via mobiele en vaste netwerken.

Belgacom en Proximus waren al pioniers in het combineren van verschillende technologieën. Het is een volgende logische stap om alle oplossingen onder één hoofdmerk te brengen, zowel voor particulieren als voor kleine en grote bedrijven. Met het merk Proximus kunnen ze altijd, overal en op ieder toestel gebruik maken van telefonie-, internet-, tv- of IT-diensten. Vast of mobiel, dat maakt niet uit.

Sterke kanten van Proximus en Belgacom gecombineerd
Met Proximus als commercieel hoofdmerk wil Belgacom het beste van twee werelden combineren: de dienstverlening en betrouwbaarheid van Belgacom en de kwaliteit en innovatie van Proximus. Uit de naam Proximus spreekt het streven om zo dicht mogelijk bij de klanten te staan. Het betekent letterlijk 'het meest dichtbij'.

De vertrouwde bedrijfsnaam achter het nieuwe merk Proximus blijft Belgacom NV. Dat is en blijft ook de werkgever van de meer dan 15.000 medewerkers. Ook de andere merken van de Belgacom Groep, zoals Scarlet, 1207/1307, BICS, Tango en Telindus International, blijven bestaan.

Inspelen op toekomstige behoeften
Met de vereenvoudiging van de communicatie onder één nieuwe merknaam wil Belgacom ook in de toekomst nog beter  inspelen op de behoeften van klanten. Dominique Leroy: 'De behoeften van onze klanten veranderen voortdurend en steeds sneller. Dat geldt voor particulieren en bedrijven. Wij willen als toonaangevend bedrijf in de Belgische telecommarkt vooruitlopen op de ontwikkelingen en onze klanten een superieure en onderscheidende gebruikerservaring bieden, die alle technologieën naadloos combineert. Daarbij hoort ook een heldere en eenvoudige communicatie. Met de stap naar één commercieel merk Proximus, zijn we daar beter toe in staat dan ooit.'

Persbericht Belgacom NV
http://www.belgacom.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stef Wauters - VTM NIEUWS (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

Stef Wauters presenteert een marathonuitzending naar aanleiding van de verkiezingen. Hij schakelt rechtstreeks over naar journalisten die over het hele land kopstukken van de diverse partijen volgen en de eerste reacties sprokkelen. Elke Pattyn staat klaar in de studio in Vilvoorde om als eerste alle uitslagen te brengen. Die bespreekt ze met de Raad van Wijzen van VTM NIEUWS. Aan het Vlaams parlement ontvangt Dany Verstraeten de hele dag door opmerkelijke politici, maar vooral ook andere mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de loop van de campagne. Reporters staan bovendien klaar aan partijhoofdkwartieren of op de plekken waar de partijen verzamelen om met hun militanten de overwinning te vieren, of het verlies door te spoelen.

'De Stem van Vlaanderen', vanaf 8.00 uur de hele dag door op VTM.

Dossiers