1 miljoen games gespeeld via Telenet Digital TV

zaterdag 20 juni 2009

Deze week beleefde interactieve digitale televisie van Telenet een nieuwe primeur: er werden tot nu toe 1 miljoen games gespeeld! Telenet Digital TV is zoveel meer dan enkel kijken en luisteren naar beter beeld en geluid. Via Telenet Digital TV heb je altijd toegang tot een hele reeks eenvoudige en ontspannende spelletjes.

W


at opvalt is dat er meer vrouwen dan mannen games spelen op Telenet Digital TV. 70 procent van de gamers zijn vrouwen en ze zijn er nog goed in ook. De topscorer is een vrouw. Zij spelen ook het vaakst, want de 3 frequentste gamers zijn vrouwen. Dit doorbreekt het stereotype beeld dat mannen en kinderen de grootste gamers zijn. De meeste digitale TV spelletjes worden in de week tussen 12.00 en 16.00 gespeeld. Men zou kunnen concluderen dat er nogal wat huisvrouwen dol zijn op deze games. Op woensdagnamiddag, tijdens weekends en schoolvakanties is dat meer verspreid gedurende de dag*.

Top 3 games geliefd door vrouwen:
1. Tutti Fruiti
2. Blockdrop
3. Captain Claw
* Statistisch onderzoek uitgevoerd in juni 2009 door onze leverancier Digiquest.

Momenteel kan de klant kiezen uit een 30-tal verschillende games (arcade, memory, behendigheid, snelheid, kaarten, …). Vandaag lanceren we het nieuw game Blockheadz.

De Games op Digital TV zijn zeer eenvoudig te spelen. Je kan ze vinden onder de rubriek 'Extra', te vinden als je op de 'Extra' knop van je afstandsbediening drukt. Je kan ook via de Startpagina van Digital TV naar Extra gaan. De games speel je met je afstandsbediening door gebruik te maken van de pijltjestoetsen en de OK-knop.

Persbericht Telenet
http://www.telenet.be

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Snackmasters' (foto: VTM - © DPG Media 2020)

Marcelo Ballardin en Roger Van Damme proberen zo goed mogelijk de smaak van een echte Giant uit de Quick na te bootsen. Ruth Beeckmans gaat bij het bedrijf op zoek naar het geheim achter de snack en Koen Wauters polst hoe de chefs het er vanaf brengen. Spannend!

'Snackmasters', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers