1 miljoen games gespeeld via Telenet Digital TV

zaterdag 20 juni 2009

Deze week beleefde interactieve digitale televisie van Telenet een nieuwe primeur: er werden tot nu toe 1 miljoen games gespeeld! Telenet Digital TV is zoveel meer dan enkel kijken en luisteren naar beter beeld en geluid. Via Telenet Digital TV heb je altijd toegang tot een hele reeks eenvoudige en ontspannende spelletjes.

W


at opvalt is dat er meer vrouwen dan mannen games spelen op Telenet Digital TV. 70 procent van de gamers zijn vrouwen en ze zijn er nog goed in ook. De topscorer is een vrouw. Zij spelen ook het vaakst, want de 3 frequentste gamers zijn vrouwen. Dit doorbreekt het stereotype beeld dat mannen en kinderen de grootste gamers zijn. De meeste digitale TV spelletjes worden in de week tussen 12.00 en 16.00 gespeeld. Men zou kunnen concluderen dat er nogal wat huisvrouwen dol zijn op deze games. Op woensdagnamiddag, tijdens weekends en schoolvakanties is dat meer verspreid gedurende de dag*.

Top 3 games geliefd door vrouwen:
1. Tutti Fruiti
2. Blockdrop
3. Captain Claw
* Statistisch onderzoek uitgevoerd in juni 2009 door onze leverancier Digiquest.

Momenteel kan de klant kiezen uit een 30-tal verschillende games (arcade, memory, behendigheid, snelheid, kaarten, ). Vandaag lanceren we het nieuw game Blockheadz.

De Games op Digital TV zijn zeer eenvoudig te spelen. Je kan ze vinden onder de rubriek 'Extra', te vinden als je op de 'Extra' knop van je afstandsbediening drukt. Je kan ook via de Startpagina van Digital TV naar Extra gaan. De games speel je met je afstandsbediening door gebruik te maken van de pijltjestoetsen en de OK-knop.

Persbericht Telenet
http://www.telenet.be

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

'American Pie' van Don McLean was zonder twijfel een van de meest kenmerkende singer-songwriter-lp's van 1971. De plaat, met als absolute hoogtepunten het titelnummer en 'Vincent', McLeans ontroerend huldebetoon aan Vincent Van Gogh, is een klassieker in het folkrockgenre. Don McLean zelf vertelt over de impact die het album destijds had op de babyboomgeneratie, maar ook over de relevantie ervan, tot op de dag van vandaag. Ook producer Ed Freeman en muzikant Jake Bugg komen aan het woord en we krijgen unieke beelden te zien van George Michael die het nummer 'The Grave' brengt.

'Classic Albums', om 22.45 uur op Canvas.

Dossiers