Zondag 'Podium Witteman' met Fazil Say en Gregor Bak

zaterdag 7 december 2019
Foto: NTR - © Lilian van Rooij 2019

Paul Witteman ontvangt componist en pianist Fazil Say, het Oeral Kozakkenkoor en dirigent Gregor Bak, het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet en de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Een van de meest besproken figuren van de klassieke muziek maakt zijn opwachting in 'Podium Witteman': de Turkse pianist en componist Fazil Say! Hij soleerde wereldwijd met de grootste orkesten en won meermaals een Echo Klassik voor zijn opnames. Voor het Beethovenjaar stort hij zich op de 32 pianosonates van Ludwig van Beethoven. In 'Podium Witteman' horen we een voorproefje van dit project.


Het Oeral Kozakkenkoor is een koor van amateurzangers uit Nederland. Maar het koor is in 1924 in Parijs opgericht door gevluchte Kozakken uit het Tsaristische leger. Het koor vertegenwoordigt dus een eeuwenoude traditie. Dirigent Gregor Bak legt de geheimen van deze traditie uit.

Deze maand staat Korties Kwesties geheel in het teken van muzikale sprookjes. Zondag duikt Floris in het verhaal van Romeo en Julia. Daarbij klinkt muziek uit de West Side Story van Leonard Bernstein, uitgevoerd door violist Nadia Wijzenbeek & het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet.

De Academie van het Concertgebouworkest is het opleidingsinstituut van het orkest. Alleen de beste jonge talenten worden daarin toegelaten. In 'Podium Witteman' laten de studenten zich horen in het Octet van Max Bruch.

In 'Podium Witteman Extra' kunt u kijken naar een concertregistratie met muziek van Sergej Prokofjev, gespeeld door het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Valery Gergiev. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van 'Podium Witteman'.

'Podium Witteman' omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

'Podium Witteman' wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, live vanuit De Hallen in Amsterdam. Het NTR-programma wordt daarna twee keer herhaald: op maandag rond middernacht en op zaterdagmiddag om 14.20 uur.

'Podium Witteman', zondag 8 december van 18.10 tot 19.10 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Rotterdam' (AVROTROS)

Een inbraak bij rechercheur Ben Slachter loopt voor de inbreker fataal af. Zijn partner Stan Vroom steunt zijn collega onvoorwaardelijk, maar vertelt Ben wel de hele waarheid? De Amsterdamse officier van justitie Hein Berg blaast een kroongetuigezaak op en vertrekt naar Rotterdam, waar ze hopen dat hij tot meer teamwerk in staat is. Zijn eerste zaak draait rond twee hooligans die rechercheurs Dries van Weelden en Esther Wegereef gijzelen om zo aan vijf kilo coke te komen. Die opzet mislukt, maar als de hooligans vertellen dat ze de coke nodig hebben omdat hun zusje door zware criminelen wordt vastgehouden, moet Berg beslissen hoe het team het meisje gaat bevrijden.

'Flikken Rotterdam', om 23.15 uur op En.

Dossiers