Zondag in 'De Toren' op NPO 2: De Dodo, de dikke duif van Mauritius

zaterdag 13 juli 2019

De dodo is de beroemdste en allerdoodste vogel ter wereld. Het fabeldier is vierhonderd jaar na zijn definitieve vertrek van onze planeet alomtegenwoordig op kussenslopen, broodtrommels en boekomslagen.

Maar wat weten we van die vogel? Er is zo weinig van overgebleven dat Jan Wolkers schreef dat je de verzamelde brokstukken op de bagagedrager van je fiets kunt afvoeren.


In aflevering vijf van 'De Toren', de spannende serie over natuurhistorie, volgt Marcel Musters een Amerikaanse Nederlander die op het eiland Mauritius een dodoschat vindt. En als het aan de grote dodowetenschapper Leon Claessens ligt, is de bagagedrager van Wolkers binnenkort een dikke verhuiswagen. Want hij weet wat niemand weet: waar al die dode dodo’s gebleven zijn...

Website
Bij 'De Toren' is online een reeks interactieve, meeslepende verhalen over de ontdekking van onze natuur door de eeuwen heen verschenen. Op www.detoren.tv zie je nooit eerder vertoonde zeedieren, leef je mee met een geniale wetenschapper die geen erkenning kreeg, overweeg je of de mens goddelijke scheppingskracht moet krijgen én ontdek je hoe een geheime liefde misschien wel tot de meest romantische natuurschat ooit heeft geleid.

Voor het maken van 'De Toren' is gebruik gemaakt van de enorme verzameling natuurhistorische schatten van Naturalis in Leiden, de collectiebeheerders en onderzoekers.

'De Toren', zondag 14 juli om 21.10 uur bij de NTR op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De detectie naar kindermishandeling en de hulpverlening die erop volgt, lopen al te vaak mis. Dat kunnen Kristien, Sanghita en Abbas uit eerste hand getuigen. Jeugdrechter Nicole Caluw en kinderarts Johan Marchand geven duiding.

'Als Je Eens Wist', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers