'VPRO 3voor12' presenteert nieuw seizoen Psychocandy

woensdag 2 september 2020

Lotje IJzermans keert terug met een nieuw seizoen van 'Psychocandy', een wekelijkse 3voor12-podcast voor NPO Radio 2.

In de podcast komt een breed scala van eigentijdse bands en artiesten voorbij, maar wordt ook teruggeblikt naar invloedrijke muziek uit het verleden, onder meer met verhalen én legendarische opnamen uit het VPRO-archief.


Met 'Psychocandy' geeft Lotje IJzermans, bekend als dj van legendarische VPRO-radioprogramma's 'Nozems A Go Go' en 'Villa 65', muziekliefhebbers met een alternatieve popsmaak een nieuw muzikaal thuis.

Wekelijks heeft Lotje een muzikant(e) te gast die een belangrijke muzikale invloed met de luisteraar deelt. In aflevering 1 schuift Luwten, bekend van haar goed ontvangen gelijknamige album, aan. In aflevering 2 is rapper Sticks, bekend van Opgezwolle en nu als solo artiest, te gast. Nana Adjoa, talentvol en opkomend singer-songwriter, is in de derde aflevering Lotjes gast.

Lotje IJzermans: 'Het maken van 'Psychocandy' is mij bijzonder goed bevallen. Het voelde alsof ik weer achter de microfoon kon kruipen zoals ik dat vanouds deed. Ik heb het afgelopen seizoen prachtige muzikale ontdekkingen gedaan, de meest interessante gesprekken gevoerd over het ambacht muziek maken. Het proefde naar meer. De lust om nieuwe muziek te ontdekken en om muzikale herinneringen op te halen is altijd gebleven. Er komt een prachtig nieuw seizoen aan waar ik onwijs veel zin in heb.'

De titel van de podcast verwijst naar het gelijknamige album van The Jesus and Mary Chain, met daarop VPRO’s allereerste Song van het Jaar, 'Just Like Honey' (1985).

Nieuwe afleveringen van 'Psychocandy' verschijnen wekelijks op donderdag om 10.00 uur online.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

De succesvolle spoedarts Vanessa Turner woont al enkele jaren in Los Angeles. Dit jaar wil ze de kerstdagen voor het eerst sinds lang nog eens bij haar familie doorbrengen en ze keert terug naar haar geboortestadje. Daar krijgt ze te horen dat haar vader Bruce, een huisarts, besloten heeft om zijn praktijk stop te zetten. Stilletjes hoopt hij dat Vanessa de praktijk zal verderzetten. Bovendien krijgt Vanessa opnieuw gevoelens voor haar grote jeugdliefde Mitch. Dit alles plaatst haar voor een groot dilemma: terugkeren naar Los Angeles en daar een mooie promotie binnenhalen, of in haar geboortedorp blijven en een nieuw leven opbouwen.

'The Christmas Cure', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers