Theo Maassen opent nieuw seizoen 'Verborgen Verleden'

donderdag 2 april 2020

Het NTR-programma 'Verborgen Verleden' is terug op televisie met een serie van acht nieuwe afleveringen. Dit keer over de voorouders en de familiegeschiedenissen van Theo Maassen, Annechien Steenhuizen, Remy Bonjasky, Jennifer Hoffman, Erik van Muiswinkel, Esther Verhoef, Ferry Mingelen en Dolf Jansen.

Wanneer zij voor hun zoektocht naar hun familieverleden met een koffer en een paspoort van huis vertrekken, weten ze nog niets of bijna niets over hun voorouders, maar vragen hebben ze genoeg. Het is altijd weer een grote verrassing waar de reis dan heen voert en welke antwoorden ze vinden.


Geschiedenis van ons allemaal
De zoektochten in 'Verborgen Verleden' leiden tot ontmoetingen met nieuw-ontdekte familieleden, werpen nieuw licht op oude verhalen en verrassen met onthullingen over voorouders die soms zelfs een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van ons allemaal.

Aflevering 1: Theo Maassen
Cabaretier Theo Maassen heeft twee grote vragen, die allebei met zijn opa’s te maken hebben.

Wie was de biologische vader van zijn moeder? Theo weet dat de man tegen wie hij 'opa' moest zeggen, zijn echte opa niet was. Wie was zijn biologische opa dan wel? Wat voor man was dat en hoe zag hij eruit? Lijkt Theo op hem?

Over zijn andere opa, de vader van zijn vader, wil Theo graag weten waar hij was toen hij na de Tweede Wereldoorlog een paar jaar van de aardbodem verdwenen leek te zijn, totdat hij zomaar weer opdook bij zijn gezin. Waar was opa al die tijd? Wat voerde hij uit?

Tenslotte wil Theo graag meer weten over de krankzinnigheid die in zijn familie schijnt voor te komen. Kan hij zijn eigen gedrag terugleiden naar een bijzondere voorouder?

De reis voert Theo naar onverwachte plekken, van Leiden tot Limburg en nog veel verder...

In de overige afleveringen:

10 april: Annechien Steenhuizen
17 april: Remy Bonjasky
24 april: Jennifer Hoffman
1 mei: Erik van Muiswinkel
8 mei: Esther Verhoef
15 mei: Ferry Mingelen
22 mei: Dolf Jansen

'Verborgen Verleden', vanaf vrijdag 3 april om 20.35 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Advocaat Andrew Beckett krijgt, kort na zijn promotie, te horen dat hij wordt ontslagen. Zijn werkgever geeft als reden dat hij een opdracht verknoeid heeft. Maar Andy denkt daar anders over: hij vermoedt dat het advocatenkantoor ondekt heeft dat hij homoseksueel is en aids heeft en dat dat de reden voor zijn ontslag is. In een wereld vol onbegrip en intolerantie vecht hij voor gerechtigheid.

'Philadelphia', film uit 1993 met oa. Tom Hanks en Denzel Washington, om 21.25 uur op En.

Dossiers