Thema-uitzending 50 jaar NRC in 'Kunststof Radio'

zondag 27 september 2020
@ NTR 2019

Schrijver Stefan Hertmans schreef een nieuw boek, 'De opgang'. Over hoe een Vlaamse SS-er en een Nederlandse pacifistische vrouw de oorlog doorbrachten in het latere woonhuis van de schrijver zelf.

Hertmans publiceerde romans, verhalen, essays en een groot aantal dichtbundels waarmee hij verschillende prijzen won.


Presentatie: Gijs Groenteman

Dinsdag 29 september: Thema-uitzending: 50 jaar NRC Handelsblad  
Ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het NRC Handelsblad staat Kunststof in deze special stil bij deze afgelopen vijftig jaar. Te gast zijn onder meer oud-medewerker en oud-columnist Elsbeth Etty en oud-columnist Max Pam.

Presentatie: Frénk van der Linden

Woensdag 30 september: Marjolijn van Heemstra, theatermaker, schrijver en dichter
Dichter Marjolijn van Heemstra schreef een nieuwe dichtbundel, 'Reistijd, bedtijd, ijstijd'. Daarin probeert ze met haar gedichten de tijd te grijpen. Haar laatste roman 'En we noemen hem' is bekroond met de BNG Bank Literatuurprijs en stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs.

Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Donderdag 1 oktober: Spinvis, muzikant
'Kunststof' is te gast in de kleedkamer van Theater Junushoff in Wageningen, waar Spinvis alias Erik de Jong na de uitzending optreedt. Op 2 oktober verschijnt zijn nieuwe plaat '7.6.9.6'. Vergezeld van een prentenboek met daarin 300 afbeeldingen die het tijdperk verbeelden waarin De Jong zich ontpopte tot een iconisch artiest.

Presentatie: Gijs Groenteman

'Kunststof Radio', maandag 28 september t/m donderdag 1 oktober van 19.30 tot 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

Nadat hij een eeuwenoude oorlog heeft ontketend met de Frost Giants door een verbod van zijn vader Odin te negeren, wordt de arrogante Thor verbannen naar de aarde voor een lesje in nederigheid. Daar blijkt de gevallen god zijn hamer Mjolnir niet meer te kunnen gebruiken. Pas als hij zich een waardige held toont, zal hij zijn goddelijke krachten terugkrijgen. Maar dan wordt Thor verliefd op de jonge wetenschapster Jane. Terwijl zij een relatie beginnen, moet Thor de aarde zien te vrijwaren van de duistere krachten die zijn aartsvijand vanuit het hemelrijk Asgard naar de aarde stuurt. Weet Thor zich als een echte held te gedragen en krijgt hij zijn krachten terug?

'Thor', film uit 2011 met oa. Chris Hemsworth en Natalie Portman, om 20.35 uur op VTM 3.

Dossiers