'Spoorloos': Pims' lange wachten wordt beloond

zondag 19 januari 2020
Foto: © KRO-NCRV 2018

Pims' moeder Greet groeide op in Amsterdam. Haar ouders besloten begin jaren-50 te emigreren naar Venezuela. Bij de zwemclub in Caracas leerde ze José Aybar kennen en ze kregen verkering.

Greet was 16 jaar, José waarschijnlijk 17. Toen Greet zwanger bleek te zijn, hebben haar ouders haar meteen in haar eentje terug naar Nederland gestuurd. José werd verboden om contact met haar te zoeken. Ze hebben elkaar nooit meer gesproken. Greet is in een tehuis bevallen en moest haar zoon Pim meteen afstaan. Pim hoopt, voor zichzelf en zijn biologische moeder Greet, zijn vader en Venezolaanse familie te vinden. In 2014 neemt hij contact op met 'Spoorloos' en pas onlangs kwam er schot in de zaak….


'Spoorloos', maandag 20 januari om 21.20 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Lerares Claire is al een tijdje single en helpt met plezier drie vriendinnen met het organiseren van hun huwelijk, die alle drie in dezelfde maand plaatsvinden. Ze heeft het dan ook erg druk en geeft bovendien een zomerstage op Blue Island. Het is dan dat ze Tom leert kennen, de kapitein die haar en de leerlingen naar het eiland moet brengen met zijn boot.

'Sailing Into Love', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers