'RTL Nieuwsdoc: Bataclan': RTL Z blikt terug op avond vol verschrikkingen - VIDEO

zaterdag 12 november 2016

Een mislukte bomaanslag op het Stade de France, een regen van kogels op het volle terras van Restaurant Le Petit Cambodge en een zee van bloed in concertzaal Bataclan: aanstaande zondag is het een jaar geleden dat Parijs werd opgeschrikt door heftige aanslagen.

Tot diep in de nacht verzorgden RTL Z-presenator Roland Koopman en correspondent Stefan de Vries deze avond live de breaking news-uitzending bij RTL Z. Nu, een jaar later, treffen Roland en Stefan elkaar in Parijs. In 'RTL Nieuwsdoc: Bataclan' reconstrueren ze de gebeurtenissen van die nacht en bespreken ze de impact van de aanslagen met slachtoffers, hulpverleners en andere betrokkenen.


In de uitzending interviews met onder meer:

- Salim Toorabally, de beveiliger die de terroristen tegenhield bij het stadion. Hij kreeg hiervoor diverse onderscheidingen en reist inmiddels de hele wereld over als spreker.
- Fred Dewilde – striptekenaar. Hij was bij het concert in de Bataclan en overleefde de aanslag. Deze week verscheen zijn stripboek 'Mon Bataclan', waarin hij de gebeurtenissen van die avond tekent, maar ook de vraag stelt waar veel overlevenden mee zitten: 'Ik heb het overleefd, maar kan ik nog leven?'
- Matthieu Langlois – hoofdarts van de RAID (de Franse SWAT-teams). Op bloedstollende wijze vertelt hij wat hij aantrof in de Bataclan. Terwijl de terroristen nog aan het schieten waren, probeerde hij in een zee van bloed overlevenden te vinden en die te redden.
- Philippe Cohen-Grillet – onderzoeksjournalist. Hij beweert dat Frankrijk van de dreiging wist, maar niets heeft gedaan.

'RTL Nieuwsdoc: Bataclan', zondag 13 november 17.30 uur op RTL Z.TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met één poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpinguïn, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers